reede, 18. detsember 2015

Audentese jõuluvõistlus

Aeg teha väike kokkuvõte meie kolmapäevasest võistlusest.

Alustame seekord poistest.

C vanuseklass

60 meetri eeljooksus sai Tormi ajaks 8,13, mis viis ta teisena finaaljooksu. Finaalis kordas ta detsembri alguses joostud isiklikku rekordit 8,12 ning saavutas teise koha. Kaugushüppes tuli alavõit 5.15ga. 60 meetri jooksus osales 28 ja kaugushüppes 23 võistlejat. 60 meetri jooksu tulemusega jään ma rahule. Viimased neli jooksu sel distantsil on olnud väga stabiilsed - 8,14; 8,12; 8,13; 8,12. Kaugushüppes jäi Tormi seekord liiga ettevaatlikuks ning üks õige hüpe jäi seekord tegemata.

B vanuseklass

Oma 60 meetri eeljooksu võitis Henri 7,41 sekundiga. Sellega püstitas ta juba isikliku rekordi, mis eelmisest talvest oli 7,45. Ootasin ise finaaljooksu väga, sest tahtsin näha Henri tegelikku seisu praegu. Eeljooksu aeg veel selget pilti ei andnud, sest treeningute põhjal oleksin julgenud paremat aega pakkuda. Finaalis see ka tuli. Tihedas konkurentsis tuli alavõit 7,23 sekundiga. 2 sajandikuga edestas ta suvel B vanuseklassi Eesti 100 meetri meistriks tulnud Ken-Mark Minkovskit. Tuletame meelde, et suvel võitis ta kuldmedali 100 meetri jooksus 11,67ga, Henri oli samas finaalis kuues 12,35ga! Selline aeg pakub juba suuremat rõõmu ja tekitab põnevust ka talve tähtsamate võistluste ootuses. Huvi pärast uurisin ka, kuidas Rait jooksis B vanuseklassis enne A klassi minemist. Nendel samadel võistlustel sai Rait esikoha 7,25ga, mõned kuud hiljem A vanuseklassis jooksis ta juba suurepärased 7,11 sekundit. Kes veel ei tea, siis Rait jooksis minu juures treenides 60 meetris välja aja 6,87, mis on ta isiklikuks rekordiks tänaseni. Juba järgmisel laupäeval on Henril võimalus enda nimele võtta ka meie kergejõustikuhalli rekord b vanuseklassi 60 meetri jooksus - 7,41. See rekord on seal püsinud juba peaaegu 6 aastat.

60 meetri stardis olid veel Hans ja Kristo. Hans ebaõnnestus stardis ning ka tulemus ei vastanud meie ootustele - 7,95. Kristo jooksis välja aja 7,99, tema puhul tuleb kindlasti ära märkida ka seda, et ta oli äsja haige ning see võistlus ei olnud kindlasti kerge tema jaoks. Hans sai 15.koha ja Kristo 18.koha. Kokku oli stardis 34 jooksjat. 

Kaugushüppes osalesid Henri ja Kristo. Henri sai uue isikliku rekordiga 5.94 viienda koha. Kristo hüppas 5.40. See andis 12.koha 26 hüppaja hulgas. Siin näen mõlemal poisil päris suurt varu ning loodetavasti paranevad tulemused veelgi juba järgmistel võistlustel. 

A vanuseklass

60 meetri eeljooksus komistas stardis üpris tugevalt Jakob, seetõttu jäi ta konkurentidest kohe maha. Kõvasti võideldes suutis ta välja joosta siiski isikliku rekordi 7,19, mis viis ta ka finaali. Finaaljooks ebaõnnestus minu silmis täielikult. Jooks oli väga kange ja jõuetu, tulemus 7,25 ning kuues koht ei pakkunud ilmselgelt rõõmu. Loodetavasti sarnaneb Jakob väga Raidile, sest ka temal ei õnnestunud peaaegu mitte kunagi hooaja esimene start. Esimene vigadeparanduse võimalus on juba järgmisel laupäeval Pärnus.
Isikliku rekordi jooksis Lucas, kes sai ajaks 7,74. Rekord paranes 23 sajandiku võrra! Arturi jooks ei õnnestunud soovitult - tulemus 8,02.

Väljaspool arvestust

Väljaspool arvestust jooksis Martin välja isikliku rekordi 7,69. Isiklik paranes 18 sajandikuga! Veel viimaseid jookse meie klubi värvides teinud Jarmo sai ajaks 7,28. Uuest aastast hakkab ta esindama Audentese Spordiklubi, kuna elab ja treenib sügisest Tallinnas.


Ja nüüd tüdrukutest.

C vanuseklass

Ann Marii võitis oma eeljooksu kindlalt ajaga 8,17. See tulemus viis ta parima ajaga finaali. Finaaljooksus tegi ta aga valestardi ning diskvalifitseeriti. Nii kerkis meie edukaimaks Elisa, kes eeljooksus sai ajaks 8,34. Finaalis oli ta teine 8,39 sekundiga. Finaali pääses ka Vanessa 8,67ga. Finaalis parandas ta oma aega - 8,63 ning saavutas sellega neljanda koha. See oli juba 7 sajandikku parem tulemus kui 5.detsembril TV10 olümpiastardi etapil Võrus. 
54 jooksjaga toimunud C vanuseklassi 60 meetri jooksus sai 19.koha Merily, kellele see oli esimene võistlus väljaspool Pärnut. Tema aeg 8,94 on isegi pisut parem kui ootasin, seega jään Merily tulemusega väga rahule.

B vanuseklass

Meie tublim selles vanuseklassis oli nendel võistlustel Ethel, kes isikliku rekordiga 8,34 saavutas 8.koha. Samuti isikliku rekordi 8,53 jooksnud Ramona oli kokkuvõttes kaheteistkümnes. Isikliku rekordi jooksis ka Anne-Mari - 8,74. Anne-Mari ei olegi veel seni alla 9 sekundi jooksnud (20.juunil Tartus 9,08!!!). Seega oli tema rekordiparandus väga märkimisväärne! Kokkuvõttes andis see 20.koha. Ka Cleer jooksis isikliku rekordi - 8,89!


A vanuseklass

Ainsa meie A klassi neiuna oli võistlustules Carol, kes oma eeljooksus püstitas isikliku rekordi 8,38! Isiklik rekord paranes 11 sajandikuga! Õige pisut jäi aga finaalipääsust puudu - 3 sajandikku ning seega tuli leppida 8.kohaga. Tulemus oli aga väga hea! Rõõmu tunneme ka meie spordiklubi esindaja Anete Simani üle, kes tuli sel alal esikohale samuti isikliku rekordiga 7,95! Kaugushüpe Carolil ebaõnnestus - tulemus 4.62 ei vajagi rohkem kommentaare. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar