pühapäev, 29. jaanuar 2012

Võimas nädalavahetus

Laupäeval ja pühapäeval Tallinnas toimunud juunioride Eesti meistrivõistlused osutusid mulle treenerina seni kõige edukamateks. Mis oli vägagi üllatav, kuna enne võistlusi oli palju erinevaid probleeme ja paljud ei saanud nii võistlusteks valmistuda nagu tahtnuks. 

Alustame laupäevast. Meesjuunioride 60meetri tõkkejooksus toimus kohe finaaljooks. Seal jooksid ka 2 meie poissi - Ranno ja Jarmo. Esimesele tõkkele tulid Ranno ja Jarmo koos teise-kolmandana. Siis liikus aga Ranno ette ning iga tõkkega muutus jooks kindlamaks ja finišis ei olnud tal muud teha kui käed üles visata ja oma esimese kullavõidu puhul rõõmu tunda! Mis aga selle kullavõidu veelgi suurepärasemaks teeb, on tema aeg. Senine rekord 8,45 langes mühinal ja uued rekordnumbrid on 8,30 sekundit!!! Suure üllatuse, ei teagi kas seda saab päris üllatuseks pidada, valmistas ka Jarmo, kes ei andnud heitluses pronksmedalile kellelegi mingit võimalust ning nii tuli temale elu teine Eesti meistrivõistluste individuaalmedal - pronski tõi aeg 8,65 sekundit! Esimest korda olid 2 minu grupi õpilast ühel alal poodiumil ning Ranno näol on tegemist mu teise õpilasega, kes võitnud kuldmedali meistrivõistlustelt! See sündmus oli nii eriline ja emotsionaalne, et teen siinkohal kangelastele sügava kummarduse ja lisan vaid, et selliseid emotsioone ei saa aasta jooksul just tihti kogeda, mida teie eile pakkusite! Tõkkejooksu finaali video on kohe-kohe ka üles rändamas videonurka!

Rait startis laupäeval 60m jooksus. Oma eeljooksu Rait kindlalt ka võitis - aeg 7,07 viis ta teisena finaali. Sel aastal on Raidil taas kõva vastane, sest aasta vanem Martin Männik kuulub ka sel aastal veel juuniori vanuseklassi. Omavahel said nad tuttavaks juba 2010.aasta talvistel meistrivõistlustel A vanuseklassis, kui Rait võitis finaalis kulla ja Männik hõbeda. Seekord läks vastupidi - võidu tõi konkurendile suurepärane aeg 6,90 sekundit. Rait andis kõva lahingu ja jooksis  välja uue isikliku rekordi 6,96 (seni tippmark 7,05). 

60 meetri jooksus startis ka Jarmo, kes oma eeljooksus oli teine ajaga 7,43 (rekord 7,38). Vajaminevad sajandikud jäid esimesse 10 meetrisse ning nii tuli leppida 11.kohaga. Finaali viis aeg 7,40. 

Triin jooksis välja oma hooaja parima 60 meetri jooksus - aeg 8,50. Finaali viis veel 8,37. Aga iga võistlusega on Triin aina paremini jooksma hakanud ning usun, et seegi aeg saab talve jooksul veelgi parandatud.

Kahjuks ei osalenud nädalavahetusel Karl M, kes hädas tervisega ning riskeerida me ei soovinud. Nii tuli tal seekord leppida pealtvaataja rolliga, ent ootame temalt starte juba üsna peatselt. 

Pühapäev.

Pühapäev algas kaugushüppega Rannole. Eelmise päeva eufooriast ei olnud ta veel välja tulnud ning võistluse algus kujunes äärmiselt närviliseks ja pingeliseks, mis lõpuks sai siiski väga meeldiva lõpplahenduse. Kahe esimese katsega Ranno tulemust kirja ei saanud. Nii tuli kolmandale katsele minna väga raskes seisus. Finaali viinuks aga tulemus 5.86. Ranno tabas pakku peaaegu ideaalselt ning sai kirja 6.24. Viiendas voorus hüppas Ranno aga isikliku rekordi 6.41, mis lõppkokkuvõttes andis väga tubli neljanda koha. Medalist jäi lahutama lõpuks 19cm. 300 meetri jooksust Ranno loobus, kuna põrutas natuke kaugushüppes kanda. 

Just 300 meetri jooks pakkus täna taaskord suure emotsiooni. Sest oli ette teada, et ka sel distantsil on Raidil vähemalt 3 väga tugevat vastast. Rait startis viimases ehk seitsmendas jooksus, kus lisaks jooksid ka 2 eeldatavat tugevamat vastast. Üks neist startis eelviimases kuuendas jooksus ja tegi seda väga muljetavaldavalt. 6.jooksu võitja sai ajaks 35,52. Aasta tagasi tuli Rait A vanuseklassi Eesti meistriks 36,10ga. Seega pidanuks Rait täna kullavõiduks parandama tugevalt oma isiklikku rekordit. Rait tegi väga tehnilise jooksu, jätmata oma jooksus olnutele vähimatki võimalust. Jooksuvõit tuli aga rekordnumbritega 35,44,. mis tähendas, et kolmandat talve järjest krooniti Rait 300 meetri Eesti meistriks!!! Rekordiparandust tuli seega koguni 0,66 sekundit! Üldse on see Raidile 7ndaks kuldmedaliks. 

Kaugushüppes võistles täna ka Triin, kes sai parimal katsel kirja 5.07, mis andis tubli kuuenda koha. 

Nii et tegu oli väga emotisionaalse nädalavahetusega. Samas ka väga väsitavaga. Täna läheb videonurka üles Ranno ja Jarmo 60 meetri tõkkejooks ning Raidi 300 meetri jooks. Teised videod ilmuvad siia nädala esimestel päevadel. Olge valvsad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar