kolmapäev, 16. september 2015

Lõppes Aastajooksu 31.hooaeg

28.aprillil alanud ja 1.septembril lõppenud Aastajooksu 31.hooaeg tõi meile üldvõidu vanemate tüdrukute vanuseklassis. Iiris võttis osa 14 etapist ning jõudis kolme parema hulka koguni 13 korral! Esikoha napsas ta kuuel korral, teise koha samuti kuuel korral ja vaid korra tuli leppida kolmanda kohaga! Kui kevadel otsustasime aastajooksul kaasa teha, siis oli peamine eesmärk võistluskogemuste hankimine. Üldarvestuse esikoht oli väga meeldivaks üllatuseks! Loodetavasti andis see Iirisele kõvasti indu juurde korralikult trenni teha!






Põhjust rõõmustamiseks on veel. Kuigi meie spordiklubi keskmaajooksu esinumber Karl Mäe üldarvestuses kaasa ei teinud, kuna osales liiga vähestel etappidel, siis sai Karl enda nimele kaks aastajooksu rekordit. 2.juunil toimunud Niidupargi 1500 meetri jooksu etapil võitis Karl distantsi ajaga 4.24,6, ületades sellega 22 aastat püsinud Eero Pevkuri rekordi!
1.septembril toimus aastajooksu viimane etapp Raekülas, kus oli kavas 5000 meetri jooks. Karl võitis jooksu ajaga 14.52,0, millega ületas 11 aasta vanuse Roman Fosti rajarekordi! Huvitav on ka fakt, et Karl on praegu sama vana nagu Fosti oma rekordit püstitades. Ja teadagi, kuhu Fosti on välja jõudnud...alles eelmisel kuul saavutas ta Pekingi maailmameistrivõistlustel maratonis 20.koha ja tagas endale järgmiseks aastaks ka olümpiamängude pääsme!






Nüüd pole muud kui ootame suurt jooksu nädalavahetust 10-11.oktoobril. 10.oktoobril toimuvad Tallinnas Eesti murdmaajooksu karikavõistlused ja päev hiljem 11.oktoobril toimub traditsiooniline Kadrijooks Niidupargis, kuhu läheme taas välja väga suure seltskonnaga! Täpsem info veel tulemas!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar