pühapäev, 17. juuni 2012

Juunioride suurvõistlus peetud

Eile ja täna toimusid Rakveres Eesti juunioride ja noorsoo vanuseklasside Eesti meistrivõistlused. Need 2 päeva tõid meilegi rõõmustavaid tulemusi ja saavutatud kohti. Rait krooniti nendel võistlustel kahekordseks Eesti meistriks! Laupäeval oli ta stardis 100 meetri jooksus. Ilm ja tuuletingimused olid väga head - oli soe ja puhus kerge taganttuul. Oma eeljooksu Rait võitis 10,94ga ning pääses parima ajaga finaali. Finaali pääses ka samas eeljooksus jooksnud Jarmo, kes sai ajaks 11,50. Finaalis ootas Raiti ees aga vana rivaal Martin Männik, kellega nad on paremate kohtade nimel jagelenud juba mitu mitu aastat. Käesoleva aasta talvistel Eesti juunioride meistrivõistlustel olid nemad just need kaks, kes tugeva duelli maha pidasid. Siis jäi peale konkurent Viljandist, kes 60m jooksis 6,90. Rait tuli hõbedale 6,96ga. Seekord vahetasid nad kohad ning Rait võitis jooksu isikliku rekordiga 10,75! Hõbeda võitnud Männik sai ajaks 10,94. Tuul puhus tagant 0,4m/sekundis. Eelmine isiklik rekord pärineb eelmisest suvest, kui Rait jooksis Balti matšil 10,82. Sel suvel toimuvad Hispaanias Juunioride maailmameistrivõistlused. Selleks tuleks Raidil joosta 10,64, et sinna võistlema pääseda. Eilne jooks aga näitas, et seda normi veel proovida võib, nii et otsime hetkel võistlusi, kus seda teha. Normatiivi täitmise tähtaeg on 2.juuli.

100 meetri eeljooksus tegi endale aga haiget Jarmo, kelle vigastus taas välja lõi. Finaalis sai ta joosta pool maad valutult ja siis lõi terav valu taas jalga ning ta ei suutnudki korralikult lõpuni joosta. Finaalis jooksis ta ajaks 11,49, mis on samuti isiklikuks rekordiks. Selline aeg andis viienda koha. Medalist jäi lahutama 0,21 sekundit. Vigastuse tõttu ei saanud Jarmo minna ka 110 meetri tõkkejooksu starti.

Avapäeva teine särav sündmus leidis aset just aga 110 meetri tõkkejooksus, kuhu Jarmo vigastuse tõttu oli jäänud jooksma Ranno. Toimus 110 meetri finaaljooks, eeljookse ei toimunud. Üsna kehva stardi ja alguse teinud Ranno sai aga distantsi peal hea rütmi kätte ning lõpetas jooksu teise koha ning hõbemedaliga! Hõbeda tõi isiklik rekord 14,61 (aasta tagasi tuli ta hõbedale 15,19 sekundiga). Nii et rekordiparandus oli vägagi uhke. Taganttuul puhus jooksu ajal kiirusega 0,7m/sekundis. Parema algusega annaks siit veel aega maha kärpida. Esikohale kaotas Ranno 0,14 sekundiga.

Avapäeval olid meil stardis veel 400 meetri jooksjad Risto ja taas Ranno. Mõlemad startisid viimases ehk kolmandas jooksus. Risto lõpetas selle jooksu kolmandana ja Ranno neljandana. Ajad olid vastavalt 52,50 sekundit ja 52,99 sekundit. Kolme jooksu peale kokku andsid need ajad neljanda ja seitsmenda koha. Ristol jäi medalist lahutama vaid 0,19 sekundit! Ranno jooksis välja aga isikliku rekordi.

Kaugushüppes jõudis 8 parema sekka Riho, kes 6.19ga oligi kaheksas. Võistlustules oli kahel alal Triin. 100 meetri jooksus sai ta ajaks 13,37 sekundit. Kaugushüppes jäi kirja avakatsel hüpatud 5.02. Kahel järgmisel katsel astus Triin ülinapilt üle ning tulemust enam kirja ei saanud. Need kaks viimast hüpet olid kahtlusteta pikemad, mis viinuks ka finaali. Paraku tuli leppida sellega, et esimesena tuli finaalist välja jääda ja leppida 9.kohaga. Finaalist jäi lahutama 4 sentimeetrit. 

Kui esimesel päeval olid ilmaolud suurepärased ja kripeldama jäi vaid see, et taganttuul õige pisut suurem ei olnud (näiteks noorsoo klassi 100 meetri finaalis puhus tuul tagant 2meetrit sekundis), siis teisel päeval sadas Rakveres hommikul tugevalt vihma ja staadionil puhus kogu võistluspäeva väga tugev vastutuul. See jättis oma jälje ka tulemustele. Rait oli stardis 200 meetri jooksus. Oma eeljooksu jooksis Rait väga kergelt 23,41ga. Oma eeljooksu ta võitis ja see aeg viis ta neljandana õhtusesse finaali. Seal andis Rait endast kõik ning võitis oma teise kuldmedali 22,15 sekundiga. Kuigi tuulemõõtja mõõtis jooksu ajal vastutuuleks vaid 0,5 m/sekundis, siis kogu kurvi puhus väga tugev vastutuul, mis suure osa jõudu jooksjatelt nõudis (tuult mõõdetakse lõpusirgel, mitte kurvis). Isiklik rekord ei jäänud kaugele (22,03). Paremate ilmastikuoludega langenuks ka see täna.

Teise medali tõi täna meile Karl M, kes läbis 5000 meetrit ajaga 17.08,15, mis andis pronksmedali. Jooksu alguse tempo oli liiga kiire ning nii tuli kiiresti nii Karlil kui ka kahel tema konkurendil sellele lõivu maksta. Jooks läks halastamatult raskeks ning korralikust ajast enam rääkida ei saanud. Küll aga on tunnustust väärt meistrivõistluste pronksmedal!

Väga hea odaviske võistluse tegi Jarmo! Väga keerulistes tuuleoludes ei olnud täna kerge kaugele visata. Jarmo sai parimal katsel kirja 54.63, mis andis väga tubli viienda koha! Paremuselt teine katse oli Jarmol 53.12. Medalist jäi lahutama alla 2 meetri. Naisjuunioride 200 meetri jooksus oli stardis Triin, kellele oli samuti lõpusirgel puhunud vastutuul liiast. 3,1 meetrise vastutuulega jooksis ta välja aga korraliku aja 28,28 sekundit, mis andis 8.koha. 

Ja nüüd ka videomaterjali: 1) 110 meetri tõkkejooksu finaal   2) 100 meetri finaal   3) 200 meetri finaal   4) Jarmo parim katse odaviskes




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar