esmaspäev, 20. jaanuar 2014

Tulemustest

Kahel päeval Tallinnas toimunud Eesti meistrivõistlused ei läinud meile ootuspäraselt. 

Avapäeval tüdrukute b kõrgushüppes pisut ebaõnnestunud Liisbet tegi teisel päeval häid tulemusi. Oma põhialal - kõrgushüppes ei klappinud Liisbeti hüpped juba proovikatsetest peale. Kõrgused 1.40, 1.45 ja 1.50 alistas ta siiski esimesel katsel, 1.53 kolmandal katsel. 1.53 peal tehtud kolmas katse oli ka selgelt tema parim katse sellel võistlusel, mis andis korraks ka lootust, et võistlusest võib täitsa asja veel saada. Paraku ei klappinud hüpped kõrgusel 1.56 enam kuidagi. Tulemus andis 23 hüppaja seas sellegipoolest tubli 7.koha, medali võitmiseks oleks tulnud hüpata 1.59. Liisbeti sel talvel hüpatud rekord on 1.58. Teisel päeval sündisid aga 2 isiklikku rekordit jooksualadel. 60 meetri tõkkejooksus tuli ta oma eeljooksus teiseks 9,96ga. Isiklik rekord paranes koguni 0,22 sekundi võrra. 30 osaleja seas andis see tulemus 11.koha. Isiklik rekord sündis ka 200 meetri jooksus, kus Liisbet lõpetas oma jooksu taas teisena ajaga 28,00. Rekord paranes 0,18 sekundi võrra. 36 jooksja seas andis see tulemus 9.koha. Seega võib kokkuvõttes öelda, et kõrgushüppes läks oodatust kehvemini, aga hea sprindikiirus ja rekordid teisel päeval pisut korvasid seda.

Hanna etteasted kahjuks ebaõnnestusid. Avapäeva 60 meetri jooksu aeg 8,67 ei vastanud meie ootustele. Teisel päeval osales Hanna tõkkejooksus ja kaugushüppes. Oma eeljooksu oli Hanna kindlalt juhtimas veel kolmandal tõkkel, aga jooksis siis kõvasti neljandasse tõkkesse sisse, suutis siiski tasakaalu säilitada ja viiendast tõkkest üle joosta ning finišeerida. Leppida tuli oma jooksu teise kohaga ning ajaga 9,75, mis viis siiski finaali. Tagantjärele saab aga öelda, et eeljooksus saadud ehmatus ja napilt kukkumise vältimine jättis ka finaaljooksule oma jälje, sest kohe stardis jäi Hanna konkurentidest maha ning õiget jooksurütmi enam leida ei õnnestunudki. Tulemuseks tuli 9,72 ning finaali kaheksas koht. Napilt 30 minutit hiljem algas tal juba kaugushüpe, kus tõkkejooksus saadud negatiivne emotsioon jättis tugeva jälje tulemusele. Aasta alguses hüppas Hanna isiklikuks rekordiks 5.03, nüüd olid hüpete pikkused napilt üle 4.50. Seega tuli finaalist kahjuks eemale jääda.  Kuigi seekord Hanna võistlus ebaõnnestus, tuleb sellest kiiresti üle saada ja julgelt ning sihikindlalt edasi töötada. Võistlusi on veel ees ootamas ja ma väga loodan, et Hanna püstitab veel nii mõnegi isikliku rekordi sel talvel.

Laura osales avapäeval 60 meetri jooksus. Igati korraliku stardi järel vajus ära aga jooksu teine pool. Aeg 8,55 jäi nelja sajandiku võrra alla tema isiklikule rekordile. Viimaste trennide põhjal ootasin ma ise temalt jooksu alla 8,50, seega päris rahule siiski jääda ei saa. Teisel päeval jooksis Laura välja isikliku rekordi 200 meetri jooksus - 28,66. Taas jooksis Laura väga hästi distantsi esimest poolt ja ära vajus teine pool. See jääb paraku veel treenituse taha. Just tihedama trennis käimisega paraneksid kahtlemata ka Laura tulemused, praegu võttis ta üsna maksimumi lähedase tulemuse endalt välja. 

Jan jooksis avapäeval 60 meetri jooksus välja aja 7,65, millega parandas 1 sajandiku võrra isiklikku rekordit. Julgelt saan väita, et oma tulemust Jan ära ei teinud. Jooks oli tehniliselt kehvapoolne ja kange. 42 jooksja seas andis see tulemus 15.koha. Teisel päeval jooksis Jan 300 meetri jooksu, kus kohe pärast starti kurvis kaotas tasakaalu, nägi kurja vaeva, et oma rajale püsima jääda ning lõpetas jooksu 39,49ga. Paraku stardijärgse äparduse tõttu astus ta jooksuraja joonele ja nii ta pärast jooksu diskvalifitseeriti. Selline tulemus oleks andnud 11.koha.  Seega ei saa just öelda, et võistlus oleks Janil õnnestunud. Küll aga saab tulemusi seletada ka sellega, et Jan on viimase paari aasta jooksul terviseprobleemide tõttu väga vähe võistlemas saanud käia ja võistluskogemusi lihtsalt ei ole. Küll on aga temas potensiaali ja edasine sõltub juba treeningute kvaliteedist ja üldse trennis käimisest.

Juba esmaspäeval on võistlustules noored, kui meie kergejõustikuhallis toimub TV10 olümpiastardi II Pärnumaa etapp, kus on kavas kõikidele vanuseklassidele 60 meetri tõkkejooksud, nooremad poisid ja tüdrukud hüppavad kõrgust ja vanemad tüdrukud kaugust. Tulemustest räägime juba homme õhtul!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar