laupäev, 18. juuli 2015

Teguderohke juulikuu

Esmaspäevast reedeni viibisime Jakobiga Rakveres laagris. Laager oli korraldatud Eesti Olümpiakomitee poolt. Elasime väga mugavas villas, saime väga head toitu nautida ja ainult trennitegemisele pühenduda. Kuigi kõiki asju planeeritult me seal teha ei saanud (tervislikel põhjustel), siis andsime endast parima, et Jakob oleks nädala pärast väga heas vormis. Laagri päevakava nägi välja selline: hommikusöök oli kell 9, selleks ajaks tuli end igaühel ise üles saada. Hommikune trenn oli kell 10.30. Lõunasöök kell 13.30. Õhtune trenn 16.00 või 16.30, õhtusöök kell 19.00 või 20.00. Ilm oli Rakveres suurepärane. Neli täiesti kuiva päeva, vaid ühel päeval tuli pisut vihma, aga seal on suurepärased tingimused siseruumides ning saime Mondo rajakatte peal joosta. Kahel päeval külastasime pärast õhtust trenni Rakvere Aqva Spa-d, mis oli suurepärane lõõgastus ja taastumispaik. Laagris olid veel Johanna ja Lishanna Ilves, Marite Ennuste, Lisa Lannusalu, Liina Valk, Aleksandr Savitski ning treenerid. Oli väga mõnus, andekas ja töökas seltskond. 

Laagris said kõik sportlased kätte ka riietuse, mida tuleb Gruusias kanda. Sportliku riietuse eest hoolitses nike - igaüks sai valged tossud, pikad dressipüksid ja Eesti koondise logodega dressipluusi. Lisaks mitu T-särki. Avatseremoonia tarbeks oli kõigile mõeldud Montoni komplekt, mis poiste puhul koosnes valgest särgist, pintsakust ja lühikestest teksapükstest. Muidugi oli juures Eesti koondise seljakott. Võistlusvormi saavad kõik kätte vahetult enne äralendu. Jakob nautis oma uut riietust väga ja oli meelsasti nõus pisut poseerima:


Homme asuvad osad meist võistlustulle aga Viljandis, kus toimub järjekordne Valter Kalami mälestusvõistlus. Tegu on kõrgetasemelise võistlusega, kus starti tulevad Ksenia Balta, Marek Niit, Gerd Kanter, Tanel Laanmäe, Risto Mätas ja paljud teised. Sama võistluse raames toimuvad Eesti meistrivõistlused 10 000 meetri jooksus, kus meil asub starti Karl. Stardis on kogu Eesti paremik, eesotsas Roman Fostiga. Meeste kaugushüppes teeb kaasa Jarmo ja naiste kõrgushüppes Liisbet. Võistlused algavad Viljandi staadionil kell 14.30 ning sissepääs on kõigile tasuta. Nii et kel soovi Eesti paremaid võistlemas näha, saab kõigest tunniajase sõidu ette võtta Viljandisse.

Juba esmaspäeval sõidame aga ära laagrisse. Täpsemalt Saaremaale, Orissaarde. Oleme laagris 20-25.juulini. Laagrisse tulevad Liisbet, Hanna, Carol, Ramona, Ann Marii, Vanessa, Elisa, Anne-Mari, Martin, Lucas, Kristo, Henri, Jakob, Mikk. Väljasõit toimub spordihalli eest esmaspäeva hommikul kell 10.00. Kaasa võtta lühikesed ja pikad spordiriided, naelikud, tossud (kellel on mitu paari, soovitan kaasa võtta. Vihmase ilma korral oleks hea kuivad tossud jalga saada trennideks), ujumisriided, rätik, hügieenitarbed. 

Ning juba vähem kui 2 nädala pärast toimub Lätis, Valmieras Balti B vanuseklassi maavõistlus. Eesti koondisesse on kinnitatud juba 400 meetri distantsil Elisa ja Ann Marii, kellele ülehomme algav laager on heaks võimaluseks vormi teravaks sättida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar