esmaspäev, 4. veebruar 2013

Martin Kutmani mälestusvõistlused

Homme Tartus toimuvatel legendaarse treeneri Martin Kutmani esimestel mälestusvõistlustel teevad kaasa üheteistkümne riigi kergejõustiklased. Meeste kaugushüppes on kohal Pekingi olümpiamängude hõbemedalivõitja Godfrey Khotso Mokoena Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Londoni olümpia kuues Chris Tomlinson Suurbritanniast. Naiste kõrgus- ja teivashüppes on sihikul Eesti rekordid.
Meeste kaugushüppes on kohal võistluste kuulsaim nimi - Pekingi olümpiamängude hõbemedalimees Godfrey Khotso Mokoena Lõuna-Aafrika Vabariigist, kelle musta mandri rekord (8.50) annaks medali mistahes tiitlivõistlustel. Esikohaheitlus tuleb aga konkurentsitihe, sest Tartu publikut asub hullutama ka sise MMi hõbemedalimees ja Suurbritannia rekordiomanik Chris Tomlinson (8.35), kes lisaks pikkadele hüpetele on tähelepanu pälvinud ka silmatorkavate soengutega. Pjedestaalile pürib ka Gruusia rekordimees Boleslav Skhirtladze (Gruusia rekord 8.12). Eesti paremikust on kohal Rain Kask ja Henrik Kutberg.
Naiste kõrgushüppes kohtuvad tänavu esmakordselt Eesti rekordiomanik Anna Iljuštšenko ja välishooaja Eesti meister Eleriin Haas. Mõlema sportlase suurepärane hooaja algus ja rivaliteet annab lootust uuteks rekordiüritusteks. Neile pakuvad konkurentsi ukrainlanna Natalia Gapchuk (isiklik rekord 1.93), poolatar Karolina Blazej (1.91), venelanna Oksana Krasnokutskaja (1.87) ja Gintare Nesteckyte (1.86) Leedust. Meeste seas teeb hooaja avastardi Eesti meister Karl Lumi.
Naiste teivashüppes asuvad Eesti rekordit (4.23) püüdma senine rekordiomanik Lembi Vaher ja hooaja edetabelijuht Reena Koll. Alavõitu hakkavad jahtima ka Soome rekordinaine Minna Nikkanen (isiklik rekord 4.60) ja venelannad Angelina Zhuk (4.45) ning Tatjana Stetsjuk (4.20). Meeste teivashüppes näeb tartlaste Veiko Kriiski ja Kristjan Rosenbergi kõrval võistlemas Läti esinumbrit Mareks Arentsit (isiklik rekord 5.60) ja Jevgeni Agejevit (5.56) Venemaalt.
Meeste kuuekümne meetri jooksus on Eesti meister Richard Pulsti konkurentideks 4x100 meetri teatejooksu olümpiapronks Fredi Mayola (isiklik rekord 6,49) Kuubalt ja maailmameistrivõistlustel teatesprindis pronksmedali võitnud Saint Kitts & Nevise esindaja Antoine Adams  (6,64).  Naiste kuuekümne meetri sprindis asuvad starti teatejooksu Euroopa meister ja olümpiapronks Elizaveta Bryzgina (7,37) Ukrainast,  mullune Venemaa meister Jekaterina Filatova (7,25) ja Hanna Maari Latvala (7,34) Soomest.
Parimaid autasustavad armastatud treeneri Martin Kutmani nimekamad õpilased. Võistlusõhtu algab kell 17.15 toimuva kuulitõukega. Avatseremoonia algus on kell 18. Sissepääs võistlustele on kõigile tasuta.


Homme võistleb 60 meetri jooksus ka Rait, kes stardib kolmandas eeljooksus:

Janno Veeorg 7,21 EST jun MV 2. 300 ('13)
Kermo Rannamäe 7,10 EST MV 8. 100 ('12)
Fredi Mayola 6,49 CUB OM 3. 4x100 ('00)
Rait Veesalu 6,87 EST jun meister ('13)
Hans Lillemaa 7,13 EST
Juhan-Mart Salumäe 7,34 EST

ning kaasa teen ma ise meeste kõrgushüppes:

Karel Käos EST/Lõunalõvi 1,98
Andre Ankru EST/Altius 2,01
Romet Mihkels EST/Altius 2,10
Indrek Kalvet EST/TÜASK 2,15
Janis Vanags LAT 2,20
Karl Lumi EST/Tln Kalev2,22

Lastevõistlusel asuvad võistlustulle Ethel ja Elisa, kes teevad kaasa 60 meetri jooksus ja kaugushüppes!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar