neljapäev, 20. juuni 2013

Valmistumine erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlusteks

Sel aastal on võistlushooaja algus olnud väga keeruline. Probleeme on vigastustega ning üleval on oht, et mitmed kuud tugevalt tehtud tööd võib kaduma minna.

Järgmine nädal toimuvad Võrus A vanuseklassi ja noorsoo meistrivõistlused. Registreeritud on nendele võistlustele Jaagup, Kristjan, Madis, Ranno, Inger ja Mädli. Vigastustega on hädas praegu Jaagup, Ranno ja Inger. 
Jaagup venitas trennis reie tagakülge ning tegutseb aktiivselt selle nimel, et end võistluskorda saada. Vormi ajastamine eestikateks tundus minevat vägagi hästi ning just samas trennis enne haiget saamist, näitas Jaagup väga head minekut. Loodame, et järelejäänud päevad aitavad jala korda saada ning Jaagup saab 100 ja 200 meetri jooksu starti minna. Tuletagem meelde, et talvistel meistrivõistlustel sai Jaagup 60 meetri jooksus neljanda koha.
Ranno on tervisega hädas olnud juba päris pikka aega, kõige uuem trauma on sundinud teda staadioni treeningutest loobuma. Toonust on Ranno hoidnud ujumisega, jalgratta sõiduga, jõusaaliga. Täna proovis ta esimest korda tugevalt teibitud jalaga joosta trennis ja lootus püsib, et eestikatel ta starti minna saab. Ranno on üles antud noorsoo klassi 110 meetri tõkkejooksu ja 400 meetri jooksu. 

Inger vigastas oma hüppeliigest eelmisel nädalal trennis. Suurepärasesse vormi tõusnud Inger ei ole alla andnud ning me valmistume mõlemad väga tõsiselt, et Eesti meistrivõistlustel saaks ta vähemalt 100 meetri tõkkejooksus starti minna. Viimased 2 päeva oleme Ingeriga teinud basseinis jooksutrenni ning teeme seda tõenäoliselt ka homme. Seekord liitub meiega Jaagup. Vees saab väga edukalt ja vigastusohtu vältides hoida toonust ja valmistuda järgmise nädala pingutuseks. Seekord on positiivne see, et Inger on saanud trennis piisavalt tõkkeid joosta ja otsest vajadust teda enne eestikaid tõkkeid proovima panna ei olegi.

Olen kõigi kolme suhtes siiski optimistlik ja arvan, et kolmest vähemalt kaks tulevad võistlustel ka starti. Loodetavasti saavad muidugi kõik end võistluskõlbulikuks.

Madisel oli vahepeal treeningutest paus, kuna tegeles põhikooli lõpetamisega ning eksamid ja nendeks valmistumine võtsid energia ja aja. Nüüd mõne trenniga on Madis siiski näidanud, et on piisavalt heas vormis, et Eesti meistrivõistlustel starti minna. Madis osaleb kaugushüppes ja 200 meetri jooksus.

Kristjan on saanud viimasel ajal hästi valmistuda võistlusteks. Tema valmisolekut testime juba homme, kui jookseme trennis 30 meetrit lendlähtest. Trennide põhjal tundub, et vahepealsest kehvemast seisust on Kristjan välja tulnud ja jooksu tunnetus on muutunud aina paremaks. Kristjan stardib Võrus 100 ja 200 meetri jooksudes.

Kõige vähem informatsioon on mul Mädli kohta. Tema elab ja õpib nüüd Tallinnas, ent on jäänud oma koduklubide truuks ja see on väärt tunnustust. Suvemängudel Vändras võitis Mädli 800 meetrit 2.43ga ja 1500 meetrit 5.52ga. Isiklikest rekorditest jäävad need ajad küll kaugele (2.30 ja 5.18), aga need ajad ei pruugi siiski kogu tõde vormist näidata, sest Mädlil oli seal väga tihe tööpäev (ühe päevaga 800 ja 1500 meetri jooks, lisaks teatejooksus 400 meetri jooks. Eks Võrus näeme täpselt, kui tõsiselt Mädli selleks suveks on valmistunud.

Mis puudutab juunioride ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlusteks valmistujaid, siis nimekirja löön lukku sel pühapäeval, kui kukub ka registreerimise tähtaeg. Hetkel valmistuvad juunioridest nendeks võistlusteks Rait, Risto, Jarmo, Karl. B vanuseklassi võistlustel on võimalikud osavõtjad Hanna, Karin, Liisbet, Kristi M, Laura, August. Mõne nime kohal on veel küsimärk, sest osalemine selle nädala treeningutel on olnud muret tekitav. Juunioride ja B vanuseklassi valmistumisest aga juba siis, kui nende võistlus kätte hakkab jõudma. Esmalt siis noorsoo ja A vanuseklass ja 26-27.juunil Võrus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar