laupäev, 22. august 2020

Rannastaadionil joosti Eesti rekord

Paar nädalat tagasi tuli mul idee, et tüdrukute U20 Eesti koondis võiks ühel võistlusel sihikule võtta vanuseklassi Eesti rekordi 4x100 meetri teatejooksus. Seda eelkõige seetõttu, et U20 Balti meistrivõistlustel jooksis teatenelik välja aja 47,38. Eesti rekord sel alal oli 47,12. Selles teatejooksus ei teinud tookord kaasa aga Ann Marii, kes esindas koondist teistel aladel. Eesti U18 koondis jooksis augusti alguses välja aja 46,90. Nii oli U20 kuidagi noorema vanuseklassi varju jäänud. Minu suureks rõõmuks olid teiste sportlaste treenerid nõus ideega kaasa tulema ja rekordit proovima. Nii joosti täna koosseisus Eliise Anijalg ja Liisa-Maria Truupõld (mõlemad Tartu Kalev), Triine-Marie Land (Sk Fortis) ja Ann Marii

Kindlasti ei soosinud täna rekordi üritust ilm, mis oli jahe, tuuline ja vihmane. Lisaks tegi tund aega enne teatejooksu Ann Marii naiste 100 meetri jooksus valestardi, mistõttu ta ei saanudki seal joosta. Nii oli ka emotsionaalses mõttes keerulisem teatejooksuks valmistuda. 

Et rekordi sünni korral oleks kõik määrustepärane, panime teatejooksus välja ka Altiuse teateneliku, kes jooksis koosseisus Kätlin, Elisa, Carlyn ja Anete. Veel tegi kaasa Altiuse ja Pärnu Kalevi ühisvõistkond, kus jooksis meie poolt Grethe Karoline. Konkurentsi pakkusid ka lätlased, kes olid samuti oma teatenelikuga starti tulnud.

Teatevahetused õnnestusid koondise tüdrukutel täna hästi, probleeme ei esinenud ja finišijoone ületasid nad esimestena. Nüüd tuli ainult võiduaega ootama jääda. Suur oli rõõm, kui selgus, et rekordi üritus õnnestus - uus Eesti U20 vanuseklassi rekord on 46,80!

 

            Foto: Ago Tammik

Väga hästi jooksis ka meie Altiuse teatenelik, kes lõpetas jooksu kolmandana, saades ajaks 48,64. See oli oluliselt parem aeg kui näiteks meie klubi U20 neidude aeg teatejooksu Eesti meistrivõistlustel. Siis jooksid võistkonnas Elisa, Carlyn, Ramona ja Ann Marii. Nende võiduaeg oli toona 49,35. 


Häid tulemusi tehti täna aga veel. Naiste 100 meetri jooksus püstitas isikliku rekordi Anete. 2017.aastal jooksis ta sel alal välja siiani kehtinud rekordi 12,36. Pärast kahte tagasihoidlikku aastat on Anete sel suvel olnud taas väga heas hoos. Kokku toimus kaks jooksu ja Anete jooksis neist teises. Selle lõpetas ta kolmandana, saades ajaks 12,32 (taganttuul 1,3m/sek). Ka kahe jooksu kokkuvõttes oli Anete kolmas. Sel suvel on ta lisaks tänasele jooksnud isikliku rekordi ka 200 meetri jooksus - 25,32.

Pilt on tehtud Margus Keerma mälestusvõistlustel 31.juulil 2020

 

Tüdrukute U16 vanuseklassi 800 meetri jooksus tegi vägeva etteaste Viola. Tempot asus tegema lätlane Dagmara Midzene. Viola asus pikalt kolmandal kohal, aga liidrit kaugele ette ära ei lasknud. 150 meetrit enne lõppu Viola kiirendas ja see lõpukiirendus oli nii võimas, et konkurendid sellele vastata ei suutnudki. Jooksu võit tuli ajaga 2.23,51. Isiklik rekord uuenes peaaegu 5 sekundiga! Senine rekord oli 2.28,22. Selle ajaga tõusis ta U16 hooaja edetabelis kolmandaks (esimene 2.22,03, teine 2.23,47). 

Naiste teivashüppes tegi kaasa Carlyn. Algkõrgus 3.01 alistus esimesel katsel. Avakatsel sai ta jagu ka kõrgustest 3.21 ja 3.41. Kõrgusel 3.51 läks vaja kahte katset, aga teisel katsel sai ta jagu ka sellest kõrgusest. Järgmisena tuli üritama minna uut rekordit 3.61 (rekord 3.55). Kahel katsel oli ta selle kõrguse alistamisele väga lähedal, aga seekord uut rekordit veel ei sündinud. Tugevas konkurentsis andis see tulemus aga kolmanda koha. 

Pilt Margus Keerma mälestusvõistlustest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar