pühapäev, 15. jaanuar 2017

Eesti meistrivõistluste II päev ja uue nädala plaan

Avapäeva viiele medalile lisaks võitsid meie sportlased Eesti meistrivõistluste teisel võistluspäeval veel 4 medalit - 2 kuldset, ühe hõbedase ja ühe pronksi. Kahe võistluspäeva kokkuvõttes võitsid meie sportlased seega 9 medalit - 4 kulda, 4 hõbedat ja ühe pronksi!

Pisut lähemalt aga teisest võistluspäevast.

Tänased kuldmedalid tulid meile tüdrukute B vanuseklassist. Kaugushüppes tuli Eesti meistriks Elisa, kes hüppas oma uue siserekordi 5.31. Suvine kaugushüppe absoluutne rekord on 5.33. Tänased hüpped olid väga stabiilsed: 5.08, 5.27, 5.21, 5.30, 5.31, X. Liidrikoha haaras Elisa teise hüppevooru järel ja enam ta seda käest ei andnudki. Kokku osales kaugushüppes lausa 52 hüppajat!

Tüdrukute 200 meetri jooksus saavutas ülekaaluka esikoha Ann Marii, kes võitis kulla 26,12ga. Lähimat konkurenti edestas ta ligemale sekundiga (98 sajandikku). Kokku osales 43 jooksjat ning toimus 10 jooksu. Ann Marii jooksis viimases jooksus.

Noormeeste A vanuseklassi 300 meetri jooksus võitis hõbemedali Henri, kes jooksis välja isikliku rekordi 36,27. Ka siin oli palju osavõtjaid - 43. Neidude A vanuseklassi teivashüppes võitis pronksi Ramona, kes hüppas 2.90. Väga lähedal oli ta ka oma isikliku rekordi kordamisele, ent seekord 3 meetrit siiski veel ei alistunud.

Neidude A vanuseklassi 60 meetri tõkkejooksus tegi eduka võistluse Ethel, kes võitis oma eeljooksu 9,38ga, mis tähistab selle tõkkevahega uut isiklikku rekordit. Tema selle talve parim tulemus oli seni 9,60. Selline aeg viis ta ka seitsmendana finaali. Finaaljooks enam nii hästi ei õnnestunud, aga 9,57ga tuli ta siiski kuuendaks.

Tüdrukute B vanuseklassi 60 meetri tõkkejooksu eeljooksus püstitas isikliku rekordi Vanessa, kes oli oma jooksus teine 9,89ga. Kokku toimus siin 6 jooksu ja kõikide jooksude peale kokku oli Vanessa kümnes. Finaalipääsust jäi puudu 11 sajandikku. Isiklik rekord sündis ka 200 meetri jooksus, kus Vanessa võitis oma jooksu 27,97ga ja oli 43 jooksja hulgas seitsmes! Samal distantsil esinesid hästi ka Merily ja Kätlin K. Merily oli kokkuvõttes kaheksas 28,20ga ja Kätlin üheteistkümnes 28,59ga. 

Neidude A vanuseklassi kõrgushüppes ületasid Anne-Mari ja Cleer mõlemad kõrguse 1.50. Sama vanuseklassi noormeeste kõrgushüppes ületas Kristo 1.70. Neidude teivashüppes oli lisaks Ramonale võistlemas ka Kätlin R, kes 2.60 alistamisega jagas 5-6.kohta. 

Katsun kõikide võistluse mõne sõnaga kokku ka võtta.

Ann Marii - Kuigi jooksude ajad kahel võistluspäeval ei vastanud meie ootustele, võitis ta nendel meistrivõistlustel sellegipoolest kaks kuldmedalit ja ühe hõbemedali. Kas vormikõvera tipp saabub veebruaris või tulebki tema treeningplaanid pisut üle vaadata (suve silmas pidades), seda näitab nüüd aeg. Päris soovitud sprindikiirust me nendel võistlustel näidata ei suutnud.

Elisa - Auhinnakapis on juures Eesti meistritiitel kaugushüppest ja hõbemedal kõrgushüppest. Lisaks kolmikhüppe neljas koht. Kusjuures kolmikut oleme sel talvel hüpanud vaid ühes trennis! Elisa oli nendel võistlustel jälle värske ja särtsakas. Kindlasti talve parim võistlus. Väga stabiilne kaugushüppe võistlus ja lootustandvad katsed kõrgushüppes kõrgustel 1.65 ja 1.68 pakuvad suurt rõõmu! Kui tervis nüüd paremini vastu peab, saab suvele lootusrikkalt vastu minna.

Henri - Eesti meistritiitel 60 meetri jooksus ja hõbemedal 300 meetri distantsil olid kordaminekud. Pisut parema stardiga olnuks lühemal distantsil ka 7 sekundi alistamine vägagi reaalne. 300 meetri jooksus konkurendile allajäämist pettumuseks ma ei pea. Eelmise talve tulemus paranes sisuliselt sekundiga, seega liigume õiges suunas ja tuleb vaid usinalt trenni edasi teha. Henrist kiiremini on 60 meetrit jooksnud mu õpilastest vaid Rait Veesalu, kelle isiklik rekord on 6,87. 

Mikk - Esimene Eesti meistrivõistluste medal (hõbe) on alati eriline. Ning kui see tuleb ka uue isikliku rekordiga, siis võib võistlust ikka igati õnnestunuks pidada. Aga... see katse 3.40 peal andis selge signaali, et Mikk võinuks nendel võistlustel hüpata ka oluliselt kõrgemale. Ootame huviga tema järgmisi võistlusi.

Ramona - Eesti meistrivõistluste esimese teivashüppe medali võitis Ramona eelmisel talvel. Sellele järgnes medalivõit suvistel Eesti meistrivõistlustel ning see jada sai nüüd jätku ka uues vanuseklassis - sel korral tõi pronksi 2.90 alistamine. Arvestades seda, et viimastel nädalatel saime teha ainult ühe teivashüppetrenni ning sedagi selle nädala keskel, saab tänast tulemust kindlasti kordaminekuks pidada. Tõusma peab oluliselt aga treeningute kvaliteet, sest just seal on allajäämine konkurentidele veel kõige suurem. 

Ethel - Üleminek B klassi tõketelt A klassi tõketele on kulgenud üpriski raskelt. Suvel sai Ethel veel B klassis tõkkejooksu väga hästi kätte ja jooksud õnnestusid suurepäraselt. Vanemasse vanuseklassi minemisega pikenes tõkkevahe ja kaugus stardist esimese tõkkeni. Kuigi alustasime nende tõketega trennides jooksmist juba novembris, siis on üleminek olnud vaevaline. Eesti meistrivõistluste eeljooksus õnnestus teha esimene selline jooks üldse sel talvel, millega võiks juba edasi töötada. Ethel võttis end kokku õigel ajal ja õiges kohas ning tasuks selle eest ka pääs koheselt finaali. Kindlasti oli see jooks vajalik, et suveks paremini valmistuma hakata. Lagunemine finaaljooksus näitas aga selgelt, et tööd on veel tublisti teha.

Vanessa - Kõrgushüpe on Vanessal üks ebastabiilsemaid alasid. Ta võib hüpata 1.55 ja ta võib vabalt hüpata ka 1.45. Seekord läks siis niipidi. Aga jooksudes oli Vanessa väga tubli. Isiklikud rekordid tõkkejooksus ja 200 meetri jooksus - need on suured kordaminekud!

Kätlin K - Suurepärased esimesed Eesti meistrivõistlused B vanuseklassis. 60 meetri jooksus kohe finaalis ja seal uhke ja ilus isiklik rekord. Isiklik rekord sündis ka 200 meetri jooksus. Need võistlused õnnestusid väga hästi!

Cleer - Järjekordne isiklik rekord 60 meetri jooksus - kiiruslikes võimetes on toimunud suur edasiminek. Kahjuks ei õnnestu seda veel kõrgushüppes ära kasutada, hüpped on just tehniliselt kehvad ja vajavad tublisti parandamist. Aga eeldused on olemas, et peagi ka põhialal tulemus paranema hakkaks. Praegu on aga tehniliselt suur viga sees ning iga hüppega teeb ta haiget ka oma jalale.

Kätlin R. - Teivashüppes 2.60 ületamine ei ole paha tulemus, aga 2.70 alistamiseks oli Kätlin täna kindlasti valmis. Kahjuks läks palju energiat soojendusel tehtud kehvade proovikatsete parandamise peale. See jõuvaru jäigi täna puudu, et kõrgemale hüpata. Aga tasapisi hakkab ka Kätlin oma hüpet üles leidma. Arendada on vaja nii kehalisi näitajaid kui ka hüppetehnikat.

Merily - Tõkkejooks täna ebaõnnestus, aga selline see tõkkejooks juba kord ongi. Teed jooksus ühe vea ja asi kisubki metsa. 200 meetri jooksus püstitas Merily aga isikliku rekordi ning seega saab needki võistlused kordaläinuks lugeda. Merily on teinud väga suure arenguhüppe võrreldes suvega. Seda on suur rõõm näha!

Anne-Mari - Kõrgushüppes on tekkinud uuel tasemel stabiilsus. Sel talvel on ta hüpanud ühel võistlusel 1.55 ja kahel korral 1.50. Arvestades kui vähe sai ta tegeleda hüppajale vajaliku ettevalmistusega sel sügisel ja talvel, on need tulemused igati kiiduväärt. Anne-Maril on eeldused hüpata veelgi kõrgemale igati olemas. Vaja on vaid tahtmist ja head tervist!

Kristo - Kolmest hüppealast õnnestus kõige paremini kõrgushüpe, kus ta kordas isiklikku rekordit. Teivashüppes on vaja tehniliselt trennides veel palju areneda, kehalised eeldused lubavad juba praegu oluliselt kõrgemale hüpata. Kaugushüppes oli jalg täna pehme, midagi pole teha. Teades aga milline töömesilane Kristo on, siis ei kahtle ma hetkekski, et ta on ka valmis vajalikku tööd tegema, et tulemused paraneksid.

Hans - 800 meetri jooksus oli ta eelmise talve tulemusest peaaegu 9 sekundit kiirem. Suvisele tulemusele jäi ta siiski poole sekundiga veel alla. 300 meetri jooksu rekord paranes 1 sekundiga. Sellises valguses tunduvad tulemused täitsa asjalikud. Suuremale arenguhüppele paneb aga kindlasti piduri auklik treeningprotsess. Eriti jooksualades on järjepidev ja süstemaatiline treening äärmiselt oluline!


NB! Kõik Eesti meistrivõistlustel osalenud sportlased on oodatud taas trenni kolmapäeval! Esmaspäev ja teisipäev on puhkepäevad!

Esmaspäev, 16.jaanuar
III grupp 15.30-16.30 Kergejõustikuhall
II grupp 16.15-17.30 Kergejõustikuhall
I grupp 17.15 Kergejõustikuhall. A ja B klassi EMV osalejad puhkavad!

Teisipäev, 17.jaanuar
II grupp 16.00-17.30 Kergejõustikuhall
I grupp 17.15 Kergejõustikuhall. A ja B klassi EMV osalejad puhkavad!

Kolmapäev, 18.jaanuar
III grupp 15.30-16.30 Kergejõustikuhall
I grupp + osad II grupist 16.30 Kergejõustikuhall

Neljapäev, 19.jaanuar
II grupp 16.00-17.30 Kergejõustikuhall
I grupp 17.15 Kergejõustikuhall
Pärast trenni SAUN!

Reede, 20.jaanuar
Toimub TV10 olümpiastardi II Pärnumaa etapp. Võistlused algavad kell 15.00 ja peaksid läbi saama orienteeruvalt 17.00. Täpne võistluste info tuleb siia nädala alguses.
III grupp Treeningut ei toimu!
I grupp 17.15 Kergejõustikuhall

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar