pühapäev, 26. veebruar 2017

Eesti U20 mitmevõistluse meistrivõistlused

Selle talve Eesti meistrivõistlustele pandi täna punkt, kui viimasena oli meil võistlustules U20 neidude viievõistluses Liisbet, kes meie suureks rõõmuks võitis hõbemedali uue isikliku rekordiga, kogudes 3030 punkti. Liisbeti jaoks oli tegu esimese mitmevõistluses võidetud Eesti meistrivõistluste medaliga. Võtame tema võistluse ka lühidalt kokku, võrdluseks eelkõige jaanuari alguses Balti maavõistlusel tehtud viievõistlus.

60 meetri tõkkejooks - 9,74
Võistlused algasid väga hästi, sest tõkkejooksus sündis juuniori tõketega uus isiklik rekord. Rekord ja hooaja tippmark paranesid 0,20 sekundiga. Avaala järel asus Liisbet teisele kohale.

kõrgushüpe - 1.57
Kõrgushüppega oleme pikemat aega hädas olnud ja pärast eelmise talve pöiavigastust ei olegi me veel suutnud vana hüppekindlust taastada. Ka täna olid hüpped krobelised ja tehniliselt nigelavõitu, ent hooaja tippmargi kordamisest jäi puudu 1 sentimeeter ja Balti maavõistluse seeriaga võrreldes oli tulemus jällegi 1 sentimeetri võrra parem. Ka kõrgushüppes suutis kõrgemale hüpata vaid üks konkurent. Kokkuvõttes jätkas Liisbet teisena.

kuulitõuge - 9.88
Kuulitõukes sündis 4 kilose kuuliga isiklik rekord ja Balti maavõistlusega võrreldes paranes tulemus koguni 1 meetri ja 23 sentimeetri võrra. Lisaks sellele saavutas Liisbet kuulitõukes alavõidu! Kokkuvõttes jätkas Liisbet kindlalt teisena.

kaugushüpe - 5.17
Avakatsel sai Liisbet kirja kohe 5.09, mis oli juba 1 sentimeetri võrra parem Balti maavõistluse tulemusest. Teises voorus hüppas ta aga oma uue siserekordi 5.17. Absoluutne kaugushüppe rekord pärineb suvest - 5.21. Ka sellelt alalt tuli Liisbetile teine koht ning enne viimast ala oli ta sisuliselt kindlustanud endale hõbemedali. Püüda ei olnud enam kedagi ja vahe järgnevatega oli samuti suur.

800m jooks - 2.52,28
800 meetri jooksu näol oli tegemist ainsa alaga, kus tulemus ei olnud parem jaanuari alguses tehtud viievõistlusega võrreldes. Kuigi kaalul ei olnud enam midagi, tahtsime siiski joosta kiiremini kui jaanuaris, mil ajaks oli 2.46,38. Jooks oli paraku raske ja üks suur kannatus, kuigi ka siin oli Liisbetist kiirem vaid hilisem Eesti meister. Kahjuks andsime siin olulisi punkte ära ja 3100 punkti piir jäi alistamatuks. 

Kokkuvõte 
Igati korralik võistlus, kus sündis kaks isiklikku rekordit ja lisaks veel üks siserekord. Viievõistluse isiklik rekord paranes 94 punkti võrra. Tasuks Eesti meistrivõistluste hõbemedal. 800 meetri jooks oli sel nädalavahetusel aga komistuskivi kõikidele meie tüdrukutele. Tunda andis see, et lõigutreeninguid oleme saanud väga vähe teha. Katsume suveks selles vallas olulisi parandusi teha.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar