kolmapäev, 30. detsember 2015

2015.aasta

Käesolev aasta pakkus meie spordiklubile väga palju emotsioone - võite, rekordeid, eneseületamisi, suuri kordaminekuid, ent nagu spordis ja elus ikka - ka ebaõnnestumisi, ootamatuid vigastusi.

Võtan 2015.aasta kuukaupa kokku, tuues välja enda jaoks kõige olulisema või olulisemad sündmused ja saavutused. Vaatame korraks siis veelkord selle aasta üle.

J A A N U A R 

Aasta esimene kuu tõi kohe talve kõige olulisemad võistlused - erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlused. A ja B vanuseklassi meistrivõistlustelt võitsid meie sportlased 4 medalit - Henri võitis B vanuseklassi 60 meetri jooksus kuldmedali ja 200 meetri jooksus pronksi, Liisbet A vanuseklassi kõrgushüppes hõbeda ja Jakob 60 meetri tõkkejooksus pronksi. Kõigi jaoks oli tegu esimeste Eesti meistrivõistluste medalitega.



V E E B R U A R

Eesti noorte karikavõistlustel tehti väga häid tulemusi. Tüdrukute kolmikhüppes püstitas Liisbet isikliku rekordi - 11.01 ning saavutas sellega teise koha. 400 meetri jooksus esindas meie võistkonda Ann Marii, kes alles C klassi sportlasena pidi jooksma koos B ja A vanuseklassiga. Kuni 5 aastat vanemate vastu jooksmine talle probleeme ei valmistanud - ajaga 1.02,85 saavutas ta koguni kolmanda koha.



M Ä R T S

Viibisime Karli, Jaagupi ja Minniga Küprosel 2 nädalat treeninglaagris. See oli meile esimene kord sellist riiki külastada. Maandusime Põhja-Küprosel, mis kuulub Türgile ning mida muu maailm ei tunnista eraldi riigina. Seejärel ületasime piiri, sõitsime Lõuna-Küprosele, kus veetsime väga mõnusalt aega. Mulle Küpros väga meeldis, ka seltskond oli tore.



A P R I L L

Esimest korda korraldasin meie spordiklubi sportlastele koolituspäeva, mis toimus Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi aulas. Meile esinesid spordipsühholoog Jorgen Matsi, Eesti parim naiskõrgushüppaja Eleriin Haas, kulturismitreener Ain Kimber, raamatu "Eesti jooksjate lood" üks autor Kristo Reinsalu, sel suvel maratoni maailmameistrivõistlustel osalenud Roman Fosti ja Eesti murdmaasuusataja Kein Einaste. Kogu programm kandis nime " Treeni targalt". Koolitus sai ka Eesti Kergejõustikuliidult tunnustuse ning koolituse läbijad said endale koolitustõendi. Lisaks meie spordiklubi sportlastele olid esinejaid kuulama tulnud mitmed treenerid ja õpetajad teistest Pärnu koolidest ja spordiklubidest. 


M A I

TV10 olümpiastardi IV vabariiklikul etapil Rakveres säras täies hiilguses Elisa, kes vanemate tüdrukute 600 meetri jooksus purustas üle 33 aasta vanuse võistlusrekordi! See on täiesti uskumatu tulemus! Nooremate poiste palliviskes valmistas suure üllatuse Raimond, kes üle 55 meetrise pallikaarega tuli kolmandaks.
Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlused pakkusid samuti suurepäraseid emotsioone. Meie meesjuunioride 4x100 meetri teatevõistkond võitis pronksmedalid (võistkonnas jooksid Martin, Ranel, Jaagup, Kristjan). Neidude A vanuseklassi 4x100 meetri võistkond võitis hõbemedalid (Carol,Liisbet, Kristi, Anete) ning tüdrukute B vanuseklassi 4x100 meetri võistkond pronksmedalid (Ann Marii, Elisa, Anne-Mari, Vanessa). 





J U U N I

TV10 olümpiastardi finaaletapil ehk mitmevõistlusel tegi suurepärase teise võistluspäeva Vanessa, kes tõusus avapäeva 17.kohalt lõpuks kaheksandaks. Elisa võimas jooks 600 meetri distantsil tõstis ta kümnendaks. Haapsalus toimunud võistlustel jooksis Karl elus esmakordselt 3000 meetri takistusjooksu. Nagu edasine hooaeg näitas, kujunes sellest tema kõige edukam ala sel suvel. Rukkilillemängudel Võrus hiilgasid mitmed meie sportlased.Auhinnalisi kohti saavutati hulganisti ning ühte esile tõsta on väga keeruline.



J U U L I

Toimusid kõikide vanuseklasside Eesti meistrivõistlused. Kokku võideti koguni 10 medalit!  Jakob võitis 2 hõbedat ja ühe proksi. Kõige hinnalisem oli 110 meetri tõkkejooksu hõbemedal ajaga 14,39. Liisbet võitis kolmikhüppes pronksmedali, aga just tulemus on see, mis selle medali eriti hinnaliseks teeb - 11.83. Rekord paranes 53 sentimeetriga! Täiesti uskumatult kulges tüdrukute B vanuseklassi 400 meetri jooks, kus meil tegid kaasa kaks C vanuseklassi sportlast - Elisa ja Ann Marii. Tulemuseks oli kaksikvõit! Sellist asja ei osanud absoluutselt ette näha. Mõlemad tüdrukud pääsesid sellega ka Balti matšiks Eesti koondisesse. Suurepärase jooksu tegi ka Ramona, kes saavutas kuuenda koha. Karl võitis kulla noorsoo vanuseklassi 3000 meetri takistusjooksus ja pronksi 1500 meetri jooksus. Pronksmedalid võitsid ka Jarmo ja Henri. Jarmo võitis selle noorsoo klassi kaugushüppes ja Henri B klassi 200 meetri jooksus.
Juulikuu teises pooles käisime laagris Saaremaal. Jäin laagriga rahule! Jakob osales aga Euroopa noorte olümpiafestivalil Gruusias, kus ta jooksis 110 meetri tõkkejooksus. Vigastuse tõttu jooks soovitult ei õnnestunud, ent väärt kogemuse sai ta sealt kindlasti.




A U G U S T

Kohe kuu alguses toimusid Lätis Balti maavõistlused täiskasvanutele ja B vanuseklassile. Meie spordiklubist esindasid Eesti koondist Karl (3000 meetri takistusjooksus) ja Elisa ning Ann Marii (400 ja 4x400 meetri teatejooksus). Kõigile oli see esmakordne pääs koondisesse. Karl saavutas isikliku rekordiga viienda koha. Ann Marii tuli 400 meetri jooksus kolmandaks, Elisa viiendaks. Jäin kõigi esinemisega väga rahule. Olin ise nendel võistlustel B vanuseklassi koondise juht, seega sain isegi uue kogemuse võrra rikkamaks. 
Eesti meistrivõistlustel võitis Karl oma esimese medali täiskasvanute arvestuses - 3000 meetri takistusjooksu isiklik rekord 9.25,32 andis pronksmedali.








S E P T E M B E R

Lõpetasime võistlushooaja traditsiooniline mitmevõistlusega Kilingi-Nõmmel. Võistlustel osalenud seltskond oli väga lahe ning pikk võistluspäev möödus lõbusalt. 28.aprillil alanud ja 1.septembril lõppenud Aastajooksu 31.hooaeg tõi meile üldvõidu vanemate tüdrukute vanuseklassis. Iiris võttis osa 14 etapist ning jõudis kolme parema hulka koguni 13 korral! 
Septembris osalesin Eesti Kergejõustikuliidu ettepanekul IAAF-i (Rahvusvahelise kergejõustikuliidu) II taseme lektrori koolitusel Saksamaal, Kölnis. See oli väga suur väljakutse ja mul on ääretult hea meel, et sellest võimalusest kinni haarasin. 




O K T O O B E R

Eesti murdmaajooksu karikavõistlustel saavutati mitu poodiumikohta. Karl tuli meeste 2 kilomeetri jooksus teiseks, Tormi poiste C 1 kilomeetri jooksus kolmandaks, Hanna neidude A 500 meetri jooksus kolmandaks, Elisa tüdrukute C vanuseklassi 500 meetri jooksus kolmandaks.  
43.Kadrijooksul Niidupargis oli meie spordiklubi sportlasi stardis kõige enam - 64! Nendest 42 teevad trenni minu juures. Nii sain ma kolmandat aastat järjest kõige tublima treeneri autasu :)



N O V E M B E R

Hanna ja Karl osalesid Eesti Kergejõustikuliidu poolt korraldatud kestvusjooksu laagris Jõulumäel. On väga tõsine trennitegemise kuu, mis lõppeb kuu viimasel päeval ka esimeste võistlustega. Käisime Ramona ja Ann Mariiga Tartus trenni tegemas, Ramonat juhendas tunnustatud Eesti teivashüppetreener Hendrik Lindepuu.



D E T S E M B E R

5.detsembril algas TV10 olümpiastardi järjekordne hooaeg. Esimesel vabariiklikul etapil Võrus särasid ka meie sportlased. Ann Marii tegi suurepärase esituse vanemate tüdrukute 60 meetri jooksus, kui võitis esikoha isikliku rekordiga 8,03! Elisa oli samas finaaljooksus viies. Vanemate poiste kaugushüppes sai rekordiga 5.38 kolmanda koha Tormi, nooremate tüdrukute teivashüppes oli Martha kuues ja Carlyn seitsmes!
26.detsembril toimus 8.Karel Leetsari mälestusvõistlus, kus püstitati osalejate rekord - 203! Jakob ja Liisbet valiti Pärnu Spordikooli aasta parimateks kergejõustiklasteks!




On olnud äärmiselt huvitav aasta. Jõuliselt kerkisid esile Jakob, Liisbet, Henri, Karl. Unustamatuid emotsioone pakkusid Ann Marii, Elisa. Väga tahan kiita Ramonat, Anne-Mari, Vanessat, Kristot.


Meie spordiklubi ja treeninggrupiga liitus sel aastal Cleer, kes on kenasti omaks võetud. Mul on väga hea meel, et Cleer meie juures treenib. Aasta kõige kõige toredam comeback on kindlasti Etheli naasemine Eestisse. Mul on siiralt hea meel, et ta on tagasi Pärnus ja tagasi meie spordiklubis. 




III treeninggrupist on vanemasse gruppi edasi liikunud Kätlin, Kaili, Carlyn, Martha, Laura, kelle tegemisi on väga vahva jälgida. Kõige nooremas grupis soovin eelkõige esile tõsta Iirist ja Lauri, kes on tõusnud grupi liidriteks ja on eeskujuks ka teistele trennikaaslastele. Kõige nooremast treeninggrupist on tegelikult meie blogi lehel liigagi vähe juttu olnud, tegu on väga laheda grupiga, kellele nädalas kolmel korral trenni andmine on üks suur rõõm. Tunnen neist juba praegu puudust! Aga seda suurem on rõõm teid taas 11.jaanuaril näha.




Niisiis on aeg 2015.aasta kokku võtta ja vaikselt ära saata. Vaikselt just seetõttu, et juba 2.jaanuaril ootavad paljusid ees järgmised võistlused ning talvine võistluskalender kogub aina hoogu! Ootan talvise võistlushooaja tähtsamaid etteasteid suure huviga. 

Ning siinkohal soovin edastada ka oma uue aasta soovi. Ma loodan väga, et kõik mu treeninggrupid hoiavad veel enam kokku. Toetage üksteist võistlustel, näidake tribüünidel teistele spordiklubidele, et meie toetame omasid häälekalt! Ning kui peaks minema niivõrd hästi, et keegi meie omadest jõuab autasustamisel poodiumile - avaldame talle tunnustust, sest need tulemused ei ole tulnud kergelt. Kui kellelgi ei lähe aga võistlustel nii nagu loodetud, siis lohutame üksteist ja oleme teineteisele toeks! Ootan lugupidamist, austust ja sõbralikkust nii omade kui ka konkurentide suhtes!

Minu poolt kõigile rahulikku ja toredat vana-aasta lõppu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar