laupäev, 11. detsember 2010

Siis kui eestikateni jääb 42 päeva

Viimasel nädalal on mõned grupi liikmed jooksnud 30m lendavast ajapeale. Kuigi praegu on käimas veel üsna raske treeningperiood, on osad tulemused olnud üllatavalt head. Jarmo jooksis 3,19, Ranno uuendas rekordit ning sai ajaks 3,28. Brigita kordas eelmise talve rekordit ning jooksis 3,62. Rait jooksis täna tossudes 3,11. Teised jooksid oma ajad naelikutes. Üldiselt hakkab olukord juba natuke ilmet võtma. Jarmo on suutnud tervena nüüd veidi aega püsida ning tänase tõkketrenni saab kanda juba plusspoolele. Rait on jooksnud 3,08, 3,09 3,11. Kõik tossudes. Ei saa just kurta. Ranno on treeningkoormusest tühjaks pumbatud ning see 3,28 sellise koormuse pealt on omaette saavutus. Kuna Ranno on poistest kõige paremini saanud trenni teha, siis tema saab järgmine nädal puhkepäevi ning seejärel teeb ta katsed (30m lendlähe naeltes, paigalt hüpped). Jarmo koormus jääb esialgu suureks, kuna liiga palju on olnud auke treeningprotsessis. Samas suurendame tõkkejooksu osatähtsust ning millalgi lülitame kõrgushüppe ka pisut sisse. Raidi koormus langeb pisut ning seejärel vaatame, mis seisus ta täpsemalt on. Inger on mitmes viimases tõkketrennis väga head jooksu näidanud, oluliselt paremat kui eelmine aasta. Ning praegu on ta jooksnud vaid tossudes. Ka treeningutel olemine/pingutamine on teinud sammu positiivses suunas. Probleemiks on praegu peamiselt valutav hüppeliiges, millele peab hakkama rohkem tähelepanu pöörama. Brigitat on vaevanud pisut reie esikülje venitus. Sellegipoolest sai ta ühes trennis joosta 3,62 ning korrata rekordit. Jooks oli üsna kaugel sellest, mida näha tahaksin, seega aeg alla 3,60 peaks üsna pea tulema. Karl jätkab treeninguid meeldivas looduses. Kilomeetreid on kogunenud pisut alla 300. See kuu Karli koormus tõuseb oluliselt, nii et talle tuleb soovida vaid jaksu ja vastupidamist ehk teisisõnu - läbi raskuste tähtede poole. Vaikselt on saanud end liigutama hakata taas Kerstin, kes põlvevalu trotsides on väärt palju kiidusõnu. Nii pikalt ei saanud ta joosta ega hüpata ning pidi vaid kerelihaseid tegema, ent ta on sellega väga tublisti hakkama saanud! Suhtumine 5+. Nüüd on Kerstin paar korda ka kõrgust saanud hüpata 5 sammu hooga. Üritame olla hästi ettevaatlikud ning tõstame seda koormust väga tasa ja targu. Lootust aga on, et jaanuaris Kerstin võistlustel taas kõrgust hüppab! Nooremate poiste punt on usinalt trenni teinud - Jaagup, Kristjan ja Madis eesotsas. Marie-Mädli on vahelduva eduga teinud trenni. Paar nädalat väga korraliku trenni on asendunud paaril korral nädalaga, kus Mädli pole trenni väga jõudnud. Praegu on ta taas 2 nädalat väga hästi saanud trenni teha.
Teiste kohta on ülevaade mul oluliselt kehvem ning seega hetkel rohkem kommenteerima ei hakka. Eks igaüks ise teab täpselt kuidas ja mismoodi ta on trenni teinud. Või siis ei ole teinud.


Reedel toimusid aga meie hallis juba teised võistlused. Sedakorda TV 10 olümpiastardi Pärnumaa I etapist osavõtjad. Kavas oli poiste ja tüdrukute 60m jooksud, kaugushüpe, kuulitõuge, teivashüpe ning poiste 1000m jooks ja tüdrukute 600m jooks. Puhta töö nooremate tüdrukute arvestuses tegi taas Hanna, saades teist võistlust järjest 3st alast 3 esikohta. 60m võiduaeg oli finaalis 8,7 (eeljooksus 8,6). Kaugust hüppas Hanna seekord 4.27 ning ülipõneva 600m jooksu 2.05ga. Sellist 600m jooksu finišit ei ole ma pikka aega näinud. Christiina ja Kristiina tulid lõpusirgele liidritena, kohe nende tuules paari meetri kaugusel oli Hanna. Lõpumeetritel jõudis Hanna teiste kõrvale ja suutis ka napilt mööduda. Teine oli selles jooksus Christiina ja kolmas Kristiina. Kõik 3 tüdrukut tegid super jooksu! 10 sekundiga paranes taaskord ka hallirekord! Sama kolmik jagas poodiumikohad ka kaugushüppes. Hanna järel teine oli seekord Kristiina, kes sai parimal katsel kirja 4.10 ning kolmas Christiina tulemusega 4.01.  60m jooksus oli Hanna järel teine Kristiina ajaga 9,0 täites sellega ka vabariigi normatiivi. Üllatuse pakkus eeljooksus Elise-Lee, kes sai finaalis neljanda koha, ent eeljooksus täitis temagi vabariigi normatiivi, joostes 8,8ga. Vanemas vanusegrupis üllatas meeldivalt Helle, kes 600m jooksus näitas peidetud annet. Helle võitis jooksu veenvalt 1.54ga. See on isegi 2 sekundi jagu kiiremini kui aasta tagasi Marie-Mädli oma jooksu võitis. Selles samas jooksus aasta tagasi kui Mädli võitis, oli Helle kuues 2.06ga. Ja siis ta veel trennis ei käinud. Tagasitulekuvõistluse tegi ka Killu-Laura, kes samuti terviseprobleemide küüsis olnud. Kaugushüppes saavutas Killu teise koha tubli 4.31ga. 60m jooksus oli Killu kolmas. Võistluste lõplikku protokolli mul veel ei ole, seega võin ka praegu mõne tulemusega pisut eksida.

Järgmine võistlus on juba tuleval laupäeval Tartus, kus toimuvad Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi lahtised jõuluvõistlused D ja E klassile. Kavas on 60m jooks, kaugushüpe ning 200 m jooks. Saadame oma parimad tüdrukud ja mõne poisi sinna teistega mõõtu võtma. Siis saame kõik parema ülevaate, kus meie omad asuvad omavanustega võrreldes! Võistlustele sõidavad kindlasti Hanna, Kristiina, Christiina, Elise-Lee, Kristi 3. Ülejäänud kohad selguvad lähipäevadel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar