pühapäev, 12. mai 2013

Mis toimunud ja mis tulekul

Järjekordne väga kiire tempoga nädal on läbi saamas ning uus vastu tulemas. 

Laupäeva varahommikul sõitsime Raidiga Tallinnasse, kus toimus taaskord U20 ja U23 vanuseklasside teatejooksu meeskondade ühislaager. Laupäeval toimusid kaks treeningut Audentese staadionil ja pühapäeval toimus treening juba Kadrioru Mondo rajakattega staadionil. Tänane treening oli tehtud avalikuks treeninguks ning eelneva registreerimisega oli kõigil huvilistel võimalus seda treeningut pealt vaadata, kuulata soovitusi, näha kuidas nende vanuseklasside kõige kiiremad sprinterid Eestis koostööd lihvivad. Jagasin seda informatsiooni nädala keskel ka meie A ja juuniori klassi teatejooksu võistkondade liikmetega, kes peaksid 26.mail Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlustel Altiuse eest starti tulema. Kahjuks ei kasutanud mitte keegi võimalust ära ning väikese ootamatusena täna Kadriorus kedagi kohal ei olnudki.

Kaks treeningpäeva möödusid edukalt. Kõik treeningud olid teatevahetuste õppimisele suunatud. Korrati palju tuttavaid harjutusi. Täna Kadriorus pandi paika juba täpsed vahed jooksjate vahel ning pandi paika meeskonnad, kes 5.juunil üritavad täis joosta Euroopa meistrivõistluste normatiivid. Juunioridel on selleks ajaks 41,00. Rait jookseb võistkonnas viimast vahetust. Märkimist väärib veel fakt, et Eesti juunioride koondises on neljast sprinterist koguni kolm pärnakad. Lisaks Raidile jooksevad võistkonnas veel Pärnu Kalevi esindajad Keiso Pedriks ja Eerik Kaljaspolik.

Nädala keskel toimusid Jõulumäel Pärnu maakoolide meistrivõistlused murdmaajooksus. Meie klubi sportlastest jõudis esikolmikusse Ann Marii, kes 4-5 klasside tüdrukute arvestuses tuli teisele kohale. 


Nüüd lähemalt uuest nädalast.

Noorematel gruppidel midagi ei muutu. Trennid toimuvad ikka staadionil vanadel kellaaegadel.
Kõige vanemale treeninggrupile aga järgnev informatsioon. Esmaspäeval toimub meil teatejooksu treening A ja B vanuseklassidele + lisaks juunioride osas Karl-Rene ja Risto.  Kohal palun olla Jaagupil, Kristjanil, Madisel, Ingeril, Kerstinil, Rebeckal, Katrel, Laural, mõlemal Kristil, Hannal, Anetel, Liisbetil. Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlused toimuvad 26.mail Viljandis ning nendele võistlustele võistkondade registreerimise tähtaeg on järgmise nädala neljapäeval. Seega peab selleks ajaks olema selge, millised võistkonnad Viljandis jooksevad. Selle tarbeks toimub meil neljapäeval Koidula staadionil teatejooksu katsevõistlus. Mõõtu võtavad omavahel A klassi ja juunioride noormehed 4x100 meetri distantsil ja A klassi ning B klassi tüdrukute võistkonnad 4x100 meetri distantsil. Plaan on neljapäeval jooksma panna kaks B klassi tüdrukute võistkonda, kuhu vajadusel võtame juurde mõne C klassi jooksja. Sellest tulenevalt on kolmapäev kõigil teatejooksust osavõtjatel puhkepäev ja neljapäeval läheb esimene jooks lahti 18.00. Täpsed koosseisud paneme paika nädala esimeses pooles, kui selgub millises seisus on Hanna. Jalavaluga hädas olnud Hanna sai nädala vabaks jooksutrennist ning tegeles vaid üldkehalise ettevalmistusega. Loodame, et probleemid on ületatud ning väga vajalik teatejooksu liige on meil taas olemas. Neljapäevaga peab selgeks saama, millises koosseisus jookseb meie B klassi tüdrukute võistkond eestikatel. Lisaks peab selgeks saama, kas A klassi neiud osalevad teatejooksude Eesti meistrivõistlustel või mitte. Noormehed testivad oma teatevahetusi, et teha vajadusel veel viimased parandused.

Lisaks peab selgeks saama, kas tüdrukute B klassi 4x100meetri  tõkkejooksu teatevõistkond on võimeline eestikatel osalema. Selleks peab Hanna olema terve ja Kristi A. ning Karin peavad veel kõvasti pingutama, et jooks paremaks saada.

Teisipäeval toimuvad hallis vanemale treeninggrupile aga kehalised testid. Joostakse 30 meetrit lendlähtest, hüpatakse paigalt kaugus- ja kolmikhüpet.

Nii et kokkuvõtvalt näeb vanema treeninggrupi nädal välja selline:
Esmaspäev - teatejooksust osavõtjatel teatevahetuste treening, teistel soojenduslaadne treening Koidula staadionil
Teisipäev - kõigil testid hallis. Soojendusega alustatakse 17.00 + SAUN
Kolmapäev - puhkepäev teatejooksus osalejatele, teistel jõutreening hallis või jooksutrenn staadionil.
Neljapäev - teatejooksude katsevõistlus. Kes ei osale, on abiks kohtunike rollis. 
Reede - tavatreening staadionil või hallis.


Nädala lõpus, 18.mail peaks toimuma Niidupargi staadionil aga TV10 olümpiastardi järjekordne Pärnumaa etapp. Kuna ma ise võistluse korraldamisega ei tegele, siis üritan täpset informatsiooni hankida nädala esimeses pooles selle võistluse kohta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar