kolmapäev, 12. veebruar 2020

Teivashüppe võistlus

Täna toimus meie hallis selle talve teine teivashüppevõistlus. Seda võistlust korraldamegi selleks, et meie noored hüppajad saaksid võistluskogemusi ning Eesti meistrivõistlusteks valmistuvad sportlased saaksid veel ühe kontrollvõistluse, testimaks oma vormi. 

Paremat minekut näitasid täna kindlasti poisid. 29.jaanuaril toimunud esimesel võistlusel viis Kristo oma isikliku rekordi 3.92ni. Ka tänasel võistlusel näitas Kristo häid hüppeid. Ta püstitas uue isikliku rekordi 3.93, aga hüpped 3.73 ja 3.83 peal näitasid, et 4 meetrist peaks ta praegu päris kindlasti jagu saama. Hüpped olid tõesti head. Kahjuks täna 4.03 peal asjad kõige paremini ei klappinud ja ootamatult tekkis vajadus uue teiba järele, mida 4.03 peal siiski veel proovima ei hakanud. 4.03 oleks tähistanud juba ka uut U20 vanuseklassi kergejõustikuhalli rekordit. See jääb siiski järgmist võistlust veel ootama. Kui aga Kristo nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel sama enesekindlalt võistleb, võib juba sealt oodata 4 meetri alistamist.

Poiste U16 vanuseklassis püstitas isikliku rekordi Tristan, kes sai jagu kõrgusest 2.73. Rekordiparandust tuli koguni 23 sentimeetrit. Hüpped kõrgusel 2.83 olid samuti paljulubavad. Ka Henri püstitas isikliku rekordi 2.33. Tema isiklik rekord paranes 11 sentimeetriga. 

Tüdrukute etteasted valmistasid väikese pettumuse. U14 vanuseklassis hüppas Eliise, kes õpib praegu iga trenniga midagi uut juurde ning väikene tagasilöök oli ka oodatud. Sellegipoolest ületas Eliise täna kõrguse 2.33. Tema tänane tulemus kindlasti pettumus ei olnud, tehnika omandamine võtab aega ja seega peab Eliise ka ise kannatlik olema. U18 vanuseklassis tegi kaasa Carlyn, kes pehme teibaga sai küll jagu kõrgustest 3.03 ja 3.13, aga jäigema teibaga millegipärast hüpata ta ei julge. Hirm selle teiba ees on täielikult põhjendamatu ning ammu on juba selge, et selle teibaga oleks võimalik taas normaalselt hüppama hakata. Praegune olukord on aga selline, et oma vanuseklassi parematest jääb ta kaugele maha, sest pole teivast, millega hüpata. Niipea kui ta julgeb uue teibaga hüppama hakata, hakkab ta taas ka kõrgeid kõrgusi ületama. Tänasel võistlusel suutis ta ühe hea hüppe siiski teha sellega, kõrgusel 3.23 viimase katse, aga tellingu kaugus oli vale ja seetõttu ta kõrgust ületada ei suutnud. Kahe võistluse peale kokku on ta selle teibaga suutnud sooritada aga kahjuks ainult 3 hüpet. Treeningutel ei ole veel ühtegi hüpet sellega teha õnnestunud ja nii on väga keeruline ka võistlustel seda kätte võtta. Kui ta aga oma hirmust ühel hetkel üle saab, on ta kohe ka kõrges konkurentsis tagasi. Kas see võiks juhtuda sel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustel, sõltub juba temast endast.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar