kolmapäev, 27. jaanuar 2021

Teivashüppe GP pakkus rõõmu

Eile toimusid Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis Teivashüppe GP võistlus. Tegu on traditsioonilise võistlusega, mis tavapäraselt toimub alati 2.jaanuaril ning kust meie sportlased on juba palju aastaid alati osa võtnud. Seekord lükati võistlus aga piirangute tõttu edasi ja nüüd toimusid need samuti selle erinevusega, et võistlema pääsesid ainult koondise kandidaadid. 

Eilne võistlus oli selle talve esimene meie sportlastele, mis toimus väljaspool kodulinna. Korraks läks võistlustel olles juba meelest, et meil on hoopis teistsugune võistlushooaeg käimas kui tavaliselt. Kahju, et paljud endiselt võistlema ei pääse, aga tore, et vähemalt mõnedki võistlema pääsevad.

Tallinnas tehti häid tulemusi, püstitati üks võistluste rekord ja mitmeid isiklikke rekordeid ja hooaja tippmarke. Võtame kõigi kaasas olnud sportlaste tulemused nüüd kokku.

Naised

Naiste 150 meetri jooksus osales Anete, kes sel talvel on 60 meetri jooksus näidanud väga suurt edasiminekut. Aasta tagasi jooksis Anete samal võistlusel ajaks 20,14, millega ta oli kaheksas. Sel aastal on toimunud aga selge arenguhüpe ning Anete jooksis eile välja aja 18,88! Selle ajaga ta oma jooksu võitis, kahe jooksu peale kokkuvõttes tähendas see teist kohta. Kokkuvõttes tuli tunnistada ainult Kristin Saua paremust (18,66), kes suvel võitis Eesti meistrivõistlustel naiste 200 meetri jooksus hõbemedali. Ning tulemus on tõesti suurepärane, sest ka kahel eelneval aastal - 2019 ja 2020 oleks sellise ajaga saavutanud teise koha. Kuulitõukes oli Anete 10.20ga kolmas.


Neiud U20

150 meetri jooksu võitis selles vanuseklassis aasta tagasi Ann Marii, kes siis jooksis võiduajaks 18,77. Seekord õnnestus välja joosta aeg 18,60, mis tõi samuti kindla esikoha. Lähimat konkurenti edestas Ann Marii 55 sajandikuga. Tulemus 18,60 tähistab aga uut selle vanuseklassi 150 meetri jooksu rekordit nendel võistlustel. Seni oli rekordiomanik Kreete Verlin, kes 2016.aastal jooksis välja aja 18,73. Eilne võiduaeg oli ka päeva kõige kiirem tulemus naiste seas.

Elisa lõpetas eile oma 150 meetri jooksu teisena, joostes välja aja 19,65. Nelja jooksu peale kokku andis see tulemus 7.koha. See tähistab samuti uut isiklikku rekordit. Oma viimase jooksu nendel võistlustel tegi Elisa 2016.aastal, kui tema aeg oli 19,87. 

Kätlin ja Emmeliine jooksid välja väga võrdsed tulemused. Kätlin oli 19,91ga üheksas ja Emmeliine 19,94ga üheteistkümnes. Kätlini aeg eelmine aasta oli 20,81! Tema senine rekord oli veel aasta varem joostud 20,47. Seega saab Kätlini tulemusega kindlasti rahul olla. Emmeliine jooksis seda distantsi minu andmetel esimest korda.

Kelly tegi kaasa naiste 600 meetri jooksus. Kokku toimus kaks jooksu ja Kelly osales neist esimeses. Väga tubli jooksu teinud Kelly finišeeris neljandana, püstitades isikliku rekordi 1.44,67ga. Seni kehtinud rekord oli 1.47,05.  Kahe jooksu peale kokkuvõttes tähendas see üheteistkümnendat kohta.

Neiud U18

Väga korraliku võistluse tegi Carlyn. Kolmel eelneval teivashüppe võistlusel ebaõnnestunud Carlyn tegi seekord selle talve esimese korraliku võistluse oma põhialal. Ta ületas kõrguse 3.45, mis tähistas uut hooaja tippmarki. Seejärel proovis ta ületada veel uut isiklikku rekordit tähistava 3.56, aga seekord katsed veel ei õnnestunud. Selle tulemusega jagas Carlyn esikohta. Teivashüppe järel tuli koheselt kõndida 60 meetri tõkkejooksu juurde, kus ta alles mõned päevad tagasi viis isikliku rekordi alla 9 sekundi - 8,90ni. Seekord õnnestus rekordit veel parandada ning tulemusega 8,87 saavutas Carlyn teise koha. Päeva lõpetas 150 meetri jooks, kus Carlyn tuli ajaga 19,68 seitsmendale kohale. Seegi tulemus tähistas uut rekordit. Eelmine oli joostud aasta tagasi - 20,23. 

Selles vanuseklassis tegi kaasa veel Grethe Karoline, kes 150 meetri jooksus saavutas 20,02ga 9.koha. Varem ei ole Grethe Karoline seda distantsi jooksnud. 

Tüdrukud U16

Kõige nooremas vanuseklassis tegi ühe vägeva võistluse taas Viola. Võistlused algasid talle 60 meetri tõkkejooksuga, kus alles laupäeval sündis isiklik rekord 9,63. Viola start oli üsna tavapärane (suure varuga), esimese kahe tõkke ületamine oli ka üsna sarnane laupäevasele jooksule, aga seejärel jooksis ta kolm järgmist tõket erakordselt hästi ja julgelt. Selline julge jooks tõstis ta lõpuks teiseks, aga veelgi suurem oli rõõm isiklikust rekordist - 9,36! Ka kahe jooksu peale kokkuvõttes tähendas see teist kohta. Lisaks tegi Viola seekord kaasa naiste 600 meetri jooksus. Kokku oli jooksma tulnud 16 sportlast, kellest lisaks Violale vaid üks kuulus U16 vanuseklassi, kõik teised olid U18 ja vanemad sportlased. Viola jooksis esimeses jooksus, mille ta võitis tulemusega 1.40,56. See tähistas tema uut siserekordit, õues jooksis ta suvel 1.39,73. Kahe jooksu peale kokkuvõttes andis see 7.koha. 

Noormehed U20

Võistlustel tegi kaasa Karl-Martin, kes pidi viimase nädala veetma eneseisolatsioonis. Nii sai ta teha ainult koduseid treeninguid. Alles päev enne võistlust sai ta esimest korda hallis kerge soojenduse teha. Seetõttu ei saanud me joosta seekord 60 meetri tõkkejooksu, kuigi oleksime seda väga tahtnud. Kuulitõukes ja 150 meetri jooksus otsustasime siiski startida, et näha, kuidas paus vormile on mõjunud. Kuulitõukes tuli seekord tõugata uue raskusega - 6 kilogrammise kuuliga, millega me ei ole isegi trennis veel tõugata saanud. Karl-Martin sai väga kenasti sellega hakkama ja tõukas 12.87, millega teenis esikoha. 150 meetri jooksus tuli tulemuseks 18,04, mis andis 9.koha. See tähistas ka uut isiklikku rekordit. Senine rekord oli 18,11.

Hanno tegi kaasa ainult 150 meetri jooksus. Oma jooksu võitis ta 17,31ga. Nelja jooksu peale kokkuvõttes tähendas see neljandat kohta. Seegi tähistas uut isiklikku rekordit, senine tippmark oli 17,57. Tase oli sel aastal selles vanuseklassis väga tugev. Hanno ajaga 17,31 oleks nii 2020 kui 2019 aasta võistlusel saavutanud teise koha.

 



 

 

Võistluste videod 


Nüüd on tulemas mõned võistlused, kuhu isegi paljud koondise kandidaadid peale ei pääse, kuna võistlused on kutsetega ja osalejate arv on rangelt piiratud. 2.veebruaril toimuvad Tartus 9.Martin Kutmani mälestusvõistlused. Sinna on saanud kutse Ann Marii (naiste 60 meetri jooksus) ja Carlyn (naiste teivashüppes). Anete on hetkel veel naiste 400 meetri jooksu ootelehel. 6-7.veebruaril toimub Tallinnas rahvusvaheline mitmevõistlus, kuhu on lisatud mõned lisaalad. Naiste 60 meetri jooksu kutse on siiani saanud Ann Marii.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar