pühapäev, 17. veebruar 2013

Väga edukad Eesti Meistrivõistlused

Sel nädalavahetusel toimunud Eesti talvised meistrivõistlused osutusid meile väga edukateks. Rait Veesalu võitis oma oma esimesed medalid täiskasvanute meistrivõistlustel ning tuli teisel päeval 200 meetri jooksus lausa Eesti meistriks!

Avapäeval osalesid Rait ja Jarmo 60 meetri jooksus. Mõlemad jooksid ühes eeljooksus. Raidi start oli kõike muud kui hea, kohe oli ta kõigist selgelt maas, ent distantsi peal pani oma paremuse maksma ning võitis oma eeljooksu 6,96ga. See aeg viis ta teisena finaali. Jarmo lõpeta jooksu 7,30ga (rekord 7.24). Finaaljooks osutus aga väga dramaatiliseks. Rait sai seekord parema stardi, eriti võrreldes lähima rivaali Richard Pulstiga. Finiširuudustikus olid nad aga kõrvuti ning paremini viskus finišijoonele Pulst, kes napsas kuldmedali 6,88 sekundiga. Rait kaotas vaid sajandikuga ning võitis oma esimese täiskasvanute Eesti meistrivõistluste medali 6,89 sekundiga. Jarmo oli oma eeljooksu ajaga 23 võistleja seas 18.

Teisel päeval osales Rait 200 meetri jooksus. Kuna finaaljooksus saab finalist omale raja vastavalt eeljooksu ajale, siis tuli ka eeljooksu äärmiselt tõsiselt võtta, et mitte finaalis esimesel ega teisel rajal joosta. Rait jooksiski ühtlaselt tugeva eeljooksu ning võitis selle 22,32ga. See aeg viis ta taas teisena finaali. Eeljooksudes oli kiirem vaid klubikaaslane Timo Tiismaa 22,28ga. 

Finaalis startis Rait välisrajal, teda asus püüdma just Timo. Esimesed 100 meetrit jooksis Rait väga tugevalt, jõudes tagakurvi liidrina ning kuigi lõpp läks natuke raskemaks, suutis ta oma positsiooni hoida ning nii tuli tema esimene Eesti meistritiitel täiskasvanute arvestuses. Finaaliaeg oli 22,20 sekundit, millest kiiremini ta sisehallis 200 meetrit jooksnud ei ole. See mis esimesel päeval jäi väga napilt tulemata, tuli ära teisel päeval! Tubli jooksu tegi ka Timo Tiismaa, kes lõpetas kolmandana ja sai kaela pronksmedali ajaga 22,32.

Meeste 200 meetri finaaljooks videol:



Meeste 60 meetri finaaljooksu lõpuruudustik


Meeste 200 meetri esikolmik (vasakult Markus Ellisaar, Rait Veesalu, Timo Tiismaa)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar