esmaspäev, 17. august 2020

Eesti noorte mitmevõistluse meistrivõistlused

Eelmisel nädalal toimusid meil kaks võistlust üksteise järel, kokku neli võistluspäeva, mis pakkusid kuhjaga emotsioone ja rõõmuhetki.

Kõigepealt võtan kokku Tartus toimunud Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused, kus tüdrukute U16 vanuseklassi seitsmevõistluses võitis Greete-Liis pronksmedali ja teenis kutse Eesti koondisesse Balti meistrivõistlusteks mitmevõistluses, mis toimuvad 4-5.septembril Rakveres.


Greete-Liis alustas võistlust isikliku rekordi püstitamisega 100 meetri tõkkejooksus - ajaga 16,08 oli ta paremuselt avaala järel seitsmes. Kõrgushüppes hüppas ta oma tulemuse ära - 1.53, kuigi siia jäi väike varu (isiklik rekord 1.58). Sel alal oli ta oma tulemusega paremuselt kuues. Ees oli ootamas aga esimene trumpala - kuulitõuge, kus Greete-Liis saavutaski alavõidu 12.23ga. Kui tulemuse osas olid ootused suuremad (proovitõukel maandus kuul 12 meetri lõppu), siis punktide osas suurt kaotust siin ei olnud, kuna kuulitõuge väga kallis punktiala ei ole. Esimese võistluspäeva lõpetas 200 meetri jooks, kus sündis isiklik rekord 28,75. Rekord sai parandust 23 sajandikku. 


Teine võistluspäev algas kerges vihmasajus ning õhutemperatuur oli samuti üsna madal. Kõigepealt oli kavas kaugushüpe, kus Greete-Liis hüppas igati korraliku tulemuse teisel katsel - 4.81. See oli paremuselt seitsmes tulemus. Medaliheitlusesse sekkumiseks tuli järgmisel alal teha hea sooritus. Lootused olid suured, sest ees ootas teine trumpala - odavise. Sel suvel on Greete-Liis näidanud just sel alal väga head stabiilsust ja seda kõrgel tasemel ning pettuma ei pidanud me ka seekord. Kohe esimesel katsel sündis päeva parim tulemus 44.35, mis tagas kindla alavõidu. Paremuselt teist viskajat edestas Greete-Liis sel alal 151 punktiga, järgnevaid juba enam kui 200 punktiga. Odaviske järel oligi Greete-Liis tõusnud medalikohale ja selleks tuli 800 meetri jooksu ajal jälgida, et lähimad konkurendid liiga kaugele eest ära ei läheks. Jooksu lõpetas Greete-Liis seitsmendana, saades ajaks 2.48,92. Nii kogus ta seitsme alaga 4342 punkti ja tasuks pronksmedal! Hõbemedal jäi 105 punkti kaugusele, lähimat jälitajat edestas ta lõpuks 170 punktiga. 






 
 Fotod: Marko Mumm

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar