laupäev, 23. jaanuar 2021

Seeriavõistluse II etapil tehti säravaid tulemusi

Pärnu Spordikooli seeriavõistluse II etapp tõi meile võistlema mitmeid Eesti tippe. Seetõttu osutus võistluste tase erakordselt kõrgeks. Kokku püstitati täna 7 kergejõustikuhalli rekordit ja ühte rekordit veel lisaks korrati. Külalisvõistlejate kõrval tegid ka mitmed meie noored säravaid tulemusi.

Alustama peab võistlust aga alaga, kus meil ühtegi võistlejat väljas ei olnud. Meeste 60 meetri tõkkejooks tõotas stardinimekirjade järgi tulla äärmiselt tasavägine, kõrgetasemeline ja põnev. Hallis viibinud korraldajad, sportlased, kohtunikud ja treenerid ei pidanud pettuma. Jooksu võitis Keiso Pedriks 7,76ga, korrates sellega Eesti siserekordit. Rekord kuulus ainuisikuliselt siiani Tarmo Jallai nimele ning oli püstitatud 2006.aastal USA-s. Vaid 1 sajandikuga kaotas talle Karl Erik Nazarov, kelle aeg 7,77 tähistab uut U23 vanuseklassi Eesti siserekordit. Jooksu on võimalik näha ka Eesti kergejõustikuliidu sotsiaalmeediakanalites (instagram ja facebook). Kes otsib, see leiab!

Meie sportlastest saavutas täna kaks alavõitu Ann Marii. Kõige rohkem ootasime just naiste 60 meetri jooksu, sest võistlema oli tulnud ka Carina-Renne Valdek (audentese spordiklubi), kelle isiklik rekord Ann Marii omast 1 sajandiku võrra parem (vastavalt 7,71 ja 7,72). Täna Ann Marii konkurendile sõnaõigust ei jätnud ja võitis jooksu uue isikliku rekordiga 7,70. Hooaja tippmark paranes 8 ja isiklik rekord 2 sajandikuga. Tegemist on ka uue U20 vanuseklassi kergejõustikuhalli rekordiga. Jooksu lõpetas teisena aga hoopis Anete, kes püsitas uue võimsa isikliku rekordi 7,80 (senine rekord 7,90 oli joostud seeriavõistluse I etapil 7.jaanuaril). Carina-Renne Valdek jäeti seekord kolmandaks 7,88ga. Emmeliine püstitas oma hooaja tippmargi 8,24, Grethe Karoline sai ajaks 8,27 ja Kätlin 8,29. Ka Kätlini tulemus oli hooaja tippmark ning nüüd lahutab teda kehtivast isiklikust rekordist 2 sajandikku. 

Oma teise alavõidu sai Ann Marii naiste kaugushüppes, kui sai parimal katsel kirja 5.76. See jääb tema isiklikule rekordile alla vaid 1 sentimeetriga. Ka paremuselt teine ja kolmas tulemus olid seekord korralikud - 5.72 ja 5.71. Teise koha saavutas ka siin Anete, kelle tulemuseks mõõdeti 5.49. Hooaja parimale jääb see alla 1 sentimeetriga. Kätlinil jäi isiklikust rekordist puudu vaid 2 sentimeetrit ning tulemusega 5.38 saavutas ta neljanda koha. 

Naiste 60 meetri tõkkejooksus püstitasid isiklikud rekordid nii Carlyn kui ka Viola. Carlyn sai esimest korda jagu 9 sekundi piirist ning saavutas täna teise koha ajaga 8,90! Isiklik rekord paranes 14 sajandikuga. Lisaks tähistavad need numbrid nüüd uut U18 vanuseklassi kergejõustikuhalli rekordit. Eelmine rekord püsis Laura-Maria Oja nimel 10 aastat. Viola parandas oma isiklikku rekordit 11 sajandikuga, viies selle 9,63ni! Teivashüppes ületas Carlyn tagasihoidlikud 3.16.

Vägeva võistluse naiste kõrgushüppes tegi Elisa, kes püstitas kahel korral isikliku rekordi. Kõigepealt ületas ta esimesel katsel 1.66 ja siis teisel üritusel ka 1.69! Nii paranes isiklik rekord 4 sentimeetriga. Kokkuvõttes tähendas see kolmandat kohta. Tubli võistluse tegi taas Viola, kes sai jagu kõrgusest 1.60 (isiklik rekord 1.62). Ning selline tulemus sündis veel pärast seda, kui ta oli kõrguse 1.48 alistanud alles kolmandal katsel. 

Naiste kuulitõukes püstitas Anete isikliku rekordi - 10.82 ning saavutas kokkuvõttes kolmanda koha. Rekord paranes 23 sentimeetri võrra.

Poistest olid meil täna võistlustules Mikk ja Hanno. Oma hooaja avastardi tegi Hanno. Meeste 60 meetri jooksus võitis ta oma jooksu 7,32ga. Kolme jooksu peale kokku andis see tulemus viienda koha. Hanno isiklik rekord on 7,28, aga tänane tulemus on juba 11 sajandiku võrra parem kui tema 2020 aasta parim tulemus. Loodetavasti saab ta nüüd koondise sportlastele ettenähtud võistlustel tihedamalt osaleda. Siis usun, et ka see tulemus saab kindlasti üle joostud.

Meeste teivashüppes saavutas kolmanda koha Mikk, kes püstitas uue isikliku siserekordi 4.26. Ta alustas kõrguselt 3.96, mille alistas esimesel katsel. Ka kõik järgnevad kõrgused alistusid esimesel üritusel - 4.06, 4.16 ja 4.26. 4.36 jäi täna veel alistamatuks, aga arvestades, et Mikk hüppab hetkel veel lühikeselt hoojooksult, siis loodame jooksusamme juurde saades ka tulemust parandada. Tema kehtiv absoluutne rekord on 4.40. 

Võistluste pildid 

Aitäh kõigile võistlejatele, meie tublidele kohtunikele! Meie koondise kandidaatide järgmine võistlus ootab meid ees juba teisipäeval, 26.jaanuaril, kui Tallinnas toimub traditsiooniline teivashüppe GP etapp, kus lisaaladena on kavas 60 meetri tõkkejooks, kuulitõuge ja 150 meetri jooks. Loodame, et meie sportlased näitavad ka esimesel võistlusel väljaspool Pärnut säravat minekut!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar