laupäev, 22. jaanuar 2011

A ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused

 2 päeva kestnud võistlused on saanud läbi. Pinget, närvikõdi, edu ja ebaedu oli piisavalt. Mina isiklikult tunnistan, et võrreldes eelmise aastaga ei ole muutunud midagi, närvitsen ja pabistan ma teie esitusi vaadates samamoodi nagu mullu. Väga keeruline on seda võistlust kokku võtta lühidalt, sest emotsioone oli erinevaid. Läks nagu super hästi, samas jäid osa oodatud tulemusi tegemata.

Mullu talvel kahekordseks Eesti meistriks kroonitud Rait suutis mõlemal distantsil oma tiitlit kaitsta ka tänavu. 60m eeljooksus sai Rait ajaks 7,19, mis viis ta parima ajaga finaali. Finaal oli pingeline ja heitlus kõva, ent stardist alates jooksu juhtinud Rait edu käest ei andnud ning võitis esikoha uue isikliku rekordiga 7,08. Teisena lõpetanud Pärnu Kalevi esindaja Keiso Pedriks sai ajaks 7,10. 300m jooksus olid 2 konkurenti ja suurimat favoriiti paigutatud ühte jooksu. Kui jooksu algus oli enamvähem võrdne, siis 150m läbimisel võttis liidrikoha sisse Pedriks. Rait teda eest ära ei lasknud ning hakkas lõpusirgele jõudes vägisi vahet vähendama, lõpuruudustikus jõudis kõrvale ja suutis ka pisut paremini finišeerida - esikoht tuli ajaga 36,10. Keiso kaotas taas 2 sajandikuga. Aasta tagasi tuli Rait Eesti meistriks ajaga 36,68, nii et seekord aeg üle poole sekundi parem! Kindlasti on tegu väga suure saavutusega, võita 2 kuldmedalit teist talve järjest! Siinkohal õnnitlen Raiti veelkord! Sest nagu ütles üks tark treener pärast 60m finaaljooksu. et Raidi stardiga tuleb veel tööd palju teha, vähemalt kümnendiku saab sealt maha võtta koha. Nii et tööd jagub. Märkimist väärib ka asjaolu, et 300m jooksus kaotas pronksmedali võitnu kahele esimesele tervelt sekundiga!

Tõeliselt suure üllatuse tegi Brigita 60m jooksus. Oma eeljooksu lõpetas ta teisena, joostes välja uue isikliku rekordi 8,25. Samasuguse aja jooksid välja veel kaks tüdrukut, see tähendas, et selle ajaga sai Brigita finaali jagades 4-6kohta. Tegu oli esimese finaaljooksuga Brigita jaoks (eelmine talv ning suvel ta lühikeses sprindis finaali ei jõudnud). Finaalis 8ndal rajal startinuna jooksis Brigita end koguni kolmandaks! Tasuks uus isiklik rekord 8,21 ning Eesti meistrivõistluste pronksmedal! Võitja sai ajaks 8,00 ning teine 8,16. Huvitav on ka asjaolu, et teisena lõpetanud Liis Roose oli teine ka aasta tagasi TV 10 olümpiastardi etapil Tartus, kus sai ajaks 8,09. Siis samal võistlusel kolmandaks tulnud Brigita sai ajaks 8,40. Seega kui siis oli vahe 0,31 sekundit, siis eile vaid 0,05! 200m jooksus tuli Brigita kuuendaks ajaga 27,15. Hallis ei ole ta kiiremini seni jooksnud, küll jäi püsima tema absoluutne rekord 26,95, mis joostud läinud suvel. Siinkohal õnnitlen Brigitat taas väga tubli jooksu ja saavutuse eest!

Paremuselt järgmise koha võitles välja 60m tõkkejooksus Inger. Eeljooksus sai ta kirja aja 9,85, mis viis seitsmendana finaali. Ka finaalis jooksis Inger end 7ndaks, saades ajaks 9,75. Kahtlusteta saab aga öelda, et mõlemad jooksud läksid oodatust kehvemini. Viimastel nädalatel selgelt ülesmäge liikunud vorm oli läinud ja nii tuli leppida aegade ja kohtadega, mis kindlasti rahulolu ei pakkunud. Sellegipoolest oli Inger teist aastat osaline tõkkefinaalis, mis on samuti saavutus omaette. Kokkuvõttes võiks vast öelda, et Inger täitis miinimumeesmärgi, milleks oli finaalipääs, ent oma tulemus jäi muidugi tegemata. Samas on areng tänavu toimunud (tõkkeaeg on paranenud 9,73 pealt 9,54 peale), otsime uue võistluse ja proovime aga edasi. Kaugushüppest ja 200m jooksus Inger loobus kerge haiguse tõttu, mis jättis kahtlemata oma jälje ka tõkkejooksu ajale.

Tõeline ebaõnnesõdur nendel võistlustel oli aga Jarmo. Oma eeljooksu võitis ta kindlalt uue isikliku rekordiga 8,54! Finaaljooksus tehti valestart ning selle tegijaks määrati just Jarmo. Mina filmisin videot tribüünidelt. Olen seda videot vaadanud nüüdseks oma 40 korda ning ma ei suuda seal valestarti näha. Näen vaid head reaktsiooni. Kuna aga üks kolmest stardikohtunikust seisis halvasti poolenisti Jarmo ees, siis protesteerimiseks ei oleks sellest videost piisanud. Oleksid ei maksa spordis suurt midagi, aga ma olen veendunud, et Jarmo oleks kaasa rääkinud kõrges mängus ehk medalite jagamisel. Sellises seisus Jarmot ei ole ma juba ammu näinud ning seega olid ka ootused/lootused kõrgeks aetud. Hetkel jään aga oma seiskohale kindlaks, et kohtunike tehtud otsus oli vale! 300m jooksus sai Jarmo ajaks rekordilähedased 38,03 (rekord 37,97), mis andis kokkuvõttes 8.koha. Väga väga kahju on tõkkefinaalis juhtunust, ent loodame Jarmole peagi taas tõkkestardi leida.

Tublilt võistles Jaagup, kes oma esimestel Eesti meistrivõistlustel jooksis välja 2 isiklikku rekordit - 60m eeljooksus sai ta ajaks 8,21, mis andis 10.koha. Finaali viinuks aeg 8,10. Oma 200m eeljooksus tuli Jaagup teiseks ajaga 26,97, mis andis 8.koha. Kahtlemata saab tema esitused kanda plusspoolele. Loodame, et siit saab veel indu juurde ning töötahe aina suureneks.

Ebaõnnestus jooks Marie-Mädlil, kes 600m jooksus sai ajaks 2.00,10, mis on ligi 9 sekundit nõrgem isiklikust rekordist. Kehvale enesetundele viidates jättis Mädli jooksmata 1000meetrit. Haiguse tõttu ei osalenud võistlustel Karl.

Jooksude videod on üleval kõik loodetavasti homme. Sellega läheb pisut aega, kuna teisel võistluspäeval aitas mind jooksude filmijana Kerstin, kellelt videod peagi kätte loodan saada. Avapäeva jooksud liiguvad aga kohe videokogu poole!

Kõik, kes nädalavahetusel nüüd võistlesid, saavad puhkust kuni kolmapäevani!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar