esmaspäev, 13. veebruar 2017

Eesti U20 meistrivõistlustest

Nädalavahetusel toimunud Eesti U20 vanuseklassi meistrivõistlustel tegid meie neiud suurepäraseid etteasteid ning võitsid kokku kolm medalit. Kõik meie võistlejad kuuluvad esimest aastat sellesse vanuseklassi.

Avapäeval oli võistlustules Liisbet, kes osales kolmikhüppes. Liisbetil oli siiani ette näidata sellelt alalt kaks medalit - U18 vanuseklassis võitis ta 2015.aasta suvel pronksmedali ja 2016.aasta suvel hõbemedali. Eelmine sisehooaeg jäi tõsise vigastuse tõttu tal üldse vahele. 
Kohe avakatsel püstitas ta oma hooaja tippmargi 11.28, mis tähendas ühtlasi ka tema uut siserekordit. Sellega asus ta võistlust juhtima ja meie suureks rõõmuks ei loovutanud ta oma esikohta enam kordagi. Teisel katsel hüppas ta päeva parima 11.38, neljandas voorus veel 11.36. Nii võitis Liisbet oma esimese Eesti meistritiitli!



Hindan seda tulemust väga kõrgelt. Pärast rasket pöiavigastust, millepärast eelmine talvine võistlushooaeg üldse vahele jäi, oleme me näinud palju vaeva, et uuesti jalgu alla saada kaugele hüppamiseks. On olnud raskeid hetki ja nüüd hindame me mõlemad seda Eesti meistritiitlit väga kõrgelt! 

Väga korraliku võistluse tegi Anete. Kõigepealt jooksis ta 60 meetri jooksus, kus ta oma eeljooksus oli 8,02 sekundiga teine. Kõikide jooksude peale pääses ta neljandana finaali. Finaalis jooksis ta välja oma hooaja tippmargi 7,97, mis andis neljanda koha. Isiklik rekord jäi veel 2 sajandiku kaugusele.
Teisel päeval oli Anete võistlustules aga 60 meetri tõkkejooksus ja kaugushüppes. Kõigepealt tõkkejooksu finaalist, mille Anete lõpetas kolmandana ajaga 9,10. Koheselt aga selgus, et viimane tõke oli jäetud õigele kõrgusele tõstmata ning seetõttu ületasid kõik jooksjad viimase tõkke madalamana kui see pidanuks olema. See omakorda tähendas, et ajad ei olnud edetabelikõlbulikud ja otsustada tuli, kas teha uus jooks või jäävad kohad kehtima. Meie olime uue jooksu poolt ja peaaegu kõik teisedki finalistid olid sellega nõus. Nii läks jooks kordamisele, mis küll tulemuse osas meie jaoks midagi ei muutnud, aga vähemalt sai nii joosta määrustepäraste tõketega, nii nagu on ette nähtud. Anete oli kordusjooksuks pisut väsinud ega suutnud tehniliselt kõige paremat sooritust enam teha, aga ajaga 9,20 võitis ta siiski pronksmedali! Kui finaali võitnud Johanna Ilvese reaktsiooniaeg oli stardis 0,157 sekundit, siis Anete oma 0,258, mis on juba selline number, mille kohta saab öelda, et start ebaõnnestus.

Edasi tuli kaugushüppe võistlus, mis pakkus närvikõdi algusest lõpuni. Esimese kahe katsega Anete tulemust kirja ei saanud (astus mõlemad katsed väga napilt üle). Kolmanda katse eel oli seega suur oht, et võistlus lõppebki kolme katse ja nulliga. Aga Anete tuli raskest seisust auga välja ja hüppas väga täpse paku tabamisega lausa 1 sentimeetriga üle oma kaugushüppe rekordi - tulemuseks 5.51! Ebastabiilne hoojooks andis sellelt võistluselt meile veel kaks üleastutud katset ning mõõtmisele läks lisaks veel vaid 5.26. Ent väga suur rõõm oli selle üle, et selle tulemusega võitis Anete oma teise pronksmedali nendelt võistlustelt.  Pisut kahju on vaid sellest, et teiselt kohalt kukkus ta kolmandaks viiendas hüppevoorus, kui üks konkurent sai kirja 5.53. Nii jäi hõbemedal vaid kahe sentimeetri kaugusele. Aga teades kaugushüppe kõrget taset praegu Eestis, siis jääme mõistagi ka pronksmedaliga väga rahule. Kaugushüppes ei ole Anete varem Eesti meistrivõistluste medalile tulnud.







Väga korraliku võistluse tegi ka Carol. 60 meetri eeljooksu start ebaõnnestus, ent  lõppaeg 8,36 oli sellegipoolest täitsa korralik (rekord sellest talvest 8,30). Kokkuvõttes sellelt alalt talle 12.koht. Aga just kaugushüppe võistlusega võib väga rahule jääda. Carol alustas 5.06ga ja teise katse sooritas ta kaugelt paku tagant. Nii oli Carol enne kolmandat vooru seisus, kus finaali saamiseks tuli tublisti juurde hüpata. Tema suvine rekord oli 5.24, seega lootsime, et viimasel katsel suudab ta tulemust parandada. Ja seda ta ka suutis, kui hüppas kolmandal katsel oma isikliku rekordi 5.31! See tulemus viis Caroli ka kaugushüppe finaali. Veel sai Carol kirja 5.24 ja 5.15 ning viimases hüppevoorus tegi ta väga pika hüppe, aga astus selle paraku üle. Kokkuvõttes aga suurepärane isiklik rekord 5.31, seitsmes koht ja esimene kord olla Eesti meistrivõistluste kaugushüppe finaalis!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar