teisipäev, 4. august 2020

Väga edukad Balti U18 ja U20 meistrivõistlused

Nädalavahetusel toimusid Pärnu Rannastaadionil Balti meistrivõistlused U18 ja U20 vanuseklassidele. Võistlus oli mitmes mõttes väga eriline. Esiteks toimusid U20 vanuseklassile esmakordselt täisprogrammiga kahepäevased Balti meistrivõistlused. Teiseks toimusid kahe vanuseklassi võistlused korraga, mis tõid Pärnusse palju sportlasi. Ja kolmandaks toimusid seekord võistlused meie kodusel Rannastaadionil, mis tekitas erilise tunde ja tõstis ootused enne võistlusi üsna kõrgele. Õnneks olid meie sportlased nendeks võistlusteks suurepäraselt valmis ja tehtud tulemused valmistasid väga suurt rõõmu.

U20 vanuseklassis võitis kaks esikohta Ann Marii. Pärast edukaid Eesti noorte meistrivõistlusi otsustasime Balti omadel joosta 100 ja 200 ning loobuda 400 meetri jooksust. Mõlemal alal olid konkurendid väga tugevad ja isiklike rekordite poolest ei olnud Ann Marii kummalgi alal kullasoosik. Nende võistlustega näitas aga Ann Marii, et on endiselt suurepärases vormis ja võimeline väga häid aegu välja jooksma. Esimesel võistluspäeval oli kavas 100 meetri jooks, kus tuul taaskord tulemusi ei soosinud. Jooksu ajal puhus vastutuul 1,1 meetrit sekundis. Ann Marii sai väga hea stardi, ent esimene distantsi pool saanuks isegi parem olla, jooksu teine pool oli aga võimas ja nii tuli esimene esikoht ajaga 12,07. Isiklik rekord pärineb just Eesti noorte meistrivõistlustest ja on 12,03. Väga loodan, et sel hooajal õnnestub saada korra ka pisut soodsamad tuuleolud ja siis võiks rekordi viia juba uude sekundisse. 

Teisel päeval oli kavas esmalt 200 meetri jooks. Sel distantsil oli Ann Marii isiklik rekord 24,53, mille ta jooksis 2018.aasta noorte olümpiamängudel Argentiinas. Kurvi jooksis ta seekord pisut ettevaatlikult ja sirgele tulles oli lätlanna temast ees ja leedulanna tema kõrval. Ent taaskord pandi jõuvahekorrad paika distantsi teisel poolel. Viimased 50 meetrit jooksis Ann Marii nii võimsalt, et konkurendid vajusid kaugele selja taha. Võidu üle oli rõõm mõistagi väga suur, aga veel suurem rõõm oli näha võiduaega - 24,19! Isiklik rekord paranes koguni 34 sajandiku võrra. Ning jooksu ajal puhus veel kerge vastutuul 0,2 meetrit sekundis. Selle ajaga tõusis Ann Marii ka käesoleva hooaja Eesti naiste edetabeli liidriks. See tulemus oleks tähistanud ka U20 maailmameistrivõistluste normatiivi täitmist (norm 24,35!). Kahjuks lükati tiitlivõistlused edasi koroona tõttu. Ning tulemus 24,19 tähistab ka uut Rannastaadioni rekordit naiste 200 meetri jooksus!

Kolmas start tuli teha veel teise võistluspäeva lõpus, kui toimus 4x400 meetri segateatejooks, kus Ann Marii jooksis teist vahetust. Teatejooks oli väga oluline, sest selle tulemusest selgus, kas võistkondlikult võidab Eesti või Läti. Oma vahetuse jooksis ta väga hästi, suurendades edu järgnevate ees. Kokkuvõttes lõpetas Eesti küll selle jooksu teisena, ent sellest piisas, et Lätit ikkagi 1 punktiga edestada. Lisaks sellele sündis teatejooksus uus Eesti U20 vanuseklassi segateatejooksu rekord 3,34,92. Seni kehtinud rekord oli 3.38,18.





Fotod: Marko Mumm/Raul Mee

U18 vanuseklassis sai suure võistluskoormuse Hanno, kes kõigepealt tegi kaasa 400 meetri jooksus. Isiklik rekord pärines tal Eesti noorte meistrivõistlustest, kui ta võitis hõbemedali 51,83ga. Kodusel staadionil tundis Hanno end jooksu ajal väga hästi, jooksis julgelt ja kõike välja pannes. Tugevate konkurentidega jooks lõppes viienda kohaga, aga uue isikliku rekordiga 51,22! Siis selgus, et Hanno pidi mõned tunnid hiljem jooksma 4x100 meetri teatejooksus, sest üks koondislane oli endale liiga teinud ega saanud joosta. Pärast korralikke taastumisprotseduure tegi Hanno väga hea teatejooksu kolmandas vahetuses, kus mõlemad tema osalusel toimunud teatevahetused õnnestusid väga hästi ning Eesti võistkond lõpetas selle jooksu esimesena, saades ajaks 43,11. See oli Hannole esimene Balti meistritiitel. Teisel päeval tegi ta kaasa veel 4x400 meetri segateatejooksus, kus Eesti koondis kahjuks diskvalifitseeriti, kuna avavahetuse jooksja pillas maha teatepulga ja ei täitnud reegleid selle üleskorjamisel. Hanno jooksis neljandat vahetust. 




 Fotod: Marko Mumm/Raul Mee

U18 odaviskes tegi kaasa Karl-Martin, kelle isiklik rekord oli samuti Eesti noorte meistrivõistlustel visatud 56.69. Odaviskes puhus vastutuul, mistõttu oli väga oluline ka tehniliselt õige vise sooritada. Sel võistlusel Karl-Martini tehniline pool logises tugevalt ning kahe esimese katsega oli tal kirjas 48.02. Ette rutates olgu öeldud, et neljas, viies ja kuues voor jäid sellele tulemusele alla. Ent sellistel võistlustel on vaja ühte korralikku sooritust ja selle Karl-Martin kolmandas voorus ka tegi. Siis sündis uus isiklik rekord 58.01! Sellega võitis ta pronksmedali! Treenerina ei saa ma muidugi rahul olla sellise seeriaga, aga tiitlivõistlustel ongi oluline vähemalt see üks väga hea vise ära teha ja sellega sai Karl-Martin ka hakkama. 



Fotod: Marko Mumm/Raul Mee

Kui peaksin oma sportlaste sooritusi hindama nendel võistlustel, siis saaks ikka 5 välja panna küll! Kõik olid tublid ja said kaela ka Balti meistrivõistluste medaleid.

Balti meistrivõistlustel tegutsesid kohtunikena ka väga paljud meie sportlased, kes said oma ülesannetega väga hästi hakkama! Kiidusõnad ka kõikidele kohtunikele! Siin pildil on korvitüdrukud ja nende vanemkohtunik Maria.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar