esmaspäev, 4. mai 2015

Noored teisipäeval võistlema!


Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu programm “Laste kergejõustik“ on 7-12aastastele lastele mõeldud kergejõustikualade õpetamiseks ettevalmistav programm, mis sobib üldhariduskooli kehalise kasvatuse tundidesse, lasteaia vanema rühma liikumistundi, laste kergejõustikuringi ning kergejõustikutreeningule. Ka kahel viimasel Tartu linna ja maakonna lasteaedade spordipäeval on kavas olnud „Laste kergejõustiku“ alad.

Keskendutakse põhilistele liikumisviisidele – jooksmisele, hüppamisele ja viskamisele. Toredad värvilised lastepärased treeninguvahendid, näiteks vilisev pöörisoda Vortex, vahtoda, sangaga heitepall, ristkeks, erinevas kõrguses värvilised tõkked jne, aitavad spordi vastu huvi tekitada ja jooksu, hüpete ning visete-heidete õppimiseks vajalikku alusmüüri laduda. „Laste kergejõustiku“ alade hulka kuuluvad näiteks kiir- ja tõkkejooksu „Vormel 1“, vastupidavusjooks punktide kogumisega, redelijooks, kolmikhüpe piiratud alal, täpsusteivashüpe jt. Programm aitab lastel arendada ka sotsiaalseid oskusi - võistlustel proovitakse jõudu vaid võistkondlikus arvestuses.

Teisipäeval, 5.mail toimub "Laste kergejõustiku" võistlus Pärnus, Koidula staadionil! Osaleda saavad kõik, kes sündinud vahemikus 2003-2007! Ole kohal 16.00, võistlus algab orienteeruvalt 16.45 ja peaks läbi saama 18.00. Kõik osalejad saavad diplomi ja paremad võistkonnad ka maiustusi! Ootan kõiki oma õpilasi võistlema!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar