kolmapäev, 11. juuni 2014

Tuline mitmevõistluse esimene päev

Täna algasid Karksi-Nuia staadionil TV10 olümpiastardi finaalvõistlused. Noorema vanuseklassi tüdrukute kuuevõistlust alustasid kokku 41 tüdrukut, kelle seas olid Vanessa, Elisa ja Ann Marii.

Avaala oli pallivise, mis meie tüdrukute trumpide hulka just ei kuulu. Meie parim oli täna Vanessa, kes viskas parimal katsel 41.16. See oli päeva paremuselt neljas tulemus. Võrreldes Pärnumaa finaaletapiga teenis Vanessa siit pisut plusspunkte. Ann Marii sai parimal katsel kirja 35.72, mis andis esimese ala järel 9.koha. Koduse finaaliga võrreldes andis ta pisut punkte ära. Elisa viskas aga uue isikliku rekordi 34.19, mis oli päeva 14.tulemus.

Teine ala tüdrukutel oli 60 meetri jooks, mis pakkus meile tõeliselt suure üllatuse. Meie tüdrukud võtsid sel alal kolmikvõidu! Päeva kiireima aja jooksis välja Ann Marii, kelle tulemus 8,41 on ka väga suur isikliku rekordi parandus. Talvisel TV10 etapil jooksis ta teiseks tulles 8,74. Seega paranes rekord lausa 33 sajandikuga! Täna puhus taganttuul 0,4m/sekundis, seega olid tingimused igati määrustepärased. Kõigi aegade edetabelis tõusis Ann Marii tänase tulemusega jagama 6-7.kohta! Kõigi aegade edetabeli 15 parema sekka jõudis tänasega ka Vanessa, kes lõpetas jooksu teisena, püstitades samuti isikliku rekordi 8,56! Talvel joostud rekord sai parandust 11 sajandikku! Väga tugeva jooksu tegi ka Elisa, kes veel talvisel etapil jooksis B-finaalis 9,00. Täna tuli ajaks laua 8,71 ehk rekordiparandust 29 sajandikku. Pärast 60 meetri jooksu tõusis võistluste liidriks Vanessa. Ann Marii tõusis üheksandalt kohalt kolmandaks ja Elisa 14.kohalt viiendaks!

Kavas oli täna veel kaugushüpe. Alavõitu seekord võtta ei õnnestunud, ent korralikud punktid tõid kaugushüppest kõik tüdrukud. Parim oli Vanessa 4.74ga. Alavõitjale kaotas ta 6 sentimeetriga. Ann Marii oli kaugushüppes kolmas 4.62ga ja Elisa neljas 4.47ga. Kaugushüppe järel tõusis koha võrra kõrgemale - neljandaks - Elisa.

Esimene võistluspäev lõppes meile seega selliselt:

1. Vanessa 2351 punkti
2. Jaanika Roosimägi, Viljandi Paalalinna koolist 2316 punkti
3. Ann Marii 2244 punkti
4. Elisa 2076 punkti

Viies koht kaotab Elisale 24 punkti ja kuues koht 90 punkti.

Ees on ootamas teine võistluspäev, mis tõotab tulla väga põnev ja tasavägine. Homme on kavas 60 meetri tõkkejooks, kõrgushüpe ja 600 meetri jooks. Aga tore on näha küll, et 41 tüdruku arvestuses on meie kolm tüdrukut nelja parema hulgas avapäeva järel. Mitmevõistluses loetakse tibusid aga teise päeva lõpuks, seega tuleb veel kõvasti pingutada.





2 kommentaari:

  1. Õnnitlus tydrukutele ja eks kohad näitavad ka treeneri kvaliteeti ;) Hästi!

    VastaKustuta
  2. su lahked sõnad võtan meelsasti vastu :) Tänud kolleeg :)

    VastaKustuta