pühapäev, 29. mai 2011

Nädalavahetus Tamme staadionil

Nädalavahetus uuel Tamme staadionil Tartus pakkus enamasti positiivseid emotsioone. Laupäeval jooksis Rait kuldliiga avaetapil 200m jooksus isikliku rekordi 22,49 ning pühapäeval peetud TV 10 olümpiastardi osavõistlusel näitasid meie tüdrukud ja ka August rekordvormi.

Tänavu juba TV 10 vabariiklikel etappidel 60m tõkkejooksus kolmanda koha ja 60m jooksus kuuenda koha saanud Hanna asus täna esmalt hüppama kaugust. Ligemale 60 hüppaja seas õnnestus Hannal kohe avakatse - 4.32. Järgmisel kahel katsel ta tulemust parandada ei suutnud ning lõpetas I grupis paremuselt teisena. Ootama tuli jääda teise grupi hüppeid, et selgeks saada, kas 8 parema hulka finaalkatsetele täna asja on. Teine grupp oli oluliselt tugevam ning hetkeks läks olukord ka juba üsna ärevaks, ent just 8.kohaga ta finaali pääses. Kohe esimesel finaalkatsel parandas ta tulemust veelgi - 4.39. Ent viimasel, kuuendal katsel hüppas ta uue isikliku rekordi - 4.50. Kokkuvõttes andis see siiski 8.koha, ent kaotust 7ndale oli 1 cm ja kuuendale 14cm. Tulemus on aga suurepärane ning hüppe ajal puhus ka vastutuul 0,7m/sek. Täpselt aasta tagasi Rakveres toimunud etapil hüppas Hanna 3.87 ning oli sellega 38.kohal. Kristiina parimaks jäi täna avakatsel hüpatud 3.91.

Tubli rekordiparandus tuli aga mõlemalt tüdrukult 600m jooksus. Esimesena asus võistlustulle Kristiina, kes startis kolmandas jooksus. Lõpusirgele tuli ta kolmandana, ent suutis siis kiirendada ja teiseks tõusta. Viimastel meetritel suutis ta aga koguni liidri kõrvale jõuda ning vahetult enne finišit ka temast mööduda. Nii tuli oma jooksu võit isikliku rekordiga 2.01,78. Senine rekord 2.04,7 oli joostud aasta tagasi samuti TV 10 etapil. Talvel sisehallis jooksis ta 2.05. Kokkuvõttes andis tänane aeg talle 21.koha. Võimsa rekordiparanduse tegi ka Hanna, kes startis eelviimases, viiendas jooksus. Samuti tugeva lõpuspurdi teinud Hanna lõpetas oma jooksu teisena, joostes esmakordselt alla 2 minuti - 1.59,35. Senine rekord oli tal samuti talvel hallis joostud 2.05. Ent aasta tagasi TV10 etapil läbis ta sama distantsi 2.14,5ga, mis andis toona 47.koha. Täna andis selline aeg kokkuvõttes 13.koha.

Palliviskes viskas isikliku rekordi August - 37.43. Ning rekordilähedase viske tegi ka tüdrukute võistlusel Kristi M, kes sai kirja 32.75, mis andis 59 viskaja seas 24.koha. Olgu siinkohal mainitud, et kui kaugushüpe toimus veel üsna sooja ja kuiva ilmaga, siis 600m jooksud ja pallivisked toimusid kõik juba vihma ning üsna jaheda ilmaga.

Seega võib tänase võistlusega igati rahule jääda. Samm samm haaval liigume nende vahvate tulevikulootustega edasi ning uued säravad rekordid on loodetavasti peagi taas tulemas!

Publikule tutvustatakse nooremate tüdrukute kaugushüppe finaali pääsenuid. Sammu on ette teinud Hanna.


Uus nädal toob uued väljakutsed. Neljapäeval jookseb Rait Lätis, Riia karikal. Üles on Rait antud nii 100m kui ka 200m jooksus. 
Teistelgi käib kogu töö aga eesmärkide nimel, mida on võimalik realiseeria kuu aja pärast Eesti noorte meistrivõistlustel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar