reede, 2. jaanuar 2015

Uue aasta esimene võistlus

Täna toimusid Lasnamäe kergejõustikuhallis aasta esimesed võistlused - Teivashüppe GP. Autasustati iga ala kuute paremat sportlast. 

Meeste 150 meetri jooksus tegi kaasa Jarmo, kes jooksis välja isikliku rekordi 17,34. Selline aeg oli paremuselt kuues tulemus. Meesjuunioride 150 meetri jooksus tuli teisele kohale Jaagup, kes püstitas samuti isikliku rekordi 17,91. Poiste B vanuseklassi samal distantsil tegid oma elu esimese jooksu Henri ja Hans. Henri võitis oma jooksu 18,45ga. Hans sai oma jooksus ajaks 19,46. Kõikide jooksude peale kokku kuulusid poistele kolmas ja üheksas koht. 

Suurepärase jooksu noormeeste A vanuseklassi 60 meetri tõkkejooksus tegi Jakob, kelle aeg 8,36 andis kõikide jooksude peale kolmanda koha. Oma jooksus oli Jakob teine. Kõige rohkem teebki just rõõmu suurepärane aeg. Tegu oli esimese võistlusega Jakobile A klassi tõketega.

C vanuseklassi 60 meetri tõkkejooksus võttis alavõidu Tormi, kes jooksis välja aja 9,40. Mikk oli kokkuvõttes kolmas 10,04ga. Tormi oli kuulitõukes 8.81ga kolmas. 150 meetri distantsil jooksis Tormi välja parima aja 20,32, aga ta diskvalifitseeriti, kuna astus kurvis joonele. Seega kuulus tema tulemus tühistamisele, aga kuna ta jooksu võitis, siis tema aja me saime teada. Võit oleks olnud ülekaalukas. Nii tõusis ühe koha võrra kõrgemale - teiseks - Mikk ajaga 21,67. Mikk tegi pika võistluspäeva lõpuks aga ilusa teivashüppe võistluse, kui ületas 2.55. Tegu oli talle esimese võistlusega teivashüppes, aga nii kõrgele ei ole ta veel ka trennis hüpanud. Seega väga tubli tulemus! Sellega oli Mikk neljas.

A vanuseklassi tüdrukute 60 meetri tõkkejooksus jooksis Liisbet välja aja 9,67, mis andis kõikide jooksude peale kuuenda koha. Hanna komistas väga tugevalt eelviimasesse tõkkesse, kaotas sellega palju kiirust ja nii tuli täna leppida 9,74ga. Mõlemad tüdrukud jooksid esmakordselt A klassi tõketega ja Liisbet jooksis kohe välja parema aja kui eelmine talv B klassi omadega. Liisbet jooksis lisaks 150 meetri jooksus välja isikliku rekordi 20,62.

C klassi tüdrukute jooksudistantsidel tegid Ann Marii ja Vanessa puhta töö, võttes nii 60 meetri tõkkejooksus kui ka 150 meetri jooksus kaksikvõidu. Väga tuline oli heitlus just tõkkejooksus, kus Vanessa edestas oma treeningkaaslast veel viimaselt tõkkelt maha tulles, aga siis pani oma paremuse Ann Marii siiski napilt maksma. Võit tuli talle ajaga 9,99. Vanessa oli teine 10,03ga. 150 meetri jooksus oli Ann Marii võiduajaks 20,32, teiseks tulnud Vanessa jooksis 21,29. Kolmas koht kaotas Vanessale juba 88 sajandikuga. Seejuures parandas Ann Marii oma eelmise aasta aega 1,23 sekundiga! Ka Vanessa jooksis välja isikliku rekordi.

Tüdrukud tegid elus esimest korda kaasa ka kuulitõukes. Tänasele võistlusele eelnes ainult üks kuulitõuketreening. Väga hästi tuli kuulitõukeringis täna toime Vanessa, kes sai kirja 9.40, mis andis tubli neljanda koha. Tema viimane katse oli kindlasti parem, aga väheste kogemuste tõttu läks tal meelest, et pärast tõuget tuleb ringist väljuda tagantpoolt. Nii astus Vanessa välja eest ja katse ei läinud mõõtmisele. Palju olulisem oli aga just see, et nii vähese harjutamise tulemusena kohe võistlus nii hästi välja kukkus. Ann Marii veel oma esimesel proovil finaali ei pääsenud. Aga peagi tuleb kuuli veel tõugata, nii et vähemalt algus on tehtud.

Homme on aga uus võistlus. Loodetavasti saame ka siis tulemuste üle rõõmustada!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar