laupäev, 28. jaanuar 2017

Noored olid TV10 olümpiastardi etapil heas hoos

Täna toimunud TV10 olümpiastardi teisel üle-eestilisel etapil tegid meie noored ja tublid sportlased väga korraliku võistluse.

Meie kõige suurema saavutusega sai hakkama Carlyn, kellele see on olnud üldse väga edukas nädal. Veel 2 päeva tagasi võitis ta neli esikohta Pärnu maakoolide C klassi meistrivõistlustel (60 meetri jooksus 8,4, kaugushüppes 5.03, kõrgushüppes isiklik rekord 1.46 ja kuulitõukes 8.92ga). 

Täna oli ta väga tubli vanemate tüdrukute 60 meetri tõkkejooksus. Kokku osales eeljooksudes 60 tõkkejooksjat ning toimus 10 eeljooksu. Teises eeljooksus startinud Carlyn lõpetas jooksu teisena, kaotades võitjale 2 sajandikuga, ent püstitades kohe isikliku rekordi 9,82. Nädal aega tagasi maakondlikul etapil oli ta alavõidu saavutanud 9,95ga.  Kõikide jooksude peale kokku pääses Carlyn täna kolmandana A-finaali, kus joosti kohtadele 1-6. Tasavägises finaaljooksus oli Carlyn veel neljanda tõkkeni jagamas esikohta, ent komistas siis tõkkesse, mistõttu ta kaotas pisut rütmi. Sellegipoolest õnnestus jooks kenasti lõpetada. Tulemuseks isiklik rekord 9,78 ning teine koht! Tulemus on seda hinnalisem, et Carlyn kuulub ju alles esimest aastat vanemasse vanuseklassi. Aasta tagasi oli ta veel nooremas vanuseklassis madalate tõketega saavutanud kolmanda koha ajaga 10,03. Tänane teine koht niivõrd hea ajaga on selge tõestus, et kõrgemad tõkked talle mingeid probleeme ei valmista. Kohe tõkkejooksu finaali järel tuli aga kaugust hüppama minna ning seal ei suutnud ta enam ennast täna kokku võtta. Kõik kolm katset sooritas ta väga kaugelt paku tagant ning nii jäi parimaks vaid 4.51, millega finaali mõistagi asja ei olnud.

Väga hästi võistlesid ka teised meie noored. Nooremate tüdrukute 60 meetri tõkkejooksus osales Karolin. Kokku jooksid tõkkeid selles vanuseklassis 71 jooksjat. Karolin võitis oma eeljooksu ajaga 10,93, mis nädala tagusele ajale jäi küll alla 0,20 sekundit, ent see aeg viis ta täna viimasena B finaali, kus joosti kohtadele 7-12. Finaaljooksus näitas Karolin veelgi paremat minekut ning lõpetas jooksu teisena ajaga 10,79. Kokkuvõttes talle sellelt alalt seega väga tubli 8.koht. Kuna Karolini jaoks oli tegu üldse esimese võistlusega väljaspool Pärnut, siis on selline saavutus väga suur kordaminek! Lisaks osales ta kõrgushüppes, kus oma võimeid oli proovimas kokku 70 hüppajat. Karolin ületas kõrguse 1.26 ning saavutas samuti väga tubli 12.koha. Lootustandvad olid hüpped ka uuel rekordkõrgusel 1.31, ent seekord veel seda ületada ta ei suutnud. Oma esimese suure võistluse kaasa teinud Mirtel ületas kõrgushüppes 1.21 ning sai 70 hüppaja hulgas 20.koha. Tüdrukud olid oma esimesel suurel võistlusel seega igati tublid!

Nooremate poiste 60 meetri tõkkejooksus tegi kaasa Georg, kes nädala eest oli maakondlikul etapil saanud ajaks 10,47. Täna osales selles vanuseklassis kokku 69 tõkkejooksjat ning toimus 12 jooksu. Kümnendas jooksus kaasa teinud Georg lõpetas oma jooksu teisena, püstitades isikliku rekordi 10,38. Kõikide jooksude peale kokku andis see täna 13.koha, mis tähendas ühtlasi ka seda, et esimesena tuli välja jääda B finaalist, kuhu jõudmiseks oleks pidanud 4 sajandikku kiiremini jooksma. Veel tegi Georg kaasa kõrgushüppes, kus osales 69 hüppajat. Eelmisel nädalal oli Georg Pärnus hüpanud rekordiks 1.25. Täna alistus uus rekordkõrgus 1.26 kohe avakatsel. Ent Georg ei piirdunud täna sellega. Ta uuendas rekordit veel ka 1.31 ületamisega ja teisel katsel alistus veel ka 1.34! Rekord paranes lausa kolm korda. Kokkuvõttes saavutas Georg selle tulemusega tubli 12.koha. Seega mõlemal alal isiklik rekord. Suurepärane võistlus!

Väga kahju on sellest, et Andry ei saanud haiguse tõttu täna kaasa teha. Nädal tagasi jooksis ta 60 meetrit tõkkeid 9,57ga, millega oleks täna olnud kindel A finaali pääseja!

Võistluste tulemused asuvad praegu siin: http://www.ekjl.ee/uudised/tv10-tulemused-1403

ETV erisaade tänasest etapist on eetris ETV 2 ekraanil pühapäeval, 29.jaanuaril kell 19.30!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar