reede, 1. juuni 2012

Medalisadu Valmierast

Täna Valmieras toimunud võistlustel võitsid meie noored kergejõustiklased kokku 11 medalit. Nii suur medalisaak ei ole varasematel aastatel meile jõukohaseks osutunud.

Meie kõige edukamaks osutus Hanna, kes tegi kaasa neljal alal ja võitis kõigis neis hõbemedali. Esimene hõbe tuli täna 60meetri tõkkejooksus. Kahjuks jään praegu aja võlgu. Kaugushüppes tuli vastu võtta napimast napim kaotus esikoha üle. Hanna hüppas parimal katsel 4.75. Täpselt sama palju hüppas ka lähim konkurent, ent tema paremuselt teine katse oli Hanna omast pisut parem. Kolmas hõbemedal tuli 60 meetri jooksus, mille finaali ta pääses ka teise ajaga. Nii eeljooksus kui finaalis läbis Hanna distantsi 8,64 sekundiga. Viimane hõbemedal tuli täna tüdrukute 4x100 meetri teatejooksus, kus meie võistkonnaliikmed tegid elu esimese teatejooksu staadionil. Nii läks avavahetus täiesti rappa, ent ülejäänud vahetused õnnestusid juba palju paremini ja teise jooksu võit tuli veenva 30 meetrise eduga. Paraku oli esimeses jooksus saanud võitja võistkond parema aja. Leedukad võitsid 56,27ga, meie tüdrukute aeg oli 57,03. Kuna seisin ise avavahetuse juures, siis nägin väga hästi, mis seal toimus ja võin julgelt väita, et 2 sekundit kiirem jooksuaeg korraliku vahetusega ei oleks probleem. Võistkonnas jooksid Kristi M, Kristiina, Laura ja Hanna.

Meie teatenelik autasustamisel- vasakult: Kristi, Laura,Kristiina,Hanna

Väga häid tulemusi tehti aga veel. Samas 60meetri finaalis, kus Hanna lõpetas 8,64 ja teise kohaga tuli kolmandaks väga ilusa jooksu teinud ja isikliku rekordi püstitanud Kristiina, kes sai ajaks 8,68. Finaalis jooksis kolmaski meie tüdruk - Laura jooksis end finaali 8,89 sekundiga. Kristi M sai ajaks 9,28, Liisbet 9,31, Kristi A 9,36. 

Kahe medaliga naasesid Eestisse täna Ethel ja Vanessa. Ethel võitis palliviske ülekaalukalt 42.89ga ja tuli kaugushüppes 4.06ga teiseks. Vanessa näitas kiireid jalgu sprindialades. Nii 60m jooksus kui ka 300 meetri jooksus võitis ta kolmanda koha. Kui lühemal distantsil pääses ta finaali 9,43ga, siis finaalis tegi kõik mis suutis, et konkurentidele vastu hakata. Tasuks oli isiklik rekord 9,21 ning pronksmedal! 300 meetri jooksus tuli kolmas koht samuti väga heast klassist ajaga 52,52.

Just 300 meetri jooksu juurde naaseme veelkord, sest alavõit seal tuli samuti meile. Elisa võitis esikoha suurepärase ajaga 50,92! Märkimist väärib, et nii Elisa kui Vanessa võistlesid seal täna aasta vanemate tüdrukute vastu. Pärnu jooksutraditsioonide jätkust andis kinnitust veel ka see, et viienda koha sel distantsil sai Anett Maria 53,44ga. Seega 3 meie tüdrukut esimese viie seas! Kokku osales 24 jooksjat. Lisaks alavõidule oli Elisa tubli ka kaugushüppes, kus tuli 4.03ga neljandaks. Kolmandale kohale kaotas ta vaid 2 sentimeetriga.

Kiitmist on kahtlemata väärt ka Andra ja Kermo. Andra tuli palliviskes 34.49ga neljandaks ja Kermo 60 meetri jooksus viiendaks 9,28ga. 

Randel oli samuti täna mõlemal alal esikuuikus. Kõrgushüppes ületas ta 1.42 ning 60m jooksus sprintis end finaalis 8,33ga viiendaks. Kahjuks ei jõudnud ta 1000 meetri starti, kuna kõrgushüppe võistlus venis oodatust pikemaks.

Jääme veel ootama Rannari tulemust 300 meetri jooksust (60m jooksus 9,36). 

 Valmieras võistlemas käinud võistkond: vasakult - Randel, Elisa, Ethel, Anett Maria,Laura, Vanessa, Liisbet, Andra, Hanna, Agnes, Kristiina, Rannar, Kristi M, Kermo, Martina, Kristi A.



Medalivõitjad: Tagareas: Laura (4x100m teatejooks hõbe), Hanna (60m,60m tõke, kaugushüpe, 4x100m teatejooks - kõik hõbedad), Kristiina (60m pronks, 4x100m teatejooksu hõbe), Kristi M (4x100m teatejooksu hõbe). Esireas: Elisa (300m kuldmedal), Ethel (palliviske kuld ja kaugushüppe hõbe), Vanessa (60m ja 300m jooksu pronksid)

Järgmine etteaste juba ülehomme, pühapäeval Audrus, kus tüdrukud ja poisid asuvad võistlustulle mitmevõistluses! Võistluste algus kell 10.00, kohal olla hiljemalt pool 10!


NB! Osad Valmiera võistluse videod ilmuvad peagi meie videonurka. Hoidke pilk peal!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar