kolmapäev, 5. juuni 2013

Hooaja avastart Raidil veel 100% ei õnnestunud

Täna tegid oma individuaalse hooaja avastardi Rait, Ranno ja Risto. Võistlus oli oluline, kuna püüdma tuli asuda Euroopa meistrivõistluste normatiive.

Võistlus meile siiski soovitud tulemusi kohe ei toonud. Ilm Kadrioru staadionil oli väga hea. Oli mõõdukalt soe (üle 20 kraadi) ning jooksude ajal puhus kerge taganttuul. 100 meetri jooksus oli stardis 27 sportlast. Rait startis viimases, kõige tugevamas jooksus. Tehniliselt mitte kõige parema jooksu teinud Rait sai jooksus kolmanda koha ajaga 10,78. Võitis Richard Pulst 10,71ga, teine oli Asko Anipai 10,74ga. Jooksu ajal puhus taganttuul 1,7m/sekundis. Juunioride Euroopa meistrivõistluste normatiiv on 10,75, mille Rait eelmisel suvel korra täis jooksis. Kuigi soovitud normatiivi ei tulnud, mis oleks palju pingeid kohe maha võtnud, saab sellest jooksust palju ka positiivset kõrvale panna. Alustagem kasvõi sellega, et Rait jooksis täna oma elu paremuselt teise aja. Vaid korra on ta suutnud staadionisirge kiiremini läbida ning seegi juhtus eelmise suve kõige tähtsamal hetkel tema jaoks - juunioride Eesti meistrivõistluste finaalis! Või võtame teisegi positiivse võrdluse. Rait on alati alustanud oma suvist võistlushooaega üsna raskelt ja kasinate tulemustega. Vaadakem eelnevaid aastaid: 2011.aastal jooksis ta oma avastardil 11,28, ent sai hooaja jooksul kirja parima ajana 10,82. Eelmisel aastal alustas Rait võistlushooaega 200 meetri jooksus ja seda jaga 22,31 (hooaja parimaks jäi 21,85). 100 meetri jooksus sai ta aasta tagasi kirja aja 10,98, kuid suutis suve jooksul joosta 10,75. Need teadmised annavad kindlust juurde. Kuna laupäeval Vändrasse elektrilist ajavõtusüsteemi siiski ei tule, stardib Rait tõenäoliselt uuesti laupäeval Tallinnas, kui väljaspool arvestust saab kaasa joosta Tallinna noorte meistrivõistlustel samuti Kadrioru staadionil.

Raidi jooks täna Kadriorus. Neljandal rajal rohelise maikaga startinud Rait sai ajaks 10,78

100 meetri jooksu stardis oli ka Risto, kes jooksis esimeses jooksus ja võitis selle 11,70ga. Tegu oli ainsa jooksuga, kus ei puhunud taganttuul (tuul oli vastu 0,1m/sek)


Meeste 110 meetri tõkkejooksus oli stardis taas Ranno, kelle jaoks talvine võistlushooaeg sisuliselt vahele jäi vigastuse tõttu. Tänanegi jooks näitas, et tehnika on krobeline ja võistluskogemust vähe. Aeg 15,46 andis kahe jooksu peale viienda koha (isiklik rekord eelmisest suvest 15,22). Mida rohkem võistlusstarte Ranno saab, seda paremaks kindlasti tema jooks muutub.



Teatejooks täna juunioride koondisel ei õnnestunud. Teatevahetused olid joostud liialt kindlapeale. Normatiiv 41,00 on aga selline aeg, mida on võimalik joosta vaid ideaalsete teatevahetustega, tippkiirustel. Täna joosti justkui koha peale, mistõttu aeg 41,86 jättis nad normist veel kaugele. Eesti juunioride rekord jäi aga 16 sajandiku kaugusele. Jooksu võitis Eesti noorsoo koondis ajaga 41,10. Juuniorid lõpetasid jooksu teisena. Teatevõistkond proovib veelkord täita normatiivi 16.juunil Rakveres Eesti klubide karikavõistlustel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar