neljapäev, 23. veebruar 2017

Hüppajate seeriavõistluse I etapist

Otsustasin viimati 3 aastat tagasi toimunud Spordikooli hüppajate seeriavõistluse uuesti ellu äratada, kuna mitmed meie tublid noored näitasid viimastel nädalatel trennides väga häid hüppeid erinevatel hüppealadel. Eile toimunud esimene etapp näitas, et seda otsust kahetsema ma ei pea. Mitmed meie sportlased püstitasid isiklikke rekordeid ja nii mõnigi on väärt ka suuremat tähelepanu. Sportlane areneb kõige paremini võisteldes!

Suureks rõõmuks oli meie võistlustele hüppama otsustanud tulla ka alles nädalavahetusel Tallinnas Eesti kõrgushüppe meistriks tulnud Grete Udras. Tore on näha, et mõned Eesti tipud siiski tahavad võistelda ja otsivad võimalusi, kus seda teha. 

Alustan meeste arvestusest, sest siin püstitas isikliku rekordi esikoha võitnud Kristo, kes ise kuulub veel U18 vanuseklassi. Senine rekord 1.70 paranes lausa kahel korral, teisel katsel alistus 1.73 ja kohe avakatsel ka 1.76! Ka üritused kõrgusel 1.80 ei olnud sugugi lootusetud. Eesti hooaja edetabelis tõusis Kristo sellega 30ndalt kohalt jagama 13-16.kohta. 
Hästi hüppas ka Markus (U20), kes alistas kõrguse 1.73 ning oli sellega kokkuvõttes teine. Markus oli väga lähedal ka 1.76 alistamisele. Kolmandaks tuli U16 vanuseklassis hüpanud Mikk, kes ületas 1.49. Mõlemale noormehele on tegu isikliku rekordiga. 
U16 vanuseklassis hüppasid hästi veel Andry ja Karl-Martin, kes mõlemad ületasid 1.43. Mõlemal poisil on potensiaali juba praegu ka kõrgemale hüpata. U14 vanuseklassis oli meie parim Georg, kes 1.30 ületamisega oli neljas. 



Naiste kõrgushüppe võitis värske Eesti meister Grete Udras 1.73ga. Suurepärase võistluse tegi aga U18 vanuseklassis võistlev Anne-Mari, kes uuendas oma isiklikku rekordit samuti kaks korda - 1.58 alistus teisel ja 1.61 kolmandal katsel! Nii saavutaski ta teise koha Grete Udrase järel. Eesti hooaja edetabelis tõuseb Anne-Mari sellega 14ndalt kohalt jagama 8-11.kohta. Kokkuvõttes tuli kolmandaks Liisbet (U20), kes püstitas oma hooaja tippmargi 1.58. U16 vanuseklassis tegi hea võistluse Vanessa, kes ületas 1.55. Ann Marii sai jagu 1.49st. U14 vanuseklassis oli edukaim Carlyn, kes seekord ületas kõrguse 1.35.

Kui vaadata korra meie klubisisest hooaja edetabelit, siis tabeli tipp on äärmiselt tihe - Elisa 1.62, Anne-Mari 1.61, Vanessa 1.60, Liisbet 1.58.


Pärnu Spordikooli hüppajate seeriavõistluse II etapp toimub juba järgmisel kolmapäeval, 1.märtsil, kui kavas on teivashüpe kõikidele vanuseklassidele. Võistlused algavad 16.30!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar