teisipäev, 12. jaanuar 2021

Pärnu Spordikooli seeriavõistlus

Praegustel piirangute ajal tohivad võistlustel osaleda vaid need sportlased, kes on arvatud koondise kandidaatide hulka. Nii toimus veel eelmise aasta lõpus esimene võistlus just nendele sportlastele. Sellest võistlusest oli pikemalt juttu ka meie kodulehel.

Nüüd käivitasime Pärnu Spordikooli seeriavõistluse, mille esimene etapp toimus 7-8.jaanuaril. Võistlustel tohtisid ka seekord kaasa teha ainult koondise kandidaadid. 

Võistluste kõige säravamad isiklikud rekordid sündisid Viola, Anete ja Kätlini esituses. 

Tüdrukute kõrgushüppes püstitas Viola juba eelmisel võistlusel isikliku rekordi 1.54. Seekord ületas ta kõigepealt kõrguse 1.56 teisel katsel, millega oligi juba uus rekord sündinud. Aga sellega Viola ei piirdunud. 1.59 alistus esimesel katsel. Ning järgmine kõrgus 1.62 alistus samuti - seda teisel üritusel! Nii paranes isiklik rekord selle võistlusega 8 sentimeetrit! Lisaks jooksis Viola välja uue rekordi ka 60 meetri jooksus - 8,71 (senine rekord 8,84)

Viola parandas oma kõrgushüppe isiklikku rekordit 8 sentimeetriga ja on väga lähedal sellele, et hüpata üle oma pea kõrgust!

Naiste 60 meetri jooksus tegi kaks vägevat jooksu Anete. Eeljooksus püstitas ta kohe isikliku rekordi 7,90. Finaalis oli Anete aeg 7,92. Sellega tuli tunnistada ainult Ann Marii paremust, kes võttis alavõidu 7,90ga (eeljooksus 7,93). Anete senine rekord - 7,95 oli joostud juba 2015.aastal. 2017.aastal jäi ta parimaks 7,96. Pärast seda ei ole ta 8 sekundi piiri murda suutnud, ent sihikindla töö ja kvaliteetsete trennide tulemusel see nüüd juhtus. Selle üle on väga suur rõõm! Kaugushüppes oli Anete samuti teine, hüpates oma hooaja parima tulemuse 5.50. Ka siin jäi temast ettepoole Ann Marii, kes seekord hüppas parimal katsel 5.64 (isiklik rekord eelmisest võistlusest 5.77). Kuulitõukes püstitas Anete isikliku rekordi, tõugates 4 kilost kuuli 10.59

Kui enne talvist võistlushooaega oli Kätlini kaugushüppe rekord 4.90, siis 2020 aasta lõpus toimunud võistlustel viis ta rekordi 5.30ni. Seekord parandas ta isiklikku veel, hüpates parimal katsel juba 5.40. Tema paremuselt teise katse pikkus oli 5.29. Väga lähedale hakkab ta jõudma ka oma 60 meetri isiklikule rekordile. Eeljooksus sai ta kirja aja 8,32, finaalis 8,31. Sellise ajaga oli finaali viies. Senini kehtiv isiklik rekord on tal 8,27.

Kõrgushüppes püstitas oma hooaja tippmargi Elisa, kes sai jagu kõrgusest 1.62. Seekord näitasid hüpped, et isiklik rekord 1.65 on juba praegu igati ületatav. 

Oma hooaja esimese võistluse ja esimese võistluse meie spordiklubi eest tegi Emmeliine, kes naiste 60 meetri eeljooksus kordas kohe oma isiklikku rekordit 8,28. Finaalis sai ta kuuenda koha 8,32ga. 

Meeste teivashüppes tegi oma talvise hooaja esimese võistluse Mikk, kes tulemusega 4.14 sai kolmanda koha. Tema isiklik rekord on 4.40, sisetingimustes on ta seni ületanud 4.25. 


Võistluste tulemused

Võistluste pildid 

Pärnu Spordikooli seeriavõistluse II etapp toimub laupäeval, 23.jaanuaril. Võistluste vastu on huvi tundnud ka mitmed Tallinna ja Tartu koondise kandidaadid. Seega võib sellest võistlusest juba oluliselt suurem üritus sündida! Täpne info on veel tulekul!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar