pühapäev, 31. jaanuar 2016

Eesti karikavõistlustelt suurepäraseid tulemusi

Täna toimunud Eesti karikavõistlused näitasid, et meie noored kergejõustiklased on tõusmas suurepärasesse vormi. Eesti karikavõistlustel peeti arvestust kahes vanuseklassis: täiskasvanud (kelle hulka kuulusid ka juuniorid ja noorsoo klassi sportlased) ning noored (A,B ja C vanuseklassi sportlased ühes arvestuses).

Alustan tänast võistluste kokkuvõtet poistest ning täpsemalt Henri saavutustest. Kõigepealt jooksis ta isikliku rekordi 60 meetri jooksus - 7,18. Suurepärase stardi teinud Henri pidi lõpuks siiski leppima teise kohaga, aga tänane tulemus tõstab ta A vanuseklassi hooaja edetabelis kolmandaks! Esikohta hoiab meie Jakob 7,10ga, kes täna terviseprobleemide tõttu kaasa ei teinud. Oma teise stardi tegi Henri täna 200 meetri jooksus, kus eelmisel talvel õnnestus joosta välja aeg 24,40. Täna paranes see tulemus enam kui sekundiga - 23,37 tõi kindla alavõidu ja sellega tõusis ta ka hooaja edetabeli liidriks sel distantsil! Suurepärased jooksud täna tema esituses! Eriti tõstan esile tema sooritust 200 meetri jooksus!

60 meetri jooksus tegid kaasa veel Hans ja Kristo. Hans jooksis välja isikliku rekordi 7,79, Kristol jäi oma parimast ajast pisut puudu - 7,84. 200 meetri jooksus sai Hans ajaks 25,11, mis tähistas samuti isiklikku rekordit. 

Meeste 3000 meetri jooksus tegi vägeva jooksu Karl, kes jooksis välja uue isikliku rekordi 8.45,63! Senine suvel joostud rekord paranes 10 sekundiga! Täna andis selline tulemus Karlile teise koha, esikohast jäi lahutama vaid 1,3 sekundit.

Eile TV10 olümpiastardi etapil tõkkejooksus teise koha saanud Ann Marii näitas täna vägevat kiirust ja raudset närvi, sest esimest aastat B vanuseklassi kuuluva sportlasena pidi ta mõõtu võtma ka A vanuseklassi väga kiirete tüdrukutega. 60 meetri jooksus sündis kohe suurepärane isiklik rekord - 7,97. See oli esimene kord, kui ta 8 sekundi piiri alistas! Lisaks saavutas ta sellega kolmanda koha! 200 meetri jooks oli veelgi muljetavaldavam. Oma jooksu võitis ta suure ülekaaluga, püstitades isikliku rekordi 26,21. Suvel joostud tulemus paranes 0,68 sekundiga, eelmise talve parim aeg aga lausa 1,58 sekundiga! Kõikide jooksude peale kokku andis seegi tulemus täna kolmanda koha!

200 meetri jooksus tegid kaasa ka Elisa, Ethel ja Anne-Mari. Elisa oli kokkuvõttes täna kuues 27,00ga. Suvine rekord paranes 36 sajandikuga! Ethel sai ajaks 28,16 ja Anne-Mari 29,25. Mõlema tüdruku jaoks oli tegu isikliku rekordiga.

60 meetri jooksus tegid lisaks Ann Mariile kaasa veel Ethel ja Anne-Mari. Ethel jooksis välja rekordilähedase aja 8,38 (rekord 8,34) ja Anne-Mari 8,81. 

Tüdrukute teivashüppes tegi täna kaasa Ramona, kes on sel talvel tõusnud B vanuseklassi tüdrukute teivashüppe paremikku. Täna ületas ta teisel katsel kõrguse 2.80 (rekord 2.81). Sellega saavutas ta viienda koha, aga kui võtta arvesse ainult B klassi hüppajaid, oli Ramona täna lausa teine! Suurt rõõmu valmistab ka see, et viimastel võistlustel on tulemus olnud väga stabiilne: kolmel viimasel võistlusel on ta hüpanud vastavalt 2.75, 2.81 ja 2.80. 

Tüdrukute 800 meetri jooksus tegi kaasa Hanna, kes on vigastuspausilt tagasi ja saanud mõned nädalad ka korralikult treenida. Täna sündis kohe isiklik rekord - 2.33,51, mis andis 7.koha. Rekord paranes enam kui 4 sekundiga!

Tüdrukute kõrgushüppes alistas Cleer täna 1.50. Hüpped veel tehniliselt kuidagi ei klapi, vaja on veel vaeva näha, aga tulemusega võib rahule jääda hetkel küll. Arenguruumi on veel piisavalt!

Tänasele võistluspäevale pandi aga vägev punkt ka! Tüdrukute 4x200 meetri teatejooksus saavutas meie nelik Ann Marii, Elisa, Ramona, Anete kindla esikoha ajaga 1.46,57! Teiseks tulnud Nõmme Kjk võistkonda edestati täpselt 3 sekundiga!

Juba järgmisel nädalavahetusel toimuvad A ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused!




 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar