laupäev, 14. märts 2015

Laager - kohalik elu ja treeningud

Nagu eelnevalt juba mainisin, siis elame ühes väikelinnas Kitis, mis asub veerand tunni sõidu kaugusel suuremast linnast nimega Larnaca. Täpsemalt öeldes elame me Kiti äärelinnas, mida ümbritsevad väikesed põllud. Oleme õhtuti käinud krossi jooksmas ning see on andnud võimaluse lähemalt tutvuda ümbruskonnaga. Väga palju väiksemaid põlde, majapidamisi. Ühtegi suurt talu siin ei ole. On hobuseid, lambaid.

Kohalikud elanikud on siin väga sõbralikud. Inglise keelest saadakse üllatavalt hästi aru. Poes on hinnad üsna sarnased Eesti omadele. Kuigi siin on mõni asi ka üllatavalt palju kallim. Näiteks 1,5 liitrit piima maksab pisut üle 2 euro ning 12 kanamuna koguni 3,5 eurot. Mahlad, kuivained, puuviljad on suhteliselt samas hinnaklassis nagu meil. Ka bensiini hind on täpselt sama. Kõige häirivam on siin mõistagi vasakpoolne liiklus, mis esimesed paar päeva tõsist harjumist vajas. Autoks on meil škoda octavia, üsnagi uus, rool on autos mõistagi paremal pool. Nüüd on aga üpriski lihtne juba liigelda, esimene kohmetus on möödas. Põhimaanteed on kõik neljarealised, kiirusepiirang jääb reeglina 100 juurde.

Ilmad on siin suurepärased, kindlasti paremad kui eelmine aasta Portugalis. Täna oli taas 20 kraadi ja tuul, mis siin puhub, on samuti soe.

Nüüd ka treeningutest. Õhtuti jookseme kodukandis krossi, aga põhitreeningud oleme teinud staadionil. Staadion on täitsa okei, suured tribüünid asetsevad ümberringi, siin on kaks jõusaali, kus masinad üsna vanad, aga tegemata ei jää mitte midagi. Lisaks on staadioni kõrval mitu muruväljakut. Staadionipilet maksab 5 eurot, kuigi siiani ei ole me seda maksma pidanud. Esimene kord lubati meil tasuta trenni teha, täna tahtsime trenni eest maksta küll, aga ei olnud kellele maksta! Seega tegime trenni rahulikult ära. Laupäeviti on staadion lahti 8-11.45. Meie jõudsime staadionile 9.30 ja kohalikud grupid olid juba tööhoos. Eeskuju meie noortele, kes vinguvad ka siis, kui trenn algab puhkepäevadel kell 11. Siin on asi teisiti. Kell pool 10 hommikul hüppasid tüdrukud kolmikut ja poisid jooksid lõike.

Homme ootab meid ees esimene trenn liival ja selleks sõitsime eile Larnaca rannast läbi, et olukorraga tutvuda. Rand ja rannapromenaad oli väga pikk. Homme näeme ära, kuidas liiv tundub.

Üleeile oli Jaagupil sünnipäev, mida tähistasime suurejooneliselt, peagi näete pildilt ka! 




 Pärast õhtust krossijooksu on jahe basseinivesi kohustuslik taastumispaik! Et järgmine päev jõuaks jälle




 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar