laupäev, 27. juuni 2015

Rukkilillemängude tulemustest

Alustan tänast võistluste kokkuvõtet vabandusega. Nimelt vabandan ma ebaõnnestunud majutuse valiku eest. Kui ma oleksin varem teadnud, et meie majutusega samas trepikojas, ainult et üks korrus allpool asub kohalik "kohvik", mis on avatud 24/7 ja mille eest toimub kogu öö kuni hommikutundideni välja selline pralle nagu seal reaalselt toimus, ei oleks ma seda kohta meile broneerinud. Siinkohal hoiatus ka teistele kergejõustikuklubidele - Hermese külalistemaja ei ole sobilik paik sportlastele peatumiseks! Meie külastasime antud majutust esimest ja ilmselgelt ka viimast korda. Seda luban ma teile küll.

Sellest hoolimata näitasid meie sportlased kahel päeval Võru staadionil suurepäraseid tulemusi.

Juuniorid

Meie parima koha eest hoolitses juunioride vanuseklassis Jaagup, kes 100 meetri finaalis tuli kolmandaks 11,64 sekundiga. Täpselt samasugust aega näitas ta ka eeljooksus, mis viis ta neljandana finaali. Eeljooksu ajal puhus vastutuul 0,2 ja finaalis 0,9 meetrit sekundis. Kristjan sai eeljooksus kirja 12,06, mis täna andis 12.koha. Ranel jooksis välja aja 12,19.
400 meetri jooksus uuendas Ranel oma isiklikku rekordit, viies selle 56,76 pealt 54,39ni. Ehk rekordiparandust üle 2 sekundi! Selline tulemus andis seekord neljanda koha. 
Jaagup oli 100 meetri finaalis ainus, kes ei jooksnud kehvemini oma eeljooksu tulemusest. Seegi on juba kvaliteedi näitaja. Soodsamates tuuleoludes peaks korralik tulemus küll hetkevormiga tulema. Kristjani puhul lootsin näha 12 sekundi piiri alistamist, aga kerge vastutuul nurjas selle plaani. Järgmiste jooksudega peaks see aga siiski ära tulema. Raneli 400 meetri jooks oli hea ning võitluslik. Huvitav fakt ka: Raneli vend Ranno, kes pikalt samuti minu juures treenis, jooksis samavanalt 53,84. Seda aega on Ranelil võimalik veel paaril võistlusel püüda sel suvel. Ranno isiklik rekord on 52,99 ning selle jooksis ta aasta vanemana kui Ranel on praegu.

A vanuseklass

Selles vanuseklassis näidati juba mitut väga heal tasemel tulemust. Kahel korral jõudis autasustamisele Liisbet, kes esimesel päeval hüppas kolmikhüppes isikliku rekordi 11.30, parandades isiklikku rekordit 29 sentimeetriga. Selline tulemus sündis finaali viimasel - kuuendal - katsel ning tõstis ta kolmandalt kohalt teiseks. Esikohale kaotas Liisbet 8 sentimeetriga. Kõigil kuuel katsel sai ta tulemuse kirja ning kolmel korral hüppas ta üle 11 meetri.
Teisel päeval tuli aga alavõit kõrgushüppes, kui viimasel katsel alistus kõrgus 1.60. Sellega kordas ta oma hooaja tippmarki. Liisbeti isiklik rekord on sisehooajast 1.62.
Jakob näitas noormeeste arvestuses teisel päeval tõkkejooksus juba väga head minekut. Alles nädal aega tagasi sai ta 110 meetri tõkkejooksus kirja 14,70. Tänase eeljooksu ja finaali ajal puhus kahjuks pisut lubatust suurem taganttuul (eeljooksus 2,1 ja finaalis 2,2 meetrit sekundis). Seetõttu ei ole ajad edetabelikõlbulikud. Oma eeljooksu võitis Jakob 14,48ga. See aeg viis ta teisena finaali. Finaaljooksus õnnestus veelgi sellest ajast maha kärpida sajandikke. 14,40ga tuli Jakob täna teisele kohale. Kuigi tuule tõttu ei ole tulemus ametlik rekord, on selline aeg juba väga tõsise kvaliteedi näitaja. Olgu siinkohal lisatud, et eelmisel suvel ei jooksnud selliseid aegu A vanuseklassis mitte keegi! 
Esimesel päeval ebaõnnestus Jakobi 200 meetri jooksu üritus, sest valestardi tõttu eeljooksus ta diskvalifitseeriti. Ehk sundis ka see teisel päeval end tõkkejooksus rohkem kokku võtma. 
Neidude A vanuseklassis tegi kaasa ka Carol, kes avapäeval jooksis 200 meetri jooksu. Tulemus 28,66 ei vastanud kindlasti ootustele, aga 11.koha toonud tulemus ei peegelda kindlasti päris täpselt Caroli hetkevormi. 
Liisbeti kolmikhüppe tulemus on justkui väga hea - isiklik rekord 11.30. Samas olen täiesti veendunud, et ideaalilähedast hüpet ta nendel võistlustel sooritada ei suutnud. Seetõttu näen siin veel parajat varu. Loodetavasti suudab ta sel alal meistrivõistlustel rekordnumbreid veel parandada. Kõrgushüppes on hüpped endiselt äärmiselt ebastabiilsed. Kui 1.55 peal tegi ta väga hea katse, siis 1.60 ja 1.63 peal hüpped olid tehniliselt palju kehvemad. Kui ta hüppe klappima saab, ei ole ka 1.65 alistamine hetkel utoopiline.
Jakob eksis avapäeval valusalt. 200 meetri eeljooksus tehtud valestart jättis ta finaali pealtvaatajaks. Seal võideti esikoht oluliselt tagasihoidlikuma tulemusega kui Jakobi isiklik rekord nädalatagusest võistlusest. Ent teisest küljest sundis see end rohkem kokku võtma tõkkejooksuks, kus sündisid kõrgetasemelised ajad. Kõige huvitavam on aga see, et distantsi esimese poolega ei ole ma hetkel veel kuigi rahul ja seetõttu ei usu ma, et täna joostud jooksust paremini enam joosta ei saaks.

B vanuseklass

Parima tulemuse eest selles vanuseklassis hoolitses Hans, kes 400 meetri jooksus parandas isiklikku rekordit 1,70 sekundit ning tuli ajaga 56,97 teiseks! Lisaks pääses Hans 100 meetri finaali, kus ta tuli 12,54ga seitsmendaks. Isiklikust rekordist jäi lahutama vaid 1 sajandik! Kaugushüppes tuli teisel päeval leppida tulemusega 5.20, mis andis 12.koha.
100 meetri finaali pääses viiendana ka Henri, kes eeljooksus sai ajaks 12,18, mis tähistas isiklikku rekordit. Finaalis kordas ta oma aega  - 12,18 ning tuli neljandaks. Ka kaugushüppes pääses Henri finaali, kui ta hüppas tugevas vastutuules (2,4m/sek) 5.48.
Kristo jooksis tugeva vastutuulega 100 meetri jooksus välja aja 12,87. See andis 14.koha. Kaugushüppes oli ta 5.36ga üheteistkümnes. Esmakordselt jooksis ta 200 meetri tõkkejooksus, kus aeg 30,66 andis tubli kuuenda koha. Kusjuures oli Kristo mitmel korral väga lähedal kukkumisele ning seetõttu kaotas mitmes olukorral palju väärtuslikke sajandikke.
Hans näitas nendel võistlustel igati korralikku jooksuvormi, mis annab alust loota häid esitusi ka nädala pärast algavatel meistrivõistlustel. Henri jooks 100 meetris oli juba paremast puust kui nädal tagasi Tartus. Tegelikult on tema jooks kuni 60 meetrini täitsa rahuldav, lõpp laguneb hetkel veel ära. Ma usun, et pisut suudame vormi teravamaks timmida järelejäänud päevadega ning vähemalt isikliku rekordi Henri meistrivõistlustel jookseb. Kristo 100 meetri jooksu tulemuse rikkus paljuski tugev vastutuul, millega rekordeid on väga keeruline joosta. Tema julgus 200 meetri tõkkejooksus on aga tunnustust vääriv! Kahjuks tegi ta oma hüppeliigesele liiga viimase tõkke juures, kui ta oleks kukkunud. Loodetavasti paraneb jalg kiiresti ja Rakveres on Kristo taas rivis.
B vanuseklassi tüdrukute arvestuses tegi meil kaasa Anne-Mari, kes osales 100 ja 400 meetri jooksudes. 100 meetri jooksu tulemus jäi oodatule pisut alla - 14,50 kerges vastutuules. 400 meetri jooksuga võib küll aga täiesti rahul olla. Tulemus 1.09,50 läheb kirja ka tema rekordina. Varem ei ole Anne-Mari seda distantsi veel läbinud. 

C vanuseklass

Meie 2002.aastal sündinud sportlastele olid need võistlused selle suve tähtsaimad. Ning tulemused räägivad iseenda eest. Ann Marii noppis kaks esikohta, Elisa samuti kaks esikohta ning ühe teise koha. Vanessa lisas auhinnakappi hõbemedali, Tormi pronksmedali. Nüüd aga kõigest lähemalt.
Tüdrukute 100 meetri eeljooksude kõige kiiremat aega näitas Ann Marii, kes vastutuules jooksis isikliku rekordi lähedase tulemuse - 13,09. Vanessa püstitas isikliku rekordi 13,73, mis viis ta viiendana finaali. Õhtul toimunud finaali ajaks oli tuul pöördunud ning nüüd puhus kerge taganttuul. Ann Marii võitis esikoha isikliku rekordiga 13,00 (taganttuul 0,9m/sek). Vanessa tuli viiendaks, püstitades taas isikliku rekordi - 13,72. 
Tüdrukute 800 meetri jooksus tegi kaasa Elisa, kellele see oli esimene start sel distantsil. Aeg 2.33,82 tõi aga esikoha!
Esimese päeva õhtu viimane ala oli tüdrukute kaugushüpe, kus väga häid hüppeid näitas Vanessa. Ta hüppas kahel katsel üle 5 meetri ning püstitas isikliku rekordi viiendas voorus - 5.08. Hüppe ajal puhus taganttuul 0,5m/sek, seega on tulemus ka igati edetabelikõlbulik. See tulemus andis teise koha, kusjuures esikohale kaotust oli vaid 3 sentimeetrit. 
Teisel päeval võttis oma teise alavõidu Elisa, kui ta ületas kõrgushüppes 1.58. Ta asetas latile ka uut rekordit tähistava 1.61, aga seekord jäi kõrgus veel alistamata. 
Uskumatult põnevaks osutus aga tüdrukute 200 meetri jooks. Kokku toimus 7 jooksu ja paremus selgitati välja aegade põhjal, eraldi finaaljooksu ei toimunud. Viimases jooksus olid kõik meie tüdrukud - Elisa, Ann Marii ja Vanessa. Stardist sai kõige paremini minema Ann Marii, kes lõpusirgele tuli liidrina. Iga meetriga hakkas aga Elisa vahet vähendama ja viimastel meetritel olid tüdrukud juba kõrvuti. Finišijoonele viskus paremini Ann Marii, kes koheselt ka kukkus ja õlale ning põlvele liiga tegi. Esikoht siiski tuli, täiesti uskumatu ajaga 26,59. Elisa kaotas vaid 1 sajandikuga, joostes samuti välja suurepärase aja - 26,60. Elu kiireima 200 meetri jooksu tegi ka Vanessa, kes ajaga 28,14 tuli kõikide jooksude kokkuvõttes viiendaks. Kokku osales 32 tüdrukut. Väga kahju on sellest, et jooksu ajal puhus lubatust suurem taganttuul - 2,8m/sek, mistõttu ei ole tulemused edetabelikõlbulikud. Aegade väärtusest saab siiski pisut aimu kui uurida b vanuseklassi hooaja edetabelit. Vaid 1 tüdruk on jooksnud kiiremini meie tüdrukute aegadest. 
Poiste C vanuseklassi kaugushüppes tuli kolmandaks Tormi, kes hüppas teisel katsel 4.87. 100 meetri eeljooksus sai ta ajaks 13,69, mis viis kaheksandana finaali. Finaalis parandas ta oma tulemust - 13,58 andis kuuenda koha. Teisel päeval toimunud 200 meetri jooksus sai ta viienda koha 27,85ga. 

Eks tüdrukute nöoilmed räägivad iseenda eest. C vanuseklassi tähtsaimal võistlusel tehti suurepäraseid tulemusi. Elisa jooksis väga ettevaatliku esimese ringi 800 meetri jooksus, ent sai sellegipoolest kirja igati korraliku aja, millega mahub kohe ka b vanuseklassi hooaja edetabeli kümne parema sekka. Kõrgushüppes näitas ta oma head stabiilsust sel suvel (tulemused 1.60,1.59 ja nüüd 1.58). 200 meetri jooksus näitas ta aga suurepärast kiirust. Ann Marii kiiruslik vorm on praegu suurepärane, võibolla õnnestub veel sel suvel jagu saada ka 13 sekundi piirist 100 meetri jooksus. Vanessa näitas jooksudes head kiirust ja mis veel olulisem - oluliselt paranenud jooksutehnikat (eriti tõstan esile kaugushüppe hoojooksu, mis on talvega võrreldes oluliselt paremaks läinud).  Tormi tegi sisuliselt maksimumi ära oma praeguse vormi põhjal, vahepealne pikale veninud vigastusepaus on jätnud vormile tuntava jälje, aga siit saavad tulemused ainult paremaks nüüd minna.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar