kolmapäev, 3. juuni 2015

Pärnu kergejõustikule väga oluline päev

Teisipäev pidi meile olema tavaline vaikne trennipäev, aga läks ikkagi teisiti. Neli meie tüdrukut pidid osalema ühel tavalisel teatejooksul, mida korraldab Pärnu linnavalitsus. Valisime tüdrukud välja ning jooksma läksid Anne-Mari, Vanessa, Ann Marii ja Anett Maria. Hommikul aga selgus, et tegu ei ole mitte lihtsa teatejooksuga, vaid väga tähendusrikka üritusega, kus meie tüdrukutel oli au osaleda.

Nimelt lõppes kohtusaaga seoses Pärnu esindusstaadioni renoveerimisega ning täna allkirjastati ehitusleping Pärnu linna ja ehitaja vahel. Selleks koguneti Kalevi staadionile, kus meie tüdrukud pidid telekaamerate valvsa pilgu all jooksma 4x100 meetrit teatepulgaga, mille sees oli staadioni ehitusleping. Meie viimast vahetust jooksis Vanessa, kes andis teatepulga üle Pärnu linnapeale - Romek Kosenkraniusele. Seejärel leping allkirjastati, linnapea esines sõnavõtuga ning läksid lahti intervjuud. Kohal oli nii Eesti Rahvusringhäälingu kui ka TV3 ajakirjanikud. Muidugi ei puudunud ka kohalik meedia.
Vana staadioni lammutustööd pidid algama lähipäevadel ning uus staadion peaks valmis olema täpselt aasta pärast. Seega loodame me väga, et peame Koidula staadionil trenni tegema veel viimast suve!

ERR-i uudisklippi staadionil toimunust saab vaadata siit: http://uudised.err.ee/v/eesti/3bcc0c10-e7e5-4cb5-8e5e-331a108e9377

 Tüdrukud said selga erilised särgid, kus ees oli linna logo ja seljapeal suurelt tekst "Rannastaadion"


 Ajalooline hetk - vanal Kalevi staadionil on kõlanud viimane stardipauk! Anne-Mari teeb oma esimesed sammud teatepulgaga, mille sees on ehitusleping!


 Teatevahetus - Anne-Mari annab pulga Ann Mariile!

 Vanessa on lõpetanud ja teatepulga Pärnu linnapeale edasi andnud!


 Linnapea kõne ajal olid ka tüdrukud koguaeg esiplaanil


 Vana tribüünihoone lammutatakse juba juunikuu jooksul!



 Lammutustööd algasid juba teisipäeval. Osa tribüünist võeti kohe maha!


Seejärel tegime II grupiga trenni hallis. Ning mõned tahtsid väga joosta 30 meetrit lendlähtest. Sündis ka mõni rekord! Tüdrukute arvestuses parandas rekordit suurepärases vormis olev Elisa, kes viis rekordi 3,59 pealt 3,57ni. Väga hea aja jooksis täna välja ka Ann Marii, kelle 3,51 jäi vaid 1 sajandikuga alla tema isiklikule rekordile. Mikk jooksis poistest välja rekordi - 3,80. 



Uus tüdrukute edetabel:

1. Ann Marii 3,50
2. Inger 3,51
3. Carol 3,53
4. Minni 3,55
5. Brigita 3,56
6-7. Triin, Elisa 3,57
8. Liisbet 3,58
9. Hanna, 3,59 
10. Laura 3,62

Õhtul toimus Niidupargis järjekordne Aastajooksu etapp, kus mitmed meie sportlased aktiivselt jooksmas on käinud. Tegu oli viimase Niidupargis toimunud etapiga, järgmisest teisipäevast algavad jooksud rannaliival.

Tänase 1500 meetri jooksu stardis oli ka meie spordiklubi keskmaajooksu esinumber Karl. 1991.aastast toimunud jooksu kõigi aegade edetabelis oli Karl enne tänast jooksu viiendal kohal 4.28,4ga. Sellise aja jooksis ta välja eelmisel aastal. Täna tundis Karl end jooksu ajal suurepäraselt ning ka tulemus oli fantastiline - 1993.aastast püsinud meeste rajarekord joosti üle! Karl võitis esikoha 4.24,6ga. 22 aastat püsinud rekord oli langenud!


 Karl ning naiste kõigi aegade rekordi jooksnud Birgit Pihelgas poseerivad koos võistluste peakohtuniku Priit Neemega

 Emotsioon on finišis hea!


Iiris on kõik Niidupargi etapid sel aastal kaasa jooksnud!

 Hetk enne starti, jooksu favoriidid on kõrvuti - Teet Kokk (nr 6) ja Karl Mäe (nr 7)

 Jooks on alanud!

 Pisut alla 3 minuti on joostud. Kolm jooksjat on eest minema saanud!

 Mikk on samuti väga aktiivselt Niidupargis sel aastal jooksmas käinud.


 Sarnaselt Karlile tegi ka Andry oma esimese stardi sel aastal 1500 meetri jooksus.

Seal kus toimub jooksuvõistlus, seal on alati kohal ka Martha! Väga tubli jooksu viimased meetrid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar