teisipäev, 13. jaanuar 2015

Kodus tagasi - Karl (oli) Portugalis IV

Tossud kotti pakitud ja viimased apelsinid sisse söödud, on aeg tagasi talve siirduda. Leian end praegu pärast kolmetunnist bussisõitu Lissaboni lennujaamast, oodates enda raudlinnu väljumist.. - Nii oleks ma sissekirjet alustanud kui lennujaama netikraane kinni poleks keeratud. Pärast palavat, unetut ja kitsast neljapooletunnist lendu ning 20kg kohvri 2km mööda sulalumes lohistamist (..kes oleks arvanud, et väikesed rattad lahtilükkamata lumes ei veere..) olengi juba tagasi pooltalvises Tallinnas.

22 päeva Falesias, Portugalis möödusid imekiirelt. Kusjuures ei möödunud ühtegi päeva, mil taevas poleks olnud pilvitu. Seega olid ilmad suurepärased ja soosisid treeninguid, ei olnud liiga palav ega liiga külm. Kui Eestist tulles olin veidi nohune, sai see siin mõne päevaga seljatatud. Kanged säärelihased rasketest lõigutrennidest mind samuti kinni pidada ei suutnud. Eks nendega mässamisele sai pea sama palju aega pühendatud kui trennidele endile. Üleeile infiltreerusime lähedal asuva spordikompleksi saunaruumidesse, kus kõva saunatamise ja mullivannidega kuhjunud pingeid lihastes maandasime.

Hunnik tööd sai tehtud, kokku ~34 kvaliteetset trenni. Sai joostud lõike, tempokrosse, pikki krosse, rahulikke krosse, teha tõkkeharjutusi, tundides ÜKEt, jooksuharjutusi, pöiahüppeid jms. Kõik see tuleb nüüd kenasti talletada ja töö Eestis võib jätkuda.

Kestvusjooksjatele on laagerdamiseks Falesia ideaalne koht. Kuna terve Portugali lõunarannik on turismindusele ülesehitatud, on praegusel madalhooajal sealsed hotellid pea tühjad või täitsa kinni ning hinnad odavamad. Lisaks ei voori seal turiste ega autosid, saab rahus joosta. Inimesed keda tänaval kohtad on tavaliselt teiste riikide jooksjad või kiirkäijad. Kui näed palju omasuguseid ringi lidumas, tunned ennastki mugavamalt. Sealne eluolu on rahulik ja pingevaba.

Meeleolu hoidsid üleval teised laagrisse tulnud kaaskodanikud. Eriti Kaur, Andi ja Anti kellega ühte tuba jagasin. Motiveeritud ja toredate inimestega trenni teha on suurepärane, tundsin et olen õige koha peal.

Karl
Excellence is an art won by training and habituation. We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an action but a habit.
Pilt: Jan Õiglane

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar