pühapäev, 31. detsember 2017

Aasta 2017

Möödunud hooaeg oli meie spordiklubile tervikuna väga edukas. Jään ka enda õpilaste esitustega igati rahule. Meil oli suuri kordaminekuid, eneseületusi, ent nagu spordis ikka - ka pisut ebaõnnestumisi. 

Eesti meistrivõistlustel võitsid medaleid Ann Marii, Anete, Elisa, Vanessa, Mikk, Ramona, Carlyn, Liisbet, Karl-Martin, Andry, Karl, Jakob, Carol, Henri, Hanna. Eesti koondist esindasid sel aastal meil Ann Marii, Elisa, Vanessa, Liisbet, Henri ja Carlyn. Täiskasvanute Eesti meistrivõistlustelt võitsid medali Karl ja Ann Marii. Ann Mariile oli tegu esimese medaliga täiskasvanute arvestuses.

Käesoleval aastal oli meil kaks treeninglaagrit. Esimene toimus 14-30.märtsini Portugalis ja teine 12-18.augustini Käärikul. Jään mõlema treeninglaagriga rahule.

2017.aasta Pärnu Spordikooli parimaks noorsportlaseks neidude arvestuses valiti Elisa (kõikide spordialade peale kokku). Selles arvestuses oli tal üks väga tõsine konkurent, treeningkaaslane Ann Marii. Otsustavaks sai Balti meistritiitel U16 vanuseklassis. Lisaks valiti Elisa Pärnu olümpialootuste stipendiumi saajate hulka. Samasuguse toetuse sai Ann Marii Paikuse valla poolt. Toetuse suurus on 1000 eurot ja see on mõeldud treeninglaagrite läbiviimiseks, võistlus- ja treeningvarustuse ostuks, füsioteraapiateenuste kasutamiseks. On väga tore, et kohalikud omavalitsused andekaid ja lootustandvaid noori toetavad!

Treenerina oli mul äärmiselt kiire, tegus ja huvitav aasta. Kuna kuulun nüüd Eesti kergejõustikuliidu noortekomisjoni, saan kergejõustiku arendamisel oma sõna sekka öelda. See on suur vastutus ja kohustus, aga mulle meeldib sellega tegeleda. Sain augustikuu lõpus käia ka Saksamaal Rahvusvahelise kergejõustikuliidu poolt korraldatud koolitusel. Jäin Mainzis toimunud koolitusega väga rahule. Selle võimaluse eest tänan Eesti kergejõustikuliitu, kes mulle seda võimalust pakkus. 

Lisaks oli augustikuu lõpp ja septembri algus mulle päris pingeline ka põhjusel, et mulle tehti pakkumine asuda tööle Audentese Spordigümnaasiumisse kiirjooksu treeneri kohale. Seda pakkumist kaalusin mitu nädalat ja kui septembri alguses mu treeninggrupid suvepuhkuselt tagasi tulid, ei olnud ma sugugi kindel, et kuu aja pärast neid enam juhendan. Otsus tuli väga raskelt ja päris viimasel minutil. Ent nagu näha, siis otsustasin jääda Pärnusse ning siin oli mitu väga kindlat põhjust, millest täna lähemalt juttu ei tee. Loodan vaid, et ei pea oma otsust kahetsema. 

Homme algab uus aasta ja sellega liiguvad mitmed meie sportlased uutesse vanuseklassidesse. Nii on Ann Marii, Elisa, Vanessa, Mikk, Tormi U18 vanuseklassis, Carlyn ja Martha-Liset näiteks U16 vanuseklassis. 
2018.aastal näevad vanuseklassid välja sellised:
U23 - sünniaastad 1996-1998
U20 - sünniaastad 1999-2000
U18 - sünniaastad 2001-2002
U16 - sünniaastad 2003-2004
U14 - sünniaastad 2005-2006
U12 - sünniaastad 2007-2008

Kõik nooremad kuuluvad U10 vanuseklassi.

Meie treeninggruppides on juba mõnda aega treeninud Greete-Liis, Hanno ja Kertu. Nüüd on kõik kolm ka ametlikult meie spordiklubi nimekirjas ja esindavad kõikidel võistlustel spordiklubi Altiust. Tere tulemast!

Käige korralikult trennis! Ainult järjepidev treenimine viib tulemusteni. Mitmed meie noored ei ole sellest kahjuks veel aru saanud. Seadke omale julgemalt eesmärke, püüelge nende poole! Uskuge rohkem iseendasse ja uskuge oma treenerisse! Ei piisa sellest, kui mina usun teie edusse, aga teie ise seda ei tee. Olge viisakad ja abivalmid. Toetage nii treeningutel kui ka võistlustel oma treeningkaaslasi. Hoidke kokku, õnnitlege neid, kellel läheb hästi ja julgustage neid, kes mõnikord ebaõnnestuvad. Spordis ei ole võimalik alati õnnestuda. Olge lugupidavad kõikide suhtes, ent eriti oma treeneri suhtes! Siin olen paraku mitmel korral saanud väga negatiivse kogemuse sel aastal. 

Soovin kõigile rahulikku ja toredat aastavahetust ja suuri õnnestumisi uueks aastaks! Paljudega kohtume juba 2.jaanuaril kell 8.00 Spordihalli ees, kui sõidame Tallinnasse võistlustele!









































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar