neljapäev, 17. jaanuar 2013

Esimene talvine suurvõistlus

Juba sel nädalavahetusel toimuvad Tallinnas A ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused, mis on selle talve esimeseks suureks võistluseks. Võistlused toimuvad Lasnamäe kergejõustikuhallis. Eelregistreerimise põhjal olen ma nendeks võistlusteks üles andnud kaheksa sportlast, kellest mõne puhul on veel kahtlus, kas võistlustulle ka astutakse. Võtame korraks kokku, kes nendel võistlustel siis osalema peaksid!

A vanuseklassis on stardis Jaagup, Kristjan, Madis, Inger ja Kerstin. Jaagup stardib 60 meetri jooksus, kaugushüppes ja 300 meetri jooksus. Põhilootused on temaga seoses 60 meetri jooks ja kaugushüpe, kust ootaks finaalikohti. 300 meetri jooks on talle elu esimene ja eks näis, mis seal saama hakkab. Kristjanilt ootan isikliku rekordi parandamist 60 meetri jooksus, ka tema jookseb esmakordselt 300 meetri jooksu, nii et vaatame ka temapuhul, mis sellest välja tuleb. Madise kohal on väike küsimärk, kuna tervis otsustas tal vingerpussi mängima hakata, aga homme oleme targemad, et kas näeme teda võistlemas või mitte. Kaasa peaks ta tegema 60 meetri jooksus ja kaugushüppes. Just kaugushüppes ootaks temalt finaali pääsemist. 
Inger on üles antud samuti kolmel alal - 60 meetri ja 60 meetri tõkkejooks ning 300 meetri jooks. 60 meetri jooks on hea võimalus end lahti joosta, kuna Inger oli vahepeal mitu nädalat reisil ega saanud korralikult harjutada. Tema põhiala on kindlasti teisel päeval, kui toimuvad 60 meetri tõkkejooksud. Sealt ootan Ingerilt finaalikohta. Kerstin teeb kaasa kõrgushüppes, kus miinimum eesmärk on 1.45 ületamine.

B vanuseklassis peaksid kaasa tegema Hanna, Laura ja August. Kõigi jaoks on tegemist esimeste Eesti meistrivõistlustega, seega väga suuri kohustusi neile panema ei hakka. See on pigem esimene võimalus õppida ja kogeda sellise võistluse korraldust. Lisaks saame pisut aimu, kuidas keegi nii tähtsal võistlusel omadega hakkama saab. Probleeme on hetkel vaid Hannal, kelle tervis ei ole võimaldanud tal korralikult võistlusteks valmistuda. Aasta lõpus jäi ta esmalt haigeks ning puudus ligi 10 päeva. Ning selle nädala alguses hakkas tal trennis põlv valutama, mistõttu oleme ära jätnud mitu trenni ja andnud talle vaid puhkust. Homme teeb ta oma trenni siiski ära, et näha, kas põlv lubab nädalavahetusel võistlema asuda või mitte. Üles on ta antud 600 meetri jooksus, 60 meetri tõkkejooksus ning kaugushüppes. Õnnestumiseks loen vähemalt ühel alal finaali (8 parema sekka) pääsu. Laura osaleb 60 ja 200 meetri sprindi distantsidel. Laura on teinud läbi väga suure muutuse seoses suhtumisega treeningutesse. Viimased mitu kuud juba teeb Laura väga hästi ja korralikult trenni ning tulemused on olnud väga head. 60 meetri jooksus on ta rekordi viinud 8,56 sekundini. Õnnestumiseks loen kui Laura pääseb vähemalt ühel alal 12 parema sekka. 
August teeb kaasa 60 meetri ja 60 meetri tõkkejooksudes ning 200 meetri jooksus. Ka August on alates sügisest märgatavalt paremini trenni teinud ning temagi tulemused on liikunud suurel kiirusel ülesmäge. Oma 60 meetri rekordi on ta viinud juba 8,14 sekundini. Veel märtsikuus eelmisel aastal jooksis ta oma rekordiks 8,60. Nii et areng on toimunud! Augustilt ootan eelkõige head jooksu tõkkejooksus, mida viimastel nädalatel oleme rohkem üritanud lihvida. Ootame võistlust huviga. 

Väljasõit võistlustele toimub mõlemal päeval kell 9.00 Spordihalli eest Riia maantee ääres (Selveri ja Maxima vahel). Osavõtumaksu ei ole! Mulle laekunud viimase info kohaselt ööbivad Tallinnas Hanna, Inger, Jaagup ja Kristjan. Seega nemad laupäeval tagasi Pärnusse ei sõida. Teised sõidavad aga tagasi, et järgmisel hommikul taas sama teekond ette võtta.

Võistluse ajakava: (meid puudutavad alad)

LAUPÄEV

12.25 Poiste A 60 meetri eeljooksud - Jaagup, Kristjan , Madis
12.50 Tüdrukute A 60 meetri eeljooksud - Inger
13.15 Poiste B 60 meetri eeljooksud  - August
13.40 Tüdrukute B 60 meetri eeljooksud  - Laura
14.05 Poiste A 60 meetri finaal  - Jaagup?
14.35 Tüdrukute B 60 meetri finaal  - Laura?
15.30 Tüdrukute A kõrgushüpe - Kerstin
15.45 Tüdrukute B 600 meetri jooks - Hanna

PÜHAPÄEV

12.00 Poiste B 60 meetri tõkkejooksude eeljooksud - August
12.05 Poiste A kaugushüpe - Jaagup, Madis
12.25 Tüdrukute B 60 meetri tõkkejooksude eeljooksud - Hanna
13.15 Tüdrukute A 60 meetri tõkkejooksude eeljooksud - Inger
13.40 Poiste B 60 meetri tõkkejooksu finaal - August?
13.50 Tüdrukute B 60 meetri tõkkejooksu finaal - Hanna?
14.10 Tüdrukute A 60 meetri tõkkejooksu finaal - Inger?
14.30 Tüdrukute B kaugushüpe - Hanna
15.35 Poiste B 200 meetri jooksud - August
16.05 Tüdrukute B 200 meetri jooksud - Laura
16.35 Poiste A 300 meetri jooksud - Jaagup, Kristjan
17.05 Tüdrukute A 300 meetri jooksud - Inger

Üritan teid tulemustega kursis hoida ning need siia üles riputada esimesel võimalusel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar