esmaspäev, 31. detsember 2012

Aasta 2012

Taas on üks aasta läbi saamas. Mida vanemaks inimesed saavad, seda enam kuuleb nende suust mõttelende, et küll see aeg alles lendab. Ma ise ei seostaks seda vanemaks saamisega. Ma leian, et olen iga aasta pisut asjalikum ja töökam olnud ning just seetõttu ei saagi enam nii hästi aru, kuhu aeg tõepoolest kaob. Kunagi ammu sai palju tühja istutud, mitte midagi tehtud. Nüüd on sellist aega ülimalt vähe.

Käesoleva aasta üritan nüüd kuidagi sõnadesse panna. Oli äärmiselt sportlik aasta, õnnestumiste ja ebaõnnestumistega. Paljud eesmärgid täitusid ja paljud jäid täitumata. Isiklikult pean tõdema, et väga suurt rahulolu käesolev aasta mulle pakkunud ei ole. Ent see ei tähenda ka seda, et midagi erilist ning märkimisväärset ei toimunudki.

Üritan seekord võtta aasta pisut teisiti kokku kui varem.

Jaanuar

Ülimalt võistlustihe kuu. Esimene võistlus toimus juba teisel jaanuaril ning kokku võistlesime jaanuaris kuuel võistlusel. Lisaks toimus Tallinnas veel kiirjooksjate laager, kuhu oli kutsutud Rait. Jaanuari kõige võimsamad emotsioonid pakkusid mulle Rait, Ranno ja Jarmo. Rait tuli kahekordseks Eesti juunioride meistriks, Ranno võitis oma esimese individuaalse kuldmedali ning Jarmo näitas oma sisukust, kui pärast kõiki raskusi ja vigastusi end eestikatel tõkkejooksus medalile jooksis.

Veebruar

Ranno jõudis Kuldliiga etapil 60 meetri tõkkejooksus finaali. Algasid tõsisemad ettevalmistustööd märtsikuus toimuvateks Karel Leetsari mälestusvõistlusteks. Ebaõnnestus Raidi etteaste täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel, kui ta jõudis küll kolmanda ajaga 60 meetri jooksu finaali, ent pidi jooksust loobuma vigastuse tõttu. Ranno jõudis taas 60 meetri tõkkejooksus finaali, kus tuli leppida kaheksanda kohaga.

Märts

Kuu algas suurte ootustega, kui Hanna osales TV10 olümpiastardi vabariiklikul etapil oma ühel tugevamal alal tõkkejooksus. Kahjuks jooksis ta esimesse tõkkesse tugevalt sisse ja sisuliselt kukkus ning jooks jäi pooleli. Pärast ebaõnnestunud jooksu kogus Hanna end kiiresti ja näitas oma sisu kaugushüppes, kui tuli auhinnalisele kuuendale kohale! Karel Leetsari mälestusvõistlus toimus 9.märtsil ning võistlus oli erakordselt kõrgetasemeline. Naiste kõrgushüppe võitis Eleriin Haas uue isikliku rekordiga 1.90, mis ühtlasi oli Euroopa meistrivõistluste normatiivi täitmine! Meeste kõrgushüppe võitis Karl Lumi 2.20ga! Kaugushüppe Rain Kask 7.40ga...nimekiri jätkuks.

Aprill

Treeninglaager Hispaanias, L'loret De Mar'is. Laagris viibisid Rait, Risto, Ranno ja Jarmo. Tegu oli meie esimese lõunalaagriga! Karl Mäe ja Mädli valiti välja Kahe Silla Klubi ja Salomoni spordirõivaste ametliku maaletooja poolt ning meie kaks keskmaajooksjat riietati spordiriietesse pealaest jalatallani. Suurepärane tunnustus meie noortele.

Mai

Väga võimas etteaste Hanna poolt TV10 olümpiastardi vabariiklikul etapil Rakveres! 600 meetri jooksu lõpetas ta kolmandana uhke isikliku rekordiga!



Juuni

Eesti teatejooksude meistrivõistlustel tegi võimsa etteaste meie juunioride nelik 4x400 meetri teatejooksus. Ranno, Risto, Jarmo ja Rait juhtisid jooksu algusest lõpuni ning võitsid suure ülekaaluga kuldmedalid!


Edukaks osutusid ka Eesti juunioride meistrivõistlused üksikaladel kuu teises pooles. Rait võitis kaks kuldmedalit (100 ja 200m), hõbemedali 110 meetri tõkkejooksus võitis Ranno, pronksi 5000 meetri jooks Karl Mäe. Väga eduka võistluse tegi ka Jarmo odaviskes, tulles rekordiga viiendaks. Kogu juunikuu ajasime Raidi ja Rannoga taga juunioride maailmameistrivõistluste normatiive, ent paraku see meil ei õnnestunud. Seda pean mina hooaja suurimaks ebaõnnestumiseks.

Juuli

A ja B vanuseklassi kõige edukamad stardid tegi minu silmis Jaagup, kes eriti 200 meetri jooksus näitas väga head tulemust ning tuli kaheksandaks. Aastaga tehtud areng muljetavaldav! Edukad Rukkilillemängud. Hanna tuli esmalt kaugushüppes neljandaks 4.71ga ning seejärel teiseks 400 meetri jooksus 1.05ga! Kristiina tuli kuulitõukes väga tublile kuuendale kohale. Rait jooksis isikliku rekordi 200 meetri jooksus - 21,85 ning võitis jooksu.

  

August

Ebaõnnestusid Eesti täiskasvanute meistrivõistlused. Karl Mäe valitseb Pärnu aastajooksu etappidel. Kaheksast etapist, kus Karl osales, ta ka kõik võitis!

September

Klubidekarikavõistlusel saavutas Altiuse meeskond neljanda koha. Karl Mäe tuli SEB sügismaratoni raames poolmaratoni distantsil (21 kilomeetrit) meesjuunioride arvestuses teisele kohale! Valmis video Spordiklubi Altiuse tegemistest. Võtted selleks käisid kogu suve!




Lahti läksid ettevalmistustööd Karel Leetsari mälestusvõistluse korraldamiseks. Arutelude tulemusel otsustasime tõsta võistluse märtsist detsembri lõppu.

Oktoober

Esimene tõsine treeningkuu  pärast pikka võistlushooaega. Jaagup teenis esmakordselt kutse A vanuseklassi kiirjooksu Eesti koondise kandidaatide treeningkogunemisele Tallinnasse!

November

Käib suurem läbirääkimine Karel Leetsari mälestusvõistluse võimalike toetajatega. On kõige tõsisem treeningkuu üldse, kus põhja laotakse nii talveks kui eelseisvaks suveks.

Detsember


Toimus Karel Leetsari mälestusvõistlus. Audentese spordiklubi esindaja Ats Kiisa tõukas kuuendas voorus uue Eesti A vanuseklassi siserekordi kuulitõukes 18.35! Eleriin Haas võitis naiste kõrgushüppe 1.83ga. Rait jooksis uue rekordi 60 meetri jooksus - 6,94 tõi alavõidu. Oli äärmiselt tempokas kuu, kus tihti sai une arvelt võistlust ettevalmistada.



Kiitmise/noomimise nurk

Esiteks tahan esile tõsta vanema treeninggrupi "liidreid". Nad ei ole liidrid mitte ainult sportlike tagajärgede mõttes ning nad ei ole seda liidrirolli tõenäoliselt ise endale vabatahtlikult valinud. Aga Rait, Ranno, Risto, Jarmo, tüdrukute seast Kerstin on hoidnud meie treeninggruppi väga hästi koos. Läbisaamine grupi sees on eeskujulik ning nooremad saavad vanematelt innustust. 

Väga tahan kiita Jaagupit ja Kristjanit. Töötahe on neil suur ning arengus vajalikud sammud ootavad astumist. Ma ei taha siinkohal jätta märkimata ka Karl-Rene rolli. Esiteks on ta selle nooremate poiste grupi kõige vanem liige ning koos alati kõike tehes on tulemus kindlasti tulemuslikum. Soovitus Karlile - ära pead norgu lase ja tööta usinalt edasi. Trennis ära löö käega ja ära sea treeningutel madalaid eesmärke. Tööta eesmärkide nimel ja kui eesmärke ei ole, siis tuleb need kiiresti nüüd täna veel paika panna, et saaks uuele aastale teotahteliselt vastu minna!

Supper kiitust väärib Inger, kellega sügisel pikalt sai istutud ja räägitud edasisest. Kõik ei ole sujunud 100% plaanipäraselt, aga väga suur areng on tema suhtumisel ja treeningutel nüüd! Kiidan kiidan kiidan. Talvel ja kevadel ei tohi asju nüüd käest ära anda. Tuleb tööd KÕVASTI edasi teha.

Kerstinit iseloomustan ma kui kogu vanema treeninggrupi liiget, kes hoiab kõike koos (justkui liim). Nooremad tüdrukud on saanud temalt tublisti tuge, minul saab temaga alati nalja ning Kerstin on suurepärane asendustreener, kellele saan alati loota, kui ma ise trenne anda ei saa.

Ülilahedast triost "Hanna-Kristiina-Kristi" on järele jäänud ülilahe duo "Hanna-Kristi", kuna Kristiina kolis sügisel Tallinnasse ära ning treenib ja areneb nüüd mühinal Sk Fortise ridades. Hanna ja Kristi on aga väga lahedad tegelased, kellega juba igav ei hakka. Aga just praegu on tulemas see periood nende elus, kus tavaliselt tüdrukutel palju muutub suhtumisega treeningutesse. Loodan, et see läheb neist suure kaarega mööda ning kool ja sport jäävad esikohale! Väga väga tubli on olnud Laura, kes lõpuks on vist aru saanud, et ta on päris andekas ja võiks ju täitsa proovida seda sporditegemist. Väga vähese treeninguga on juba sel talvel teinud suurepäraseid sooritusi ja vähemalt mulle praegu tundub, et talle väga meeldib see edu, mis teda saatma on hakanud. Loodetavasti ei lähe temasugune anne meil kaduma nagu varem on paaril korral juhtunud. Edu ja jaksu Hannale, Kristile, Laurale ja mõistagi Kristiinale! Ja ära üldse mõtlegi, et ma sind kiitma ei hakka Rebecka. Rebecka on väga tõsise suhtumisega sporti ja tundub, et kohusetunne on samuti vägagi paigas. See, et ta üsna hilja alustas trenniga, ei tähenda, et ta ei võiks edu saavutada. Oma suurepärase sammutihedusega on ta juba paljudele teistele treeneritele silma jäänud. Anna aga tuld treeningutel!

Ülivahvad on nooremad tüdrukud ja poisid. Tüdrukute punt on seal eriti võimekas, seda näitavad ka kõik võistlused, kust me nendega osa oleme võtnud (Tartu, Valmiera, Pärnu jne). Andra, Elisa, Vanessa, Anett Maria, Ethel, Martina, Anneliis, Nele, Ann Marii, Andry, Mikk, Rannar, Kermo ja neid võiks jäädagi üles lugema. Kui nendel noortel sihikindlust on, siis on kõik teed spordis neile ees lahti.


Kunagi ei ole hea lõpetada sellist kiidulaulu kriitikaga, ent mina leian, et mõttelennu lõpus kriitikat tehes pööratakse sellele ehk suuremat tähelepanu. Ma julgen väita, et 90% mu treeninggrupi liikmetest ei julge suurelt unistada. Ei julge unistada ning ei julge unistuste elluviimiseks higi valada ja aegajalt hambad ristis tööd teha. See pool on iga aasta mu hingel olnud. Ma kõrvalt näen, et saaks, võiks ja peaks andma endast alati rohkem kui reeglina antakse.Mõttekoht teile noored. See on teie tulevik, see on teie võimalus midagi ära teha. Ole julge, vihane ja mine läbi tule ja vee, et soovitud tulemusteni jõuda. Ära oota, et edu sulle lihtsalt ühel päeval pähe kukub...

Lugupeetud Spordiklubi Altiuse kergejõustiklased, teie emad ja isad ning kõik teisedki, kes peaksid sattuma seda postitust lugema. Ma soovin teile siiralt meeleolukat ent rahulikku aastavahetust! Juba teisel jaanuaril võistlevad Tallinnas Rait, Jarmo, Risto, Jaagup ja Kristjan. Kõik jooksevad 150 meetri jooksu!

Romet





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar