kolmapäev, 13. juuni 2012

TV10 olümpiastarti

Eile ja täna toimus Kosel TV10 olümpiastardi finaaletapp ehk kõikide vanuseklasside mitmevõistlus. Nagu nii noorte puhul ikka, koosneb mitmevõistlus tõusudest ja mõõnadest ja stabiilsust veel väga ei ole. Mina seda mitmevõistlust üle ei tähtsusta, sest eraldi pikemat ettevalmistust ma nendega selleks teinud ei ole ja heitealadega oleme seni tutvunud üsna pinnapealselt. Küll huvitab mind rohkem sähvatus üksikalal. Ja nii mõnigi positiivne tulemus tõepoolest tehti.

Esimene võistluspäev Kosel algas 60 meetri jooksudega.  Hea alguse tegid meil kõik kolm. Hanna sai ajaks 8,50 ja Kristiina 8,71. Hanna oli selle tulemusega näiteks neljas. Väga korraliku alguse oma mitmevõistlusele tegi ka August, kes jooksis 8,17ga. Siinkohal olgu siiski juurde lisatud, et jooksude ajal puhus lubatust suurem taganttuul, mis jooksjaid kindlasti natuke aitas. Aga sellegipoolest tublid ajad. 

Esimene suurüllatus tuli tüdrukute kõrgushüppes. Pärast väga kohmakaid hüppeid esimestel kõrgustel läksid tüdrukud lõpuks hoogu. Kristiina alustas kõrguselt 1.12 ja KÕIK kõrgused kuni 1.40ni alistas ta avakatsel. Isiklik rekord 1.40 alistus tõesti esimesel katsel. 1.44 peal seekord hüpped enam ei õnnestunud, ent suure eneseületamise oli Kristiina tõesti teinud. See tulemus andis talle neljanda koha sel alal. Hanna ületas 1.32 ja tegi väga hea kolmanda katse 1.36 peal, ent tõmbas selle siiski säärtega maha. 

Kettaheide õnnestus hästi Hannal, kes tegi oma tulemuse kenasti ära - 18.76. Kristiinalt ootasin tulemust 22-23 meetri kanti, ent paraku jäi tulemuseks 17 ja poole meetrine kettakaar. Kuulitõukes tõukas Kristiina isiklikuks rekordiks 8.86, mis oli päeva seitsmes tulemus. Hanna kaotas oma parimale enam kui meetriga ja tulemuseks mõõdeti 6.78. Avapäeva lõpetas Kristiina 10.kohal ja Hanna 17.kohal. 

Teine päev algas palliviskega, kus mõlemad tüdrukud tegid oma tulemuse kenasti ära - Kristiina viskas 40.58 ja Hanna 38.56. 60 meetri tõkkejooks tõi meile säravaima tulemuse, kui alavõidu noppis siin Hanna 10,10 sekundiga. Kusjuures jooksis ta esimesse tõkkesse jälle totaalselt sisse ja komistas tugevalt, täpselt nagu talvisel vabariiklikul etapil, kus ta esimesel tõkkel kukkuski. Seekord suutis ta aga tasakaalu tagasi saada ja häiritud rütmiga jooksu jätkata. Ja nii tuli veel alavõit! Siia jäi varu. Väga tubli jooksu tegi ka Kristiina, kelle viimased tõkketreeningud olid totaalselt ebaõnnestunud. Väga tubli jooksuga sai ta aga ajaks 10,54! Tõkkejooksuga jäin seega äärmiselt rahule. Väga asjaliku tõkkejooksu tegi ka August, kes läbis distantsi 10,51ga ja võitis sellega oma jooksu.

Kaugushüpe täna tüdrukutel ei õnnestunud. Kahe peale sooritati 6 katset ja ühel korral suudeti pakule pihta saada. Sellega sai hakkama viimasel katsel Kristiina, kes hüppas 4.18. Hanna parimaks jäi 4.30, mis oli siis hüpatud paku tagant.  Seitsme ala järel oli Kristiina 9.kohal ja Hanna oli tõusnud 12ndaks. 

600 meetri jooksus tabas Hannat aga suur ebaõnn. Viimases jooksus koos Kristiina ja teiste parematega startinud Hanna komistas kohe esimeses kurvis tema ees kukkunud jooksjale otsa ja nii väänas ta õnnetult oma parema jala hüppeliigest. Sellega oli jooks muidugi joostud. Kindluse mõttes sai Pärnu haiglas ära tehtud ka röntgen, ent õnneks on luud kõik kenasti terved. Jalale toetada ta täna igatahes enam ei saanud. Siinkohal soovimegi kiiret kiiret paranemist Hannale. Kristiina tegi aga vapra jooksu lõpuni ja sai ajaks 1.59. Kokkuvõttes säilitas ta oma 9.koha. Punktisumma jään hetkel võlgu ja edastan selle siis, kui tulemused internetis üleval. Hanna langes ühe nulliga mõistagi üldtabelis tahapoole, ent sel pole praegu enam mingit tähtsust.

Kui eraldi veel välja tuua suurimad õnnestumised, siis esikohale seaksin kindlasti Hanna alavõidu tõkkejooksus, eduka jooksu 60 meetri distantsil, korraliku kõrgushüppe ja palliviske. Kristiina säras kõrgushüppes 1.40ga, lisaks oli ta väga tubli 60 meetri tõkkejooksus ja kuulitõukes. Augusti puhul hindan kõrgelt 60 meetri ja 60 meetri tõkkejooksu tulemusi ja üsna viisakat 1000 meetri jooksu (3.25).

Loodame nüüd, et Hanna paraneb kiiresti ja 11-12.juulil Tallinnas peetavatel Rukkilillemängudel saab ta kenasti kaasa lüüa! Praegu on aga mitmevõistlejad välja teeninud puhkuse ja enne esmaspäeva ei tule keegi neist trenni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar