esmaspäev, 6. juuli 2015

Eesti meistrivõistluste kolmas päev

Kui esimene võistluspäev tõi meile 2 medalit, teine 4 medalit, siis ka kolmandal päeval särasid meie sportlased hiilgavate tulemustega. Kuuele võidetud medalile tuli viimasel päeval veel lisaks neli! Kokku seega meie sportlaste arvel 10 medalit!

Viimase võistluspäeva esimene ala oli neidude A vanuseklassi kolmikhüpe, kus meil oli hüppamas Liisbet. Hooaja edetabelis hoidis ta sel suvel hüpatud isikliku rekordi 11.30ga neljandat kohta, seega ootasime seda ala väga. Liisbet alustas rahulikult ja ehk ka pisut ettevaatlikult - avakatse 10.86. Kolme katse järel oli Liisbet kuuendal kohal 11.06ga. Enne viimast katset oli ta endiselt kuuendal kohal. Medali võitmiseks oleks tulnud hüpata vähemalt 11.36 ehk üle tulnuks hüpata isiklik rekord. Seda ka Liisbet viimasel katsel tegi. Kuuendas voorus sündis suurepärane isiklik rekord 11.83, mis andis kõrgetasemelises kolmikhüppe võistluses kolmanda koha! Nii võitis Liisbet oma talvise kõrgushüppe hõbeda kõrvale suvise kolmikhüppe pronksi. Isiklik rekord paranes 53 sentimeetriga! Hindan seda tulemust ja saavutust väga kõrgelt.

Hommikuses noormeeste A vanuseklassi 110 meetri tõkkejooksu eeljooksust jõudis lõunasesse finaali Jakob, kelle eeljooksu tulemus oli 14,69. Selline tulemus viis ta kolmandana finaali. Finaalis tegi Jakob aga selle hooaja ja võibolla ka kogu senise kergejõustiku karjääri kõige parema tõkkejooksu ning võitis hõbemedali uue isikliku rekordiga 14,39! Jooksu ajal puhus ka määrustepärane taganttuul, seega on tulemus edetabelikõlbulik. Nii võitis Jakob nendelt meistrivõistlustelt juba kolmanda medali!

Õhtule ja kolmele pikale võistluspäevale pandi igati vääriline punkt tüdrukute B vanuseklassi 400 meetri jooksus. Kokku toimus 5 jooksu ning paremus selgitati välja kõikide jooksude tulemuste põhjal. Elisa jooksis neljandas ja Ann Marii viiendas jooksus. Elisa jooks oli niivõrd võimas ja nauditav, et ta võitis oma jooksu suure ülekaaluga ning ajaga 1.00,08! See tähendas rekordiparandust üle sekundi ning ühtlasi oli tegemist kõige kiirema ajaga, mida selle vanuseklassi tüdrukud sel suvel Eestis on näidanud. Tuli vaid oodata viimast jooksu. Viiendas jooksus tegi suurepärase esituse Ann Marii, kes kontrollis kogu jooksu ning suutis viimaste meetriteni jooksu võidu eest pingutada. Jooksu võit tuligi ajaga 1.00,74, mis tähendas peaaegu 2 sekundilist rekordiparandust ja meie tüdrukutele kaksikvõitu! Elisa oli võitnud kuld- ja Ann Marii hõbemedali. Kordan taas, et tüdrukud on praegu C vanuseklassis ja võistlesid nendel meistrivõistlustel kuni 2 aastat vanemate tüdrukute vastu. Kaksikvõit on täiesti uskumatu tulemus! Meie tüdrukute ajad on ka Eesti hooaja edetabeli kaks parimat aega! Et nende aegade tugevusest aru saada, siis selliste aegadega oleks võitnud medali ka A ja juuniori vanuseklassi 400 meetri jooksus. Selline saavutus on tõesti erakordne!

Tüdrukute 400 meetri jooksus tegi vägeva jooksu ka esimeses jooksus osalenud Ramona, kes võitis oma jooksu uue isikliku rekordiga 1.03,42. Rekord paranes üle sekundi ning pärast kolmandat jooksu oli Ramona ikka veel liidrikohal. Kokkuvõttes andis selline aeg aga väga tubli kuuenda koha! Seega oli 6 parema seas koguni 3 meie tüdrukut!

Poiste B vanuseklassi 400 meetri jooksus jäi Hansul küll rekord jooksmata, ent 57,37ga tuli ta siiski eeskujulikule viiendale kohale! Ka Ranelil ei õnnestunud meesjuunioride 400 meetri jooksus rekordit uuendada, aga tulemusega 54,65 tuli ta 11.kohale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar