laupäev, 5. detsember 2015

Hooaeg sai võimsa avalöögi!

Täna toimus Võrus TV10 olümpiastardi I vabariiklik etapp ning meie noored sportlased näitasid suurepäraseid tulemusi. Esimese etapi erisaade on kavas ETV2 ekraanil juba pühapäeval, 6.detsembril kell 19.30!!!

Tüdrukute vanem vanuseklass

Ann Marii, Elisa ja Vanessa osalesid avaetapil kõik 60 meetri jooksus. Kokku toimus 11 eeljooksu, kus meie tüdrukud saavutasid kõik oma jooksus esikoha. Kõige nobedam oli Ann Marii, kes püstitas kohe eeljooksus isikliku rekordi 8,12. Eelmine rekord purunes koguni 13 sajandiku võrra. Elisa võitis oma eeljooksu samuti isikliku rekordiga 8,30. Ka tema parandas oma eelmist rekordit 13 sajandikuga! Elisa eeljooksu start oli suurepärane, lausa nii hea, et ma ei suutnud uskuda, mida näen! Vanessa võitis samuti oma jooksu, saades ajaks 8,70. Selline aeg meile kummalegi muidugi suurt rõõmu ei valmistanud. Praegu laguneb jooksutehnika distantsi esimeses osas kohe ära ning jooks muutub kangeks. Kuna sisehooaeg kestab veel vähemalt 3 kuud, siis olen veendunud, et ka Vanessa hakkab peagi pead tõstma ja oluliselt kiiremaid jookse tegema. Tänased eeljooksud tähendasid aga seda, et Ann Marii pääses A finaali paremuselt teise ajaga ning Elisa viienda ajaga. Vanessale jäi täna kokkuvõttes 18.koht 69 tüdruku arvestuses.

Finaal tõotas tulla põnev, sest eeljooksude kiireimat aega näitas Marit Kutman 8,09ga. Finaalis tegi Ann Marii aga sisuliselt ideaalse stardi, jättes konkurendid kohe seljataha. Sellises seisus on teistel äärmiselt keeruline teda kinni püüda. Ann Marii võitis kindla esikoha uskumatu tulemusega 8,03 sekundit! Teiseks tulnud Marit Kutman sai ajaks 8,17. Isiklik rekord paranes Ann Mariil veel 9 sajandikuga! Igati hea jooksu tegi finaalis ka Elisa, kes 8,33ga oli viies. Start kahjuks finaalis nii hästi tal enam ei õnnestunud kui eeljooksus, aga kokkuvõttes ka Elisa poolt suurepärane võistlus.

 TV10 olümpiastardi kõigi aegade edetabelis tõusis Ann Marii tänase jooksuga 8.kohale!








 Finaaljooksu viimased meetrid
 Esimene emotsioon pärast finišit ütleb kõik - midagi suurepärast on jälle juhtunud!





Poisid vanem vanuseklass

Poiste arvestuses tegid täna kaasa Tormi ja Andry, kes mõlemad osalesid nii 60 meetri jooksus kui ka kaugushüppes.

Aasta tagasi oli Tormi 60 meetri jooksus 18.kohal 8,35ga. Täna toimus kokku 11 eeljooksu. Tormi oli oma eeljooksus teine, püstitades aga isikliku rekordi 8,14! Selline tulemus tagas täna pääsu B finaali, kus joosti kohtadele 7-12. Finaaljooksus oli Tormi kolmas, parandes veel isiklikku rekordit - 8,12. Kokkuvõttes tähendas see täna 9.kohta. 
Andry osales eelmisel aastal veel nooremate poiste vanuseklassi 60 meetri jooksus. Siis oli ta 9,43ga 34.kohal. Täna jooksis ta välja aja 9,10 ehk isiklik rekord paranes oluliselt. 59 poisi arvestuses sai ta sellega 43.koha. Kõige olulisem on aga siinkohal just areng! Andry konkurendid on praegu kehaliselt tugevamad, kuna on kiirema kasvuga olnud. Andry tehniline sooritus on aga väga heal tasemel ning ühel hetkel hakkab sealt tulema ka väga häid tulemusi. Iga asi omal ajal!

Kaugushüppes näitas Tormi sisu. Kohe esimesel katsel hüppas ta isikliku rekordi 5.32! Siiani ei ole ta 5 meetri joont kätte saanudki! See tulemus viis ta esimesena finaali, kus ta suutis veel kahel korral rekordit uuendada. Esmalt viiendas voorus 5.34 ja siis viimasel katsel 5.38. Ka konkurendid läksid finaalis hoogu, aga kokkuvõttes kuulus Tormile väga tubli kolmas koht!

Andry hüppas oma parima tulemuse täna teisel katsel - 4.31. See andis 35.koha 57 poisi hulgas.









 Nooremate tüdrukute vanuseklass

Selles vanuseklassis oli meil võistlemas Reena, Carlyn ja Martha-Liset. Carlyn tegi kaasa nii 60 meetri jooksus kui ka teivashüppes, Martha ainult teivashüppes ja Reena ainult 60 meetri jooksus. Ning need tüdrukud üllatasid taas!
Pisut üle kuu aja on tüdrukud nüüd õppinud teivast hüppama. Maakondlikul Tv10 etapil hüppas Martha 2.11 ja Carlyn 1.91. Täna ületasid mõlemad tüdrukud kõrguse 2.11, Martha esimesel ja Carlyn teisel katsel. Carlyn oli täna väga lähedal ka 2.21 alistamisele, ent see kõrgus jääb ootama siiski järgmist võistlust. Kokkuvõttes oli Martha täna kuues ja Carlyn seitsmes! Suurepärane võistlus tüdrukute poolt.

Carlyn osales veel lisaks 60 meetri jooksus. Veel aasta tagasi sai ta elektriajavõtuga ajaks 9,52. Täna sündis ilus isiklik rekord 9,15, mis tõi ka oma jooksu võidu. 66 tüdruku hulgas andis see täna 13.koha. See tähendas ühtlasi, et Carlyn oli esimene, kes B finaalist välja pidi jääma. Eriti kahju oli selle üle, et finaali pääsesid veel kaks tüdrukut ajaga 9,15, aga Carlyn jäi finaalist välja mitte 1 sajandiku, vaid 1 tuhandikuga! Väga kahju, aga jooksuga võib kindlasti väga rahule jääda. Väga tubli jooksu tegi ka Reena, kellele see oli esimene nii suur võistlus üldse. Ta oli oma jooksu kolmas väga korraliku ajaga 9,32. Kokkuvõttes andis see 23.koha. Tubli!













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar