laupäev, 3. jaanuar 2015

Tšikini mälestusvõistlustel kaks poodiumikohta

Täna toimusid Tallinna spordihallis A.Tšikini mälestusvõistlused, kust võtsid osa 3 meie sportlast: Hanna, Henri ja Hans. Esimestena läksid võistlema poisid. Kokku toimus kolm 60 meetri eeljooksu. Esimeses startis kohe Hans, kes võitis oma jooksu 8,00ga. Viimases eeljooksus startinud Henri võitis samuti oma jooksu 7,62 sekundiga. See aeg viis ta esimesena ka finaaljooksu. Kummalisel kombel lasti finaali jooksma vaid 6 paremat poissi, kuigi jooksusirgel on Tallinna spordihallis maas 8 rada. Nii jäi Hans esimesena finaali ukse taha, sest tema eeljooksu aeg oli päeva seitsmes tulemus. Finaalist jäi teda lahutama 5 sajandikku.

Finaalis tegi Henri suurepärase jooksu ning püstitas isikliku rekordi 7,54, millega ta võitis ka esikoha, edestas teiseks tulnud Norra jooksjat 9 sajandikuga!

Hanna tegi täna kaasa 600 meetri jooksus. Enne kui tänasest jooksust räägin, teen kiire ülevaate, miks ta just sellel distantsil täna oli stardis. 2012.aastal osales Hanna TV10 olümpiastardi neljandal üle-eestilisel etapil Rakveres, kus ta jooksis just sel distantsil välja suurepärase tulemuse 1.47,45, millega ta tuli kolmandaks. 2012/2013 sisehooajal tema jooks sel distantsil ebaõnnestus (aeg oli 1.57,63). Saadud kehva emotsiooni tõttu olime sunnitud pikemate jooksudega mõneks ajaks pausi tegema. Kuni 2014.aasta sügisel võitis ta Jõulumäel Eesti murdmaajooksu karikavõistlustel 500 meetri jooksus esikoha. Seetõttu otsustasime taas proovi teha, kuna ma olen alati arvanud, et pikemad jooksu distantsid peaksid Hannale väga sobima. 

Tänase jooksu eel panime paika plaani, et soovime joosta 1.45ga ja selleks tuli põhimõtteliselt läbida 200 meetriseid ringe 35 sekundiga. Hanna suutis täna plaani kenasti ellu viia ja korraliku lõpuspurdiga tõusis ta teiseks, joostes välja isikliku rekordi 1.45,53. Võitjale tuli kaotust 1,25 sekundit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar