laupäev, 25. veebruar 2017

Mitmevõistluse Eesti meistrivõistluste esimene päev

Tüdrukute U16 vanuseklassis sai täna viievõistluses tulemuse kirja 27 võistlejat. Meie suureks rõõmuks mahtusid Ann Marii ja Vanessa täna mõlemad nelja parema hulka. Ann Marii võitis lõpuks hõbemedali 3025 punktiga, Vanessa oli neljas 2895 punktiga. Võtan võistluse pisut lähemalt nüüd kokku ka.

Ann Marii - 3025 punkti ja teine koht
60 meetri tõkkejooks - võistlused algasid Ann Marii jaoks vägevalt. Enne tänast oli tema isiklik rekord tõkkejooksus 9,51, mille ta jooksis välja Tallinnas jaanuari alguses. Täna sai ta tõkkejooksus lausa alavõidu 9,24 sekundiga, mis tähendas isikliku rekordi parandamist 27 sajandikuga! Eesti hooaja edetabelis tõusis ta sellega 6ndalt kohalt kolmandaks! Kahjuks ei suutnud Ann Marii aga nii võimsa alguse järel enam järgmistel aladel niivõrd säravaid tulemusi teha ja seetõttu oli ka väga keeruline sekkuda esikoha heitlusesse.
kõrgushüpe - Isiklik rekord on Ann Mariil 1.50, hüpatud eelmise suve alguses Vändras. Täna alistusid kõrgused 1.39, 1.42 ja 1.45 esimesel katsel, 1.48 kolmandal üritusel. 1.51 aga kahjuks jõukohane täna ei olnud. Tehniliselt olid hüpped kehvad ja rekordiparandust on nii üsna keeruline saavutada. Aga oma tulemuse tegi ta enamvähem siiski ära. Kõrgushüppes jagas ta 10-11.kohta. Ka kokkuvõttes langes ta teiseks. 
kuulitõuge - Isiklik rekord 9.06 pärineb samuti samast Vändra mitmevõistlusest. Täna lendas kuul parimal katsel 8.79 kaugusele. Proovikatsetel lendas kuul ligi 9 ja pool meetrit. Esimene võistluskatse oli aga tehniliselt lohakas ja Ann Marii astus selle üle, kuigi kuul maandus oluliselt kaugemale kui tema järgmised katsed. Teisel katsel tõukas ta kindlapeale 8.54, aga avakatse ebaõnnestumisest ta enam kosuda ei suutnudki ja kolmandalgi katsel jäi kuulikaar lühikeseks. Kuulitõuke järel langes ta kokkuvõttes kolmandaks.
kaugushüpe - kõrgushüppe ja kuulitõuke tulemused olid tuju ilmselgelt alla viinud ja sära ning suurt tahet kaugushüppesse enam ei jätkunud. Õnneks sai ta kohe avakatsel kirja korraliku tulemuse 5.02, mis suuremad pinged maha võttis. Teise katse astus ta üle ja kolmandal sai paku tagant kirja 5.03. Viimase katse pikkuseks oli kuskil 5.25-5.30, aga kui pakule pihta ei saa, pole sellest teadmisest suurt kasu. 5.03 oli päeva kolmas tulemus ja kokkuvõttes tõusis Ann Marii tagasi teisele kohale. Enne viimast ala oli ta edu lähima konkurendi ees 9 punkti. Kuues koht kaotas aga vaid 55 punktiga talle.
800m jooks - Kuna kaugushüppes oli Ann Marii jalale pisut viga teinud, siis loobusime kiiresti mõttest üritada joosta veel esikohale. Vahe oli 237 punkti ja tippvormis olles suutnuks ta esikoha heitluse veel väga põnevaks teha. Aga läksime seekord rahulikult võtma asja, et kindlustada hõbemedalit. Oma jooksu ta ka võitis, aga tulemus oli üsna tagasihoidlik 2.42,18, mis kolme jooksu peale oli kolmas tulemus. Viie ala järel kogunes kaotust võitjale 79 punkti. Nii oli ta jooksuga tagasi teinud 158 punkti.

Kokkuvõttes võib öelda, et kui tõkkejooksu suurepärane tulemus välja arvata, tegi Ann Marii üsna keskpärase võistluse. Tema füüsiline vorm on tegelikult väga hea. Seda näitas nii tõkkejooksu aeg kui ka kaugushüppe viimane katse 5.03 paku tagant. Oleks ta oma vormi suutnud paremini realiseerida, võinuks kaelas olla ka teist värvi medal. Aga oleme rahul sellega, et esimene Eesti meistrivõistluste medal mitmevõistluses üldse tuli! Sel talvel võitis ta Eesti meistrivõistlustelt kokku 4 medalit.

Vanessa - 2895 punkti ja neljas koht
60 meetri tõkkejooks - Enne tänast oli Vanessa isiklik rekord 9,89, mis oli joostud Eesti meistrivõistlustel jaanuari keskel. Täna alustas ta võistlust kohe isikliku rekordiga 9,82, mis oli kõikide jooksude peale kaheksas tulemus. 
kõrgushüpe - Vanessa alustas võistlus kõrguselt 1.39, mis alistus kohe esimesel katsel. Avakatsel sai ta jagu ka 1.42st, 1.45 alistus aga teisel üritusel. Siis leidis ta aga hüppekindluse, tehniliselt paranesid hüpped märgatavalt ja kõrgused 1.48, 1.51 ja 1.54 alistusid kõik esimesel katsel! Väga lähedal oli ta ka 1.57 ületamisele, teisel katsel tuli latt kergest puudutusest maha. 1.54 on aga sellegipoolest väga korralik tulemus ja kõrgemale suutsid hüpata vaid kolm konkurenti. Nii tõusis Vanessa teise ala järel kaheksandalt kohalt kuuendaks. 
kuulitõuge - Kohe avakatsel tõukas Vanessa isikliku rekordi 9.14. Ning kuigi lisa järgmisest katsetest ei tulnud, siis oli tegu juba teise isikliku rekordiga sel võistlusel. Kahe grupi peale oli Vanessa tulemus paremuselt päeva viies ning kokkuvõttes tõusis ta samuti viiendaks. 
kaugushüpe - Esimesel katsel õnnestus kohe kirja saada väga korralik tulemus 4.95. Seejärel saime juba pisut rohkem riske võtta ning kolmandal katsel hüppaski Vanessa oma uueks siserekordiks 5.04. Absoluutsest rekordist jäi veel 4 sentimeetrit puudu. 5.04 tähendas kaugushüppes teist kohta ning enne viimast ala tõusis Vanessa neljandaks. Ta kaotas Ann Mariile 22 punktiga ning kolmandale kohale 13 punktiga. Tagant hingasid aga kuklasse kaks ohtlikku konkurenti, üks 33 ja teine 25 punkti kaugusel. Selge oli see, et 800 meetrit tuli julgelt jooksma minna.
800m jooks - Stardis toimus suur rüselus ning kahjuks oli Vanessa just see, kes ainsana kukkus ja end hetkeks täisa kõhuli maast pidi leidma. Edasine jooks ei kulgenud meile enam soodsalt ning eelnevalt paika pandud taktikat ei saanudki me ellu viia. Ta lõpetas jooksu 2.52,26ga. Sellest piisas, et kokkuvõttes mööduda seni kolmandat kohta hoidnud konkurendist, ent tagant tuli samuti üks konkurent mööda lasta. Nii jäi medalist lahutama täna vaid 43 punkti. 

Kokkuvõttes võib öelda, et Vanessa tegi ikka väga ägeda võistluse. Isiklikud rekordid tõkkejooks ja kuulitõukes, väga head tulemused kaugus- ja kõrgushüppes. Kukkumine 800 meetri jooksus täna kahjuks poodiumile astuda ei võimaldanud, aga nii kõrgetasemelist ja stabiilset võistlust ei ole Vanessa juba üpris kaua teinud. Jään tema sooritusega väga rahule, hindest 5+ jääbki lahutama vaid see napp medalita jäämine.



Homme paneb selle talve Eesti meistrivõistlustele punkti Liisbet, kelle viievõistluse esimene eesmärk võiks olla 3000 punkti. Vorm peaks tal olema parem kui jaanuari alguses, kui ta oma hooaja esimene viievõistluse tegi. Ootame ilusat võistlust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar