pühapäev, 15. jaanuar 2012

Sündmusterohke nädalavahetus

Eile ja täna toimunud Eesti kiirjooksjate treeningkogunemisel Tallinnas Audentese spordihallis näitas Rait, et on füüsiliselt väga heas vormis, saaks nüüd vaid jalahädast lahti ning taas jooksma hakata.

Kuulijännis ette (5kg) parandas Rait võimsalt oma eelmise aasta tulemust. Kui aasta tagasi sai ta kirja 16.38, siis eile 17.03. Paigalt viisikus sai Rait eelmine aasta kirja 15.46, sel aastal tuli tulemus üle 16.30. Nii et edasiminek vägagi korralik. Paigalt kaugust hüppas Rait täpselt 3 meetrit, mis oli paremuselt teine tulemus. Kõhulihaste testil varbseinal suutis ta jalgu üle pea tõmmata 24 korral. 

Nii et seisund on iseenesest igati hea, aga 30 meetrit lendlähtest jooksu Rait ei proovinud, kuna jalahädad kadunud ei ole ning joosta endiselt ei lase. Noorte Eesti meistrivõistlused aga lähenevad.


Täna toimus Võrus aga TV10 olümpiastardi esimene vabariiklik etapp. Kaasa tegid ka esimest aastat vanemas grupis võistlevad Hanna ja Kristiina. Oma 60 meetri eeljooksus tuli Hanna teiseks pärat pisut ebaõnnestunud stardiosa - aeg oli väga hea, isikliku rekordi kordamine 8,68. Aasta eest esimesel vabariiklikul etapil oli ta ajaks 9,10. Sellise tulemusega täna pääses Hanna aga B-finaali, kus selgitati kohad 7-12. A-finaali pääsemisest jäi puudu aga vaid 7 sajandikku. B finaal oli väga tasavägine, ent Hannal tuli seekord leppida 12.koha ning 8,71 sekundiga. Tehniliselt oli jooks kehvem kui eeljooksus, start aga parem. Rõõmu valmistab aga see, et vahed eespool olijatega on väikesed, käega katsutavas kauguses. Samm-samm haaval katsume arenguredelil edasi ronida. 
Kristiina jooksis oma eeljooksus välja uue isikliku rekordi 8,98. Kuigi rekordiparandust tuli sajandiku võrra, võib ajaga rahule jääda, kuna jooks ei meenutanud üldse Kristiina tavapärast tiheda sammuga jooksu. Aasta eest sai ta esimesel etapil kirja 9,63, nii et edasiminek on olnud selge. Täna andis see aeg 18.koha. 

August hüppas täna kaugust ning sai kirja avakatsel oma parima 4.70, mis andis 21.koha. Aasta eest oli tulemuseks 4.11. Oma 60 meetri eeljooksus sai ta neljanda koha 8,68ga (aasta eest 9,03).  Normitäitjatena osalesid tänasel etapil nooremate tüdrukute 60 meetri jooksus veel Andra ja Vanessa. Mõlemad tüdrukud tulid oma eeljooksus kolmandaks. Andra sai ajaks 9,65 ning Vanessa 9,80. Nii et kui Andra sai sisuliselt Kristiina eelmine aasta tulemuse kätte, siis Vanessal jäi natuke veel puudu. Andra saab aga nooremate tüdrukute arvestuses kaasa lüüa ka järgmisel aastal, Vanessa aga lausa kahel järgmisel aastal!

Nii et üldjoontes võib nädalavahetusega rahule jääda. Ise arvestasin kokku, et 3 päevaga olin maanteel sõidus 15 tundi. Nii et väsimus on päris suur. Esimesel võimalusel lisan videonurka üles tänased 60 meetri jooksud (Hanna,Kristiina, Andra,Vanessa).

Järgmised võistlused tuleval nädalavahetusel, kui Tallinnas toimuvad Eesti A ja B vanuseklassi meistrivõistlused. Kaasa löövad seal Jaagup (60+kaugus), Madis (60+kaugus), Karl J (60+200+kaugus), Inger (60+60m tõkked+ kaugus), Killu-Laura (60+200+kaugus), Mädli (800+1500).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar