esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Uue aasta esimene võistlus seljataga

Täna saime pisut targemaks, milline on kellegi seisund nüüd ja praegu. Oleks tahtnud pisut paremat ülevaadet, aga leppida tuleb sellega.

Jarmo 60m tõkkejooks tõi aja 8,74. Tehniliselt ja soorituselt oli tegu väga rabeda jooksuga. Andis see jooks täna 4nda koha. Poodiumile pääsemiseks tulnuks joosta isikliku rekordi kordus - 8,55. Aasta tagasi jooksis Jarmo samal võistlusel 8,80 ning mõned nädalad hiljem eestikatel 8,55. Seega ei ole seis katastroofiline, tuleb vaid rahulikult mõelda ja õigesti järelejäänud 3 nädalat tegutseda. 150m jooksus püstitas Jarmo isikliku rekordi. 0,33 sekundit isikliku rekordi parandust ning aeg 17,96 andsid 5.koha.

Ranno jooksis väga tublilt tõkkeid - esimene etteaste juunioride tõketega tõi aja 8,72. Sellele sooritusele võib panna hinda 4+. 150m jooksus sai Ranno kirja aja 18,45.

Brigita uuendas isiklikku rekordit 150m jooksus - 0,44 sekundit rekordiparandust ja 4-5koha jagamine. Kolmas koht jooksis vaid sajandiku kiiremini ja 6.koht sajandiku Brigitast aeglasemalt. Seega väga tihe grupp ja iga sajandik on arvel. Kurviosa jooksust jättis paremat soovida, aga see on ka arusaadav, kuna meie hallis polegi kurvi, mida joosta.

Ingeri etteaste tõketes lõppes õnnetult. Või samas jällegi tegelikult õnnelikult. Inger oli jooksu juhtimas kuni viimase tõkkeni, kuid tõukejalg jäi tõkke taha kinni ning Inger kukkus. Õnneks kukkus õnnelikult ning tõsist vigastust sellega ei kaasnenud. 150m jooksus uuendas Inger rekordit 0,15 sekundit - ajaks 21,13. Loodame, et kukkumise tõttu jalad valusad ja kanged pole ning saame viimasel nädalal enne Pärnumaa MV anda pisikese ilulihvi veel.

Alavõit tuli aga sealt, kust ma seda seekord tõepoolest ei oodanud. Esimest võistlust tegid C vanuseklassis kaasa Hanna ja Christiina. 60m tõkkejooksus olid mõlemad tüdrukud väga tublid. Arvestades, et C klassi tõketevahet saime enne võistlust proovida vaid kolmes trennis. Hanna tuli 10,32 sekundiga neljandaks ja Christiinagi aeg 10,82 väärib igati kiitust. Christiina täitis sellega TV10 olümpiastardi normatiivi, milleks on 10,84 sekundit! Alavõit tuli aga 150m jooksus, kus Hanna sai ainsana aja alla 22 sekundi - 21,96. Aeg on väga kõrgest klassist! Christiina sai ajaks 23,34 sekundit.

Tõkkejooksude videod on üles pandud! Vaadake ise oma jooksu ja katsuge kaasa ka mõelda, milline see jooks teil on ja milline see olla võiks. Katsuge ka ise leida vigu ning neid pisut analüüsida. Vaadake ka teiste jookse ning leidke sealgi vigu. Nii areneb ka teie analüüsivõime ning suudate teatud olukordades (olgu siis trennis või võistlustel) ise ka midagi ette võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar