teisipäev, 6. jaanuar 2015

Lõpusirgel - Karl Portugalis III

Võtan treeningpäeviku lahti ja vaid 7 jäänud trennipäeva vaatab vastu. Üle kahe kolmandiku trennidest on selja taga. Nagu ikka, uues kohas uue seltskonnaga trenni vihtudes kipub aeg kordades kiiremini minema. Poleks mul selle vastu midagi, kui mu lend kogemata paar nädalat edasi lükataks :D Paraku tuleb ka eksamitega jaanuari lõpuks sina peale saada.
Trennid on siin väga erimoodi, kohti ja radu jooksmiseks on külluses. Hotellist ühe kilomeetri kaugusel on 2010. aasta krossijooksu EMi rada, mis siiani on tähistatud ja on kohalikele ja teistele laagerdajatele igapäevaselt kasutada. Paljud grupid sõidavad kaugemalt kohale sinna trenni tegema. Minugi tempotrennid mööduvad seda kahekilomeetrist ringi tallates. Viieminutilise jooksu kaugusel võib end leida ookeanirannikult. Mõned jooksu- ja matkarajad lähevad täpselt kõrge punaka liivakivi pankranniku äärt mööda. Õhtuti päikese loojudes avaneb sealt lainete laksudes korralik vaatepilt. Sealne tee on raske huvitav ja ohtlik, märksõnad mida Eestis joostes just tihti ei kohta. Pikemate otsade jaoks on mõistlik siirduda küladevahelistele kruusateedele. Ka neid mööda lipates on mida jälgida. Ühel hetkel oled kitsal teel pudulojusterännaku ajal ümber piiratud sajapealisest lambakarjast, siis juba lagunenud osmikute ja apelsini/granaatõuna istanduste vahel ning vahel võib kruusatee asenduda asfaldiga, kui oled jõudnud kuhugi turismipessa, kus golfiväljakuid on näha nii kaugele kui silm seletab(neid on siinkandis tohutult).
Nüüd tuleb kanged sääred sirgu rullida ja vaim virge hoida. Ees ootab raske nädal, mida ehivad kolm päeva kannatusi staadionil.
 
Albufeira staadion enne higi ja pisaratega üleujutamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar