esmaspäev, 10. august 2020

Edukas võistlushooaeg sai jätku Eesti meistrivõistlustel

Laupäeval ja pühapäeval Tallinnas, Kadrioru staadionil toimunud Eesti meistrivõistlustel näitasid meie spordiklubi sportlased end väga heast küljest. Võideti mitu medalit, püstitati isiklikke rekordeid ja sündis isegi rahvusrekord.


Suurepärast hooaega tegev Ann Marii osales Eesti meistrivõistlustel 100 ja 200 meetri jooksudes. Esimesel võistluspäeval oli kavas 100 meetri jooks. Ann Marii isiklik rekord oli tänavusest suvest 12,03. Selle ajaga oli ta paremuselt kuues sportlane, kes meistrivõistluste starti asus. Ann Marii jooksis kolmandas eeljooksus, mille ta lõpetas teisena. Sündis aga uus isiklik rekord 11,91! Selline aeg viis ta neljandana finaali. Finaalis õnnestus teha veelgi parem jooks ning võimsa distantsi teise poolega tõusis ta lõpuks kolmandaks ning võitis pronksmedali. Taas sündis isiklik rekord 11,87! Jooksu ajal puhus taganttuul kõigest 0,5 meetrit sekundis. Isiklik rekord paranes seega 16 sajandikku selle võistlusega. Finaaalis tuli alla vanduda vaid Eesti tippudele Ksenija Baltale ja Õilme Võrole, kelle ajad olid vastavalt 11,66 ja 11,79.


Fotod: Raul Mee

Teisel päeval ootas ees aga 200 meetri jooks ning seda jooksu ootasime me väga, sest sel hooajal on just 200 meetri distantsil sündinud suurepärane tulemus 24,19, millega Ann Marii juhtis ka Eesti naiste hooaja edetabelit. Kõigepealt toimusid ka siin eeljooksud. Oma eeljooksu Ann Marii võitis 24,35ga. Finaali pääses ta paremuselt teise ajaga. Esimese eeljooksu võitis Kristin Saua 24,30ga. Eeljooksus oligi eesmärk võimalikult väikese pingutusega finaali saada. Viimasel 50 meetril saigi Ann Marii jooksu kergemalt võtta ja kenasti finišijooneni kerida. 

Õhtul ootas ees aga finaal ning siin tuli kõik juba välja panna. Konkurentidele sõnaõigust seekord ei jäetud ning Ann Marii võitis kindla esikoha, ent võiduaeg pakkus väga suurt rõõmu - 23,96! Jooksu ajal puhus taganttuul vaid 0,2 meetrit sekundis, seega sündis tulemus igati määrustepärastes tingimustes. 

Sellega püstitas Ann Marii uue U20 vanuseklassi Eesti rekordi! Eelmine rekord - 24,03 oli püstitatud 2005.aastal Ksenija Balta poolt! Lisaks sellele - 23,96 tähistab Eesti naiste kõigi aegade edetabelis nüüd neljandat kohta! Ettepoole jäävad vaid Ksenija Balta Eesti rekord 23,06, Maris Mägi 23,60 ja Katrin Käärt 23,78. Ning olgu lisatud veel üks fakt, mis näitab selle tulemuse kõrget taset - käesoleva hooaja Euroopa U20 edetabelis tõusis Ann Marii selle ajaga nüüd 5.kohale (enne oli 24,19ga üheteistkümnes).

 



Fotod: Marko Mumm

 

Suurepärase võistluse samadel distantsidel tegi ka Anete. 100 meetri jooksus püstitas ta oma hooaja tippmargi 12,46 (tulemus paranes 10 sajandikuga). See andis kolme eeljooksu peale kokku 10.koha, finaali pääsust jäi puudu 9 sajandikku. Teisel päeval toimunud 200 meetri jooksus tegi Anete aga veelgi parema soorituse. Ta lõpetas oma eeljooksu viiendana, aga püstitas kohe isikliku rekordi 25,46! Rekord paranes 9 sajandikku ja hooaja tippmark lausa 59 sajandikku! Jooksu ajal puhus taganttuul 1,1 meetrit sekundis. Seega oli aeg igati määrustepärane. Lisaks saime rõõmustada, sest lisaks Ann Mariile pääses ka Anete 200 meetri jooksu finaali, seda kaheksandana. Finaaliks jagus tal veel jõudu ja tugevas konkurentsis ning esimesel rajal joostes sündis taas isiklik rekord 25,32! Sellega sai Anete 6.koha.

 

Oma esimestel täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel tegi naiste teivashüppes kaasa Carlyn. Ning kohe esimesel korral oli ta väga lähedal medalivõidule. Ta ületas kõrgused 3.20 ja 3.40 kohe esimesel katsel, ent 3.50 peal tekkisid esimesed tõrked. Kolmandal katsel ta selle kõrguse siiski ületas ja nüüd sai ta proovima minna uut isiklikku rekordit 3.60 (tänavu suvel hüpatud isiklik on 3.55). Kaks esimest üritust ebaõnnestusid ja enne kolmandat katset oli selge, et kui ta selle ületab, võidab ta medali ja kui ei ületa, tuleb leppida 5.kohaga, sest kaks eespool olnud konkurenti edestasid teda katsete arvuga kõrgusel 3.50. Carlyn tegi väga hea katse, oli latist juba sisuliselt üle, aga kõige viimasel hetkel tõmbas lati siiski õrna puudutusega alla. Nii tuli seekord leppida 5.kohaga. Aga igati korralik Eesti meistrivõistluste debüüt oli tehtud.

 


 

Fotod: Marko Mumm


Ann Marii teeb oma järgmised stardis nüüd 14-15.augustil Lätis, kus toimuvad Balti meistrivõistlused (täiskasvanute arvestuses). Esialgu on ta kirjas 100 ja 200 meetri jooksus ning 4x100 meetri teatejooksus. Anete ja Carlyni järgmine võistlus toimub tõenäoliselt 22.augustil kodusel Rannastaadionil, kui toimub traditsiooniline kergejõustikuõhtu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar