neljapäev, 27. juuni 2013

Eesti noorsoo ja A klassi meistrivõistlustest

Eile ja täna toimusid Võrus Eesti noorsoo ja A vanuseklasside meistrivõistlused. Meie kõige vägevama etteaste tegi Ranno, kes tuli noorsoo klassis 110 meetri tõkkejooksus Eesti meistriks! Kuldmedali tõi aeg 15,34. Jooksu ajal puhus vastutuul 0,3m/sek. See oli Rannole esimene individuaalne kuldmedal suvistelt meistrivõistlustelt. Ning samas oli tegu teise individuaalse kuldmedaliga, sest esimene võitis ta 2012 talvel sisemeistrivõistlustel juuniori klassis.


Ranno jooksis viiendal rajal sinises särgis

Viimasel ajal on Ranno palju vigastustega hädas olnud ning korralikke tehnikatrenne oleme saanud viimase kuu aja jooksul teha mõne üksiku. Seetõttu oli tulemus veel eriti märkimisväärne. Palju ei jäänud lahutama ka isiklikust rekordist 15,22, mille ta püstitas eelmine suvi Riias. Veelkord soovime seega Rannole õnne meistritiitli puhul!

Veel olid võistlustules Kristjan, Madis ja Mädli. Nagu eelnevalt sai mainitud, siis Jaagup ja Inger pidid vigastuste tõttu võistlustest eemale jääma. Vaadates nüüd neid alasid, kus nad oleksid osalenud, võin väga kindlalt öelda, et nad mõlemad oleksid oma aladel saavutanud väga kõrgeid kohti.

Kristjan jooksis avapäeval 100 meetri jooksus välja aja 12,69. Jooksu ajal puhus 1,2 meetrit sekundis vastutuul. Teisel päeval jooksis ta 200 meetri jooksus isikliku rekordi 25,31. Jooks toimus täielikus tuulevaikuses. 200 meetri jooks õnnestus Kristjanil vähe paremini, kuigi kokkuvõttes tuleb öelda, et soovitud tulemusi ta ei näidanud. Juba homme on tal võimalus 100 meetri jooksus parem aeg välja joosta, sest Kristjan osaleb homme Karksi-Nuias võistlustel.

Madis osales kaugushüppes ja 200 meetri jooksus. Kaugushüppes sattus Madis raskesse seisu. Esimene katse ebaõnnestus täielikult, teisel katsel sai kehva hoojooksu ja kaugelt pakutagant tõukamisega kirja vaid 5.33. Kolmandal õnnestus hüpata isiklik rekord 5.92, mis andis kokkuvõttes 12.koha. Finaali oleks viinud tulemus 6.08. Kui Madis oleks avakatsel saanud kirja 5.90 lähedase tulemuse, oleks ta saanud suuremaid riske võtta järgmistel katsetel. Seekord aga esimesed kaks katset ebaõnnestusid, ent korraliku kolmanda katsega päästis ta mis päästa andis. 6 meetrise hüppe oleks Madis võinud nendel võistlustel sooritada küll.  200 meetri jooksu jooksis Madis esimest korda. Aeg 26,18 0,5 meetrise vastutuulega.

Mädli jooksis avapäeval 1500 meetrit. Aeg 5.49,61 andis neljanda koha. Teisel päeval kulges 800 meetri jooks väga raskelt ning ajaks tuli 2.50,86. Ajad jäid kaugele Mädli isiklikest rekorditest, mille ta jooksis B vanuseklassis. Tema isiklik rekord 1500 meetri jooksus 5.18 oleks seekord andnud pronksmedali. Tagasihoidlikel jooksuaegadel on siiski ka põhjus. Mädli ei ole enam spetsiaalset kergejõustiku treeningut teinud ning tagasiminek on selle loogiline tulemus.

Nüüd aga kaks päeva võitlusi Karksi-Nuias ja siis järgmisel nädalal juba juunioride ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused Rakveres, millest räägin lähemalt pärast nädalavahetuse võistlust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar