laupäev, 23. jaanuar 2016

C vanuseklassi Eesti meistrivõistlused

Tänane võistluspäev pakkus meile palju rõõmu. Toimusid esmakordselt C vanuseklassi Eesti meistrivõistlused ja meie noortelt ootasin ma eelkõige täna seda, et nad õpiksid, kuidas käituda nii suurtel võistlustel. Millal alustada soojendusega, kus ja millal tuleb end aladele registreerida jne.

Meie noored kergejõustiklased tegid täna aga kõik väga korraliku võistluse.

Poiste 60 meetri tõkkejooksus tegi kaasa Andry, kes võitis oma eeljooksu 9,82ga. Kolme eeljooksu peale oli tegu koguni parima eeljooksu ajaga! Ka finaalis tegi Andry väga hea jooksu ja ületas finišijoone teisena, võites hõbemedali 9,67ga! Esikoht jäi ühe kümnendiku kaugusele, kolmandat kohta edestas Andry 23 sajandikuga. Seega kohe esimestelt selle vanuseklassi meistrivõistlustelt tuli meile medal. Palju palju õnne!


Teise alana tegi Andry kaasa 200 meetri jooksus, mis toimus peale 60 meetri tõkkejooksu finaali. Andry lõpetas küll oma jooksu teisena, ent diskvalifitseeriti joonele astumise tõttu. Enne seda nägime siiski ära tema aja - 30,12. See oleks andnud täna 7.koha.

Väga tublilt võistlesid täna ka tüdrukud. Teivashüppes tegid kaasa Carlyn ja Martha. Martha hüppas uue isikliku rekordi 2.20 ning sai sellega 10.koha. Carlyni hüpped kuni 2.10ni olid väga head. 2.10 alistus veel esimesel katsel, aga siis tuli minna juba tõkkejooksuks harjutama ja kahe ala vahel jooksmine rikkus ka hüpperütmi ära. 2.20 enam seekord ei alistunud, kuigi proovikatsel sai ta sellest kenasti jagu. Sellega jäi ta jagama 11-12 kohta. Teivashüppe tase on väga ühtlane, näiteks pronksmedal võideti 2.40ga. 

60 meetri tõkkejooksus sai Carlyn oma eeljooksu võidu 10,38ga. Kahjuks tähendas see aga seda, et 34 võistleja arvestuses jäi ta täna 7ndaks, mis tähendas esimesena finaalist välja jäämist. Aga tubli jooks sellegipoolest. Carlynist ettepoole jäi koguni 5 tüdrukut, kes temast aasta vanemad!

Kätlin tegi kaasa 60 meetri ja 200 meetri jooksudes. Lühemal distantsil sai ta ajaks 9,28  ning pikemal 31,86. Martha sai 200 meetri jooksus ajaks 32,16.

Võistlustel osales ka Karl-Martin, kes siiani on kergejõustikuga tegelenud Kilingi-Nõmmes, ent on nüüd mõned trennid kaasa teinud meie juures. Täna jõudis ka kaugushüppes finaali 4.24ga ning sai kokkuvõttes väga tubli 7.koha. 200 meetri jooksus sai ta ajaks 29,98, mis andis tubli viienda koha. Minu esmamulje temast on väga hea ning paari esimese trenniga on ta näidanud üles soovi kergejõustikuga tõsisemalt tegeleda. Vaatame, mida aeg toob.

Igatahes jään ma tänase võistluspäevaga rahule. Kõik õppisid kindlasti palju ja said väärt võistluskogemusi juurde. Usun, et sellest seltskonnast saame siin edaspidigi veel palju rääkida!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar